Ο Gelato Master της Νέας Σμύρνης ‘αποκαλύπτει’ τα μυστικά του
Τρεις δεκαετίες μετά τη δημιουργία του γνωστού ζαχαροπλαστείου Zuccherino, στο Π. Φάληρο, ο Kώστας Ντεμίρης, συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης, ολοκληρώνει το δικό του όραμα με τη δημιουργία του 3ου καταστήματος της αλυσίδας στην καρδιά της Ν.Σμύρνης. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας το νέο κατάστημα έχει ήδη κερδίσει τις πιο 'γλυκές' εντυπώσεις.
- 01/06/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Είναι αδύνατον να διαπρέψεις σε οποιοδήποτε επάγγελμα και αν κάνεις, αν δεν έχεις άσβεστο πάθος, πραγματική αγάπη και βαθιά γνώση για το αντικείμενο. Όλα αυτά τα στοιχεία καταλαβαίνεις ότι ο Κώστας τα έχει σε αφθονία, από την πρώτη στιγμή που τον συναντάς. Η ενασχόλησή του με το παγωτό ξεκίνησε από την ηλικία των 14 ετών.
“Η πρώτη φορά που έφτιαξα παγωτό ήταν στα 14 μου στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου μας στο Παλαιό Φάληρο όπου δούλευα από μικρός. Εκεί, μια φορά την εβδομάδα, βγάζαμε κάποιες μικρές ποσότητες στις κλασικές γεύσεις. Από την πρώτη στιγμή που το είδα μου άρεσε πάρα πολύ! Η εμμονή μου για νέες γεύσεις και τα ατελείωτα πειράματα με βοήθησαν να ανακαλύψω πρωτότυπες γεύσεις, όπως παγωτό μπακλαβά, μελομακάρονο, κουραμπιέ, τσουρέκι, μιλφέιγ, cheesecake κ.ά.”
Ένα πάθος που ο Κώστας καλλιέργησε και συνεχίζει να καλλιεργεί με σχετικές σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην πατρίδα του καλύτερου παγωτού, την Ιταλία, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο για σεμινάρια και ενημέρωση.
Το πάθος του για παγωτό δεν κρύβεται…ενσωματώνεται σε καθεμιά από τις δεκάδες ευφάνταστες γεύσεις (σ.σ. η ποικιλία των γεύσεων, η συνεχής εναλλαγή τους και η καθημερινή παραγωγή τους είναι άλλωστε ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζει διαχρονικά το Zuccherino Gelato) που τον βλέπετε να φτιάχνει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας. Τα εργαστήρια παγωτού και στα δύο καταστήματα Ζucccherino Gelato (Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου) είναι “ανοιχτά”, μπορείτε να δείτε την παραγωγή να γίνεται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας. Μια λογική που συναντά κανείς σε θρυλικά ευρωπαϊκά καφέ-ζαχαροπλαστεία.
Στο ισόγειο του νέου καταστήματος μπορείτε να προμηθευτείτε στο χέρι παγωτό και τα πολύ δημοφιλή vaflakia (φρεσκοψημμένες μπουκίτσες βάφλας). Στον επάνω όροφο, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να απολαύσετε παγωτό ή να δοκιμάσετε κάποιο από τα υπέροχα γλυκά Zuccherino. Ένας υπέροχος ζαχαρένιος χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση και μια γλυκιά αίσθηση παντού. Εμείς προτείνουμε το ατμοσφαιρικό γωνιακό τραπέζι… θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη.
Η πλήρης αυτή ‘διαφάνεια’ είναι απόλυτα λογική για μια επιχείρηση που δικαίως περηφανεύεται για την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών της.
“ Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε έχουν επιλεγεί ύστερα από έρευνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενημερωνόμαστε και μας ενημερώνουν συνέχεια για ότι νέο υπάρχει. Ό,τι έχουμε βρει στην Ελλάδα είναι όμως το καλύτερο… για αυτό και τις περισσότερες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε τις προμηθευόμαστε απευθείας από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.”
Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά όμως στο παγωτό Zuccherino; Πέρα από την υψηλή ποιότητα των μηχανημάτων και, προφανώς, τη συνταγή, τη διαφορά στη γεύση την κάνει κάτι που πολλοί πελάτες δεν φαντάζονται. Το γάλα.
‘Η διαφορά στη γεύση των παγωτών μας οφείλεται και στο ότι φτιάχνονται από φρέσκο γάλα. Όπως παρασκευάζονται και σε όλα τα αυθεντικά gelato. Οι περισσότεροι στην ελληνική αγορά δεν προτιμούν το φρέσκο γάλα γιατί είναι πολύ πιο ακριβό και, αν δεν υπολογίσεις καλά την παραγωγή, κινδυνεύεις να πρέπει να το πετάξεις. Το φρέσκο γάλα που χρησιμοποιούμε, το προμηθευόμαστε από έναν μικρό Έλληνα παραγωγό στη Θεσσαλία”.
Η ανταπόκριση του κόσμου στο Zuccherino Gelato είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς είναι ένα μαγαζί που κυριολεκτικά μπορούν να απολαύσουν οι πάντες. Από την γιαγιά με το εγγονάκι της κατά την πρωινή τους βόλτα, μια οικογένεια στην έξοδο του Σαββατοκύριακου, μέχρι 30sthg φίλες μετά το shopping και παρέες εφήβων μετά το σχολείο. Μοναδική ερώτηση που μένει να απαντηθεί είναι φυσικά το ποια είναι η αγαπημένη γεύση του ίδιου του Gelato Master .
‘Εγώ προτιμώ την απλή κρέμα, τη βάση πάνω στην οποία φτιάχνονται οι περισσότερες γεύσεις. Η κρέμα είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε. Πίσω από τη συνταγή της κρύβονται και όλα τα μυστικά και βασίζεται η επιτυχία των νέων γεύσεων… Η κόρη μου, από την άλλη, προτιμά την μερέντα ή την γεύση Caprice που μου έδωσε την ιδέα να της φτιάξω μια μέρα όταν μου ζήτησε να της δώσω ένα πουράκι από το ψυγείο’
Στο τέλος της ημέρας αυτό που σε κάνει να γίνεις μόνιμος θαμώνας εδώ είναι η αίσθηση ότι ο ιδιοκτήτης του ζει και αναπνέει για το παγωτό…και το χρησιμοποιεί, για να μοιραστεί μαζί μας κάθε σημαντική στιγμή της ζωής του, τον γάμο του, την γέννηση της κόρης του, δημιουργώντας συνεχώς νέες γεύσεις. Μια ‘γλυκιά’ κατάθεση ψυχής που δεν μπορείς να την περιγράψεις, παρά μόνο να την γευθείς.