Το Patisserie To Kati Allo μας συστήνει το ολοκαίνουργιο «αδελφάκι» του στον Άγιο Δημήτριο
Το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο του Παλαιού Φαλήρου μόλις απέκτησε ένα ακόμη κατάστημα με δικό του εργαστήριο στον Άγιο Δημήτριο και υπόσχεται ακόμη πιο premium γλυκά.
- 04/11/2023
- Κείμενο: Γεωργία Περιμένη
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Το Patisserie To Kati Allo ξεκίνησε σαν συνοικιακή, οικογενειακή επιχείρηση επί της λεωφόρου Αγίας Βαρβάρας στο Παλαιό Φάληρο πριν εξελιχθεί σε boutique pastry shop, με χειροποίητες δημιουργίες που εντυπωσιάζουν. «Όπλο» του η εμπειρία που ξεπερνά τα 20 χρόνια, η μαεστρία στη ζαχαροπλαστική που πέρασε από γενιά σε γενιά, αλλά και η συνεχής επαγρύπνηση για εξέλιξη, που ακολουθεί την εποχή χωρίς στεγανά.
Πράγματι, παρακολουθώντας την πορεία της επιχείρησης μέσα στα χρόνια, ακόμη και αν κάποιος απλά κάνει μια βόλτα στη γειτονιά και περνάει απ’ έξω, εύκολα παρατηρεί ότι το Pattiserie To Kati Allo δεν σταματά να εξελίσσεται, προσφέροντας αυτό το κάτι παραπάνω. Από ανακαινίσεις στον χώρο και ανανεώσεις του εξοπλισμού για να ετοιμάζει προϊόντα στη βέλτιστη εκδοχή τους, μέχρι προσθήκη νέων συνταγών, πάντα με γνώμονα την ποιότητα. Αυτή τη φορά, ο άνθρωπος πίσω από το Patisserie To Kati Allo, Παναγιώτης Καθαρόπουλος, μας συστήνει το νέο του εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από το «αδελφάκι» του καταστήματος.
Το δεύτερο Patisserie To Kati Allo άνοιξε τις πόρτες του στις 16 Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο. Σε ένα ολοκαίνουργιο και καλόγουστο spot, με προσοχή πάντα στη λεπτομέρεια, εγκαταστάθηκε μια νέα μονάδα παραγωγής, που απαρτίζεται από σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Εκεί καθημερινά το εργαστήριο παίρνει φωτιά από νωρίς το πρωί, ετοιμάζοντας ζύμες, βελούδινες κρέμες και γκανάζ και γεμίζοντας νοσταλγικές μυρωδιές τον χώρο. Μπροστά του η μικρή αλλά θαυματουργή βιτρίνα με τα ολόφρεσκα προϊόντα, που περνούν κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση και σε δελεάζουν να τα δοκιμάσεις.
«Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε κι άλλο το Patisserie To Kati Allo, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα εργαστήριο που θα αποτελείται από την τελευταία “λέξη” της τεχνολογίας, όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα, να πάμε τα γλυκά μας ένα επίπεδο παραπάνω και να φτιάξουμε μια πιο premium εκδοχή τους, αφού βέβαια έχουμε αναζητήσει πρώτα ακόμη καλύτερες πρώτες ύλες», εξηγεί στο NouPou ο Παναγιώτης, μιλώντας για το νέο του βήμα.
Στα πρακτικά τώρα, στον νέο χώρο στον Άγιο Δημήτριο βρίσκεις όλα εκείνα τα αγαπημένα γλυκίσματα που υπάρχουν και στο κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου. Αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζουν καθημερινά τούρτες (το σήμα κατατεθέν τους), μικρές τάρτες που αποτελούν σωστά έργα τέχνης και άλλα ατομικά γλυκά όπως πάστες, μιλφέιγ, προφιτερόλ και πολλά ακόμη, αλλά και πολύχρωμα macarons, με γεμίσεις διαφόρων γεύσεων που αποτελούν must της επίσκεψής σου στο ζαχαροπλαστείο.
Ακόμη, στον πάγκο του νέου καταστήματος συναντάς και άλλα κεράσματα όπως τα λαχταριστά σοκολατένια γλειφιτζούρια που τρελαίνουν μικρούς αλλά και μεγάλους, κάθε λογής σοκολατάκια, βουτυρένια μπισκότα, αλλά και αφράτα loaf cakes. Τόσο λαχταριστά που θα αναρωτιέσαι τι να πρωτοπάρεις κάθε φορά.
Εσύ που ετοιμάζεις πάρτυ, σημείωσε ότι στο νέο κατάστημα φτιάχνουν υπέροχες τούρτες γενεθλίων με ζαχαρόπαστα και εντυπωσιακά σχέδια, για τις οποίες το Patisserie To Kati Allo φημίζεται. Οι τούρτες φτιάχνονται βέβαια κατόπιν παραγγελίας, ώστε να είναι όπως ακριβώς τις έχεις ονειρευτεί για κάθε περίσταση.
Η εξέλιξη του brand ωστόσο δεν σταματά στη δημιουργία του νέου καταστήματος – εργαστηρίου, αφού για πρώτη φορά μπαίνει και στο κομμάτι της χονδρικής πώλησης, συνεργαζόμενο με ζαχαροπλαστεία και catering, προκειμένου να αναλαμβάνει κοινωνικές εκδηλώσεις όπως πάρτυ, γάμους, βαφτίσεις και εταιρικά events, κάνοντας λίγο πιο γλυκές τις χαρούμενες στιγμές μας.