Ο Κωνσταντινίδης δεν είναι το ζαχαροπλαστείο που νομίζεις
Η patisserie Κωνσταντινίδης δεν έχει καμία σχέση με ό,τι είχες στο μυαλό σου μέχρι τώρα. Με 32 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού και άλλα τόσες σοκολατένιες απολαύσεις, ο δρόμος θα σε βγάλει προς την Λεωφ. Καλαμακίου!
- 16/04/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Μια patisserie επί της Καλαμακίου στον Άλιμο, είναι εκείνη που μας έχει πάρει τα μυαλά από τον Σεπτέμβριο του 2011. Εκείνη που πολλές φορές μπερδεύεις με κάποιο άλλο ζαχαροπλαστείο, μα συνεχίζεις σε κάθε μπουκιά από τα γλυκά τους να λες στον εαυτό σου ‘Να θυμηθώ να πάω προς τα εκεί στην επόμενή μου λιγούρα’. Σε εκείνο το μεγάλο φούξια ζαχαροπλαστείο που ευθύνεται για τις σοκολατένιες εκρήξεις στην γευστική σου παλέτα.
Δες τον πιο απολαυστικό οδηγό γλυκών, φτιαγμένο από τα χεράκια του Nou-Pou.gr
Ο Νικόλαος Κωνσταντινίδης είναι εκείνος που ευθύνεται για αυτές σου τις σκέψεις. Μετά τις σπουδές Ζαχαροπλαστικής και Σοκολάτας στο Ινστιτούτο Τουρισμού CERIA στο Άντερλεχτ του Βελγίου και την πολυετή εμπειρία σε επιδείξεις ζαχαροπλαστικής, ήρθε στον νότο για να ανοίξει τον δικό του επίγειο παράδεισο, την patisserie Κωνσταντινίδης. Ένα αρκετά μεγάλο κατάστημα με ανθρώπινο δυναμικό 15 ατόμων που παράγουν καθημερινά τα πιο φρέσκα χειροποίητα γλυκά και παγωτά. Όλα αυτά, γίνονται στο υπερσύγχρονο open view εργαστήριο με αποκλειστικό γνώμονα την καλύτερη δυνατή ποιότητά των προϊόντων τους.
«Ο καθένας κάνει τούρτα τρία mousse, από κει και πέρα όμως είναι το πώς έχει δουλέψει το γλυκό του. Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής είναι που κάνουν τη διαφορά για τον κάθε ζαχαροπλάστη» μας είπε ο Νίκος Κωνσταντινίδης, που επιβλέπει την καθημερινή παραγωγή των γλυκών του ζαχαροπλαστείου. «Όλα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται εδώ στο εργαστήριο» συνεχίζει, κάνοντας μου ένα μικρό tour σε αυτό με το βλέμμα μου να πέφτει κατευθείαν πάνω στην μηχανή σοκολάτας που βρισκόταν σε λειτουργία. Λευκή, bitter και γάλακτος, έλιωναν εκείνη την ώρα έτσι ώστε να προλάβουν να αποκαταστήσουν τα σημεία βιτρίνας που μόλις είχαν αδειάσει.
Στην patisserie Κωνσταντινίδης δεν θα δεις μόνο τα συνηθισμένα γλυκά των ζαχαροπλαστείων. Θα δεις το Canramel, μια πάστα καραμέλας μέσα σε μια χρυσή κονσέρβα και μια από τις καλύτερες Bavarian Mascarpone των νοτίων, μέσα σε ένα βαζάκι μαρμελάδας. Στην ξεχωριστή βιτρίνα τους με τα παγωτά θα βρεις γεύσεις που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, 32 από αυτές. Γρανίτα Bitter σοκολάτα, Αφρικάνα (ποικιλία σοκολάτας, Baileys και ρίπλες φρούτων) και Κανταΐφι Εκμέκ με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς είναι μόνο η αρχή αυτής της δροσερής και λαχταριστής εικόνας.
Δεν μπορούσα παρά να αναρωτηθώ μετά από όλα αυτά, πως γίνεται ένα τόσο οικογενειακό ζαχαροπλαστείο όπως ο Κωνσταντινίδης που δεν είναι αλυσίδα, να μπαλανσάρει με τόση μεγάλη ευκολία, το catering, τις ειδικές παραγγελίες που λαμβάνει καθημερινά, την εξαιρετική ποιότητα των γλυκών του και την παραγωγή όλο και περισσότερων νέων γεύσεων παγωτού. «Με καλή οργάνωση του χρόνου και σιγουριά για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε» λέει ο Νίκος, καθώς μου βάζει να δοκιμάσω ένα μικρό ‘σφηνάκι’ tiramisu. Κάτι που πράγματι ήταν ακριβώς όπως το περίμενα, μετά την παραπάνω κουβέντα μας. Φρέσκο, κρεμώδες, με έντονη γεύση καφέ που έλιωνε στο στόμα.
Γιατί ο Κωνσταντινίδης μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων στην Αθήνα, μα είναι σίγουρα εκείνο το ζαχαροπλαστείο που θα σε κάνει να θέλεις να τρως παγωτό 12 μήνες τον χρόνο. Εκείνο που θα σου δώσει να καταλάβεις πως το παν σε αυτό που κάνεις, είναι να το κάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πως σε μια εποχή όσο δύσκολη είναι η σημερινή στην αγορά, πρέπει να ρισκάρεις και να μη σταματάς στο πρώτο εμπόδιο που θα βρεθεί στον δρόμο σου. Η patisserie Κωνσταντινίδης, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα ζαχαροπλαστείο για να πάει μπροστά. Έχει την ποιότητα, τις απόλυτα φυσιολογικές τιμές του, μια μεγάλη παραγωγή παγωτού και την αγάπη όλων των συντελεστών του.
Δες τον οδηγό με τα πιο απολαυστικά γλυκά των Νοu-Pou εδώ!
Λεωφόρος Καλαμακίου 88, Άλιμος (Τηλ.: 210 98 88 760)