Μια ημέρα στο εργαστήριο του Daily Deli
Ψωμί με κινόα και chia seeds, πανακότα καρύδας και μπισκότα με πούδρα αμυγδάλου. Όλα όσα μας εντυπωσίασαν στο Daily Deli και αποφασίσαμε να μπούμε στο εργαστήριο παρασκευής του για να ανακαλύψουμε το μυστικό της επιτυχίας του.
- 27/04/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Daily Deli, λίγο πιο δίπλα από την πολυσύχναστη πλατεία της Βούλας, είναι από αυτές τις μοναδικές περιπτώσεις που με το πρώτο βήμα σου μέσα στο κατάστημα, αντιλαμβάνεσαι από τις μυρωδιές, την ατμόσφαιρα και τις εικόνες που αντικρίζεις πως ότι και αν επιλέξεις να δοκιμάσεις δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Αν γνωρίσεις την ιδιοκτήτρια, Ειρήνη Βασιλειάδου, θα καταλάβεις ότι η επιτυχία του Daily Deli ήταν κάτι αναμενόμενο. Αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που με όπλο το μεράκι και την αγάπη για το αντικείμενο τους μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα, τότε η Ειρήνη είναι αδιαμφισβήτητα μέρος τους.
“Από πολύ μικρή είχα πάθος με την μαγειρική και το 2009 κατάφερα να κάνω ένα από τα όνειρα μου πραγματικότητα“, θυμάται η Ειρήνη, η οποία ενώ είχε σπουδάσει μάρκετινγκ, τελικά την κέρδισε η μεγάλη της αγάπη: οι δημιουργίες μικρών και μεγάλων γευστικών εκπλήξεων στην κουζίνα. Από την εποχή που είχε πρωτοανοίξει το κατάστημα κάτω από την “ομπρέλα” της αλυσίδας Eric Kayser, μέχρι σήμερα που το Daily Deli έχει γίνει brand από μόνο του, η Ειρήνη Βασιλειάδου δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τίποτα λιγότερο από το τέλειο.
“Ποτέ δεν θέλησα να μειώσω την ποιότητα χρησιμοποιώντας έτοιμες ή αμφιβόλου προέλευσης πρώτες ύλες. Τις περισσότερες φορές που δοκιμάζουμε μια νέα συνταγή, πρώτα την φτιάχνουμε και μετά κοιτάμε το κόστος. Αν το αποτέλεσμα μας ικανοποίησει, το κόστος δεν έχει καμία σημασία.” Και το αποτέλεσμα εκτός από την ίδια, ικανοποιεί και την πελατεία της, η οποία της έχει μείνει πιστή όλα αυτά τα χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεσαι να διαλέξεις το δυνατό σημείο του Daily Deli. Είναι τα αλμυρά ή τα γλυκά του; Οι πεντανόστιμες πίτες και οι αλμυρές του τάρτες ή η πάβλοβα και η τούρτα πραλίνας του; “Το 90% των προϊόντων μας παρασκευάζονται εδώ στον χώρο του εργαστηρίου και τα πάντα φτιάχνονται εξαρχής από εμάς”. Αν έχεις συνηθίσει να τρως τάρτες με έτοιμη βάση ή προπαρασκευασμένες μαρέγκες, στο Daily Deli θα πρεπει να αλλάξεις συνήθειες.
Τα συστατικά που απαρτίζουν το ψωμί, την κοτόπιτα ή το cheesecake και το κέικ που θα φας, είναι όλα από άριστες πρώτες ύλες και από γνωστές και ευυπόληπτες μάρκες προϊόντων Το χειροποίητο προϊόν είναι πρώτη προτεραιότητα για την Ειρήνη Βασιλειάδου, αφού όπως μου λέει υπάρχουν ημέρες που περισσότερα άτομα έχει ο χώρος παρασκευής κάτω παρά ο χώρος του μαγαζιού επάνω.
