Στη “Μια Γλυκιά Ιστορία” δεν ξέρεις ποιο παγωτό να πρωτοδιαλέξεις
Σε χωνάκι, σε κυπελλάκι, σε βάφλα ή σε λουκουμάδες; Στη "Μια Γλυκιά Ιστορία" δεν έχει σημασία το πώς θα φας το παγωτό σου. Αρκεί να το δοκιμάσεις.
- 16/07/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Στο Παλιό Φάληρο υπάρχει μια Gelateria που πιστεύει στη