#NouPouChoice: Κρέπα με ψητά μήλα και παγωτό κανέλα στη Γη
Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δοκιμάσει όλα στη Γη, έρχεται αυτό το γλυκό πιάτο για να μας θυμίσει πως η γευστική μαγεία του plant based εστιατορίου της Γλυφάδας είναι ανεξάντλητη.
- 26/12/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Το plant based εστιατόριο Γη κρύβει πίσω του μια ολόκληρη φιλοσοφία και μια συνειδητή επιλογή των ιδιοκτητών του να συστήσουν στον κόσμο νέες υγιεινές διατροφικές συνήθειες και ιδέες, με την κουζίνα του να τροφοδοτείται καθημερινά από ολόφρεσκα προϊόντα που είτε τα καλλιεργούν οι ίδιοι, είτε προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας σε συνεργασία με επιλεγμένους παραγωγούς.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Γη αποτελεί σταθερά ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στα νότια. Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δοκιμάσει σχεδόν όλα στο ευρηματικό μενού του, ανακαλύψαμε ένα ακόμη (γλυκό) πιάτο που πραγματικά μας ενθουσίασε. Ο λόγος για την κρέπα που έρχεται γεμισμένη με παγωτό κανέλα, ενώ για toppings θα βρεις ψητά μήλα, σταφίδες, μους λεμονιού και σάλτσα κανέλας.
Πρόκειται για ένα γλυκό πιάτο με πολύ πλούσια γεύση, ιδανικό ακόμα και για δύο άτομα που θέλουν να το μοιραστούν. Το παγωτό στο εσωτερικό της κρέπας είναι απίστευτα κρεμώδες και πραγματικά νόστιμο, η μους λεμονιού on top δίνει έναν ελαφρύ, τόσο-όσο όξινο τόνο, τα μήλα και οι σταφίδες προσθέτουν γλύκα, υφή και χαρακτήρα ενώ η κανέλα απογειώνει αρωματικά το πιάτο. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Plus: Η κρέπα φτιάχνεται – όπως και όλες οι «ζύμες» της Γης- από το μηδέν στην κουζίνα του εστιατορίου, με μήλο και λιναρόσπορο, ενώ αφυγραίνεται στους 46oC για περίπου 14 ώρες.