Με μια βόλτα στο εργαστήριο του Daily Deli που εκτείνεται σε 170 τετραγωνικά μέτρα στον υπόγειο χώρο του καταστήματος, θα νιώσεις σαν μικρό παιδί σε λούνα παρκ. Στο εργαστήριο θα δεις πως ζυμώνεται η αγαπημένη σου φραντζόλα ψωμιού και την ιδιαίτερη τεχνική που χρειάζεται για να πετύχει η πανακότα καρύδας που κάνει θραύση αυτήν την εποχή. “Από τα πιο αγαπημένα ψωμιά των πελατών μας είναι σίγουρα το πηλιορίτικο, αλλά πολλοί προτιμούν και τα πιο «ιδιαίτερα» είδη μας, με αλεύρι Ζέας, με βρώμη, τα Dinkel και τα Holsteiner με χαμηλούς υδατάνθρακες. Aυτήν την εποχή θα λανσάρουμε καινούριο ψωμί με κινόα και chia seeds”, με ενημερώνει περήφανη η Ειρήνη.
Και τότε αντιλαμβάνομαι σε βάθος έναν από τους εξίσου σημαντικούς λόγους που το Daily Deli έχει αγαπηθεί τόσο από τους Βουλιώτες: ακολουθεί τις τάσεις τις εποχής και μένει πιστό στην υγεινή διατροφή. Για την ακρίβεια είναι ένας μικρός παράδεισος για όποιον αναζητάει κάτι πιο ιδιαίτερο από τα συνηθισμένα και για εκείνον που θέλει να προσέχει την υγεία του. Στις βιτρίνες του θα βρεις τα πάντα: από κέικ βρώμης, προφιτερόλ και red velvet μέχρι κέικ ή μπισκοτάκια light χωρίς αλεύρι και ζάχαρη με πούδρα αμυδγάλου και stevia, μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη αλλά και λαχταριστό κέικ καρύδας με stevia.
Στα αλμυρά πάλι όλα μοιάζουν και σίγουρα είναι απολαυστικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα best sellers του είναι η κοτόπιτα και η τυρόπιτα, οι χειροποίητες αλμυρές τάρτες με μανιτάρια ή κοτόπουλο, ενώ στα σαντουιτσάκια μπορείς να διαλέξεις από τα κλασικά μέχρι και μπαγκέτα με μοσχάρι νουά με σος μελιού ή με φιλεταρισμένο ψαρονέφρι.
Τώρα ειδικά που πλησιάζει η περίοδος του Πάσχα, μην κάνεις το λάθος να φύγεις από το Daily Deli χωρίς να πάρεις μαζί σου ένα πεντανόστιμο τσουρέκι με φλύδες αμυγδάλου και χοντρή ζάχαρη και χωρίς να ρίξεις έστω μια ματιά στις ευφάνταστες και πολύχρωμες συνθέσεις με πασχαλινά αυγά που έχουν ετοιμάσει. Η Ειρήνη είναι δικαιολογημένα περήφανη για την συνολική εικόνα των προϊόντων και του Daily Deli, αφού ασχολείται η ίδια με την διακόσμηση και τις συσκευασίες των προϊόντων και των πασχαλινών αυγών.
“Μεγάλη επιτυχία και ζήτηση έχουν τα αυγά μας που είναι τυλιγμένα με μεταξωτό σαντούκ, ένα ύφασμα τόσο ιδιαίτερο που οι περισσότερες πελάτισσες μετά το μεταποιούν σε κάτι άλλο!”.
Ακόμα κι αν δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να περάσεις την πόρτα του Daily Deli, η καλύτερη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι να μην το αναβάλλεις άλλο. Είναι όλα τόσο νόστιμα, ολόφρεσκα και περιποιημένα όσο φαίνονται, γλυκά και αλμυρά, συσκευασμένα και στολισμένα στην βιτρίνα. Είναι σίγουρο ότι αν πας μια φορά, θα επιστρέψεις πολλές ακόμα.
Daily Deli
Βασιλέως Παύλου 85, Βούλα
Τηλ.: 2108959998