#NouPouChoice: Η μυζηθρόπιτα του Βενέρη
Αφιέρωμα: Πάσχα 2024Στην Βούλα εδώ και δεκαετίες φουρνίζουν ένα ξεχωριστό τσουρέκι, με γέμιση μυζήθρας, που για χάρη του θα απαρνιόσουν ακόμη και το σοκολατένιο.
- 09/04/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Ο ιστορικός φούρνος Βενέρης στην Βούλα αποτελεί σταθερά αγαπημένη επιλογή για απολαυστικά αρτοποιήματα, ωραία γλυκά και αλμυρά σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Κατά καιρούς σας έχουμε γράψει για πολλά από αυτά, αλλά ήρθε η στιγμή να σας μιλήσουμε και για την θρυλική μυζηθρόπιτα που φτιάχνουν.
Θα μου πεις τώρα στην αρχή το λες τσουρέκι και μετά μυζηθρόπιτα; Η αλήθεια είναι ότι το «επίσημο» όνομά του στον Βενέρη είναι μυζηθρόπιτα, αλλά εάν δεν επιλέξεις την ατομική εκδοχή, τότε θα έχεις μπροστά σου ένα αρτοποίημα που μοιάζει όντως με τσουρέκι. Μάλιστα, δεν μοιάζει με τσουρέκι μόνο στην όψη αλλά και στην γεύση που έχει το ζυμάρι. Όσο για την γέμιση, μιλάμε για μια γενναιόδωρη ποσότητα γλυκιάς μυζήθρας, με το αποτέλεσμα να είναι απίστευτα απολαυστικό. Αν έχεις κουραστεί με το κλασικό τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας και θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο, αξίζει σίγουρα να το επιλέξεις.
Προσωπικά το ξεχώρισα από την πρώτη δοκιμή, γιατί γευστικά μου θυμίζει τα ανεβατά καλιτσούνια που φτιάχνουν στην Κρήτη το Πάσχα και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό, αν αναλογιστείς ότι και οι ιδιοκτήτες του Βενέρη έχουν καταγωγή από την Κρήτη. Θα μπορούσε άνετα να είναι ένα μεγάλο, πασχαλινό καλιτσούνι, που απολαμβάνεις όμως όλο τον χρόνο και γίνεται ωραιότατο συνοδευτικό για τον καφέ σου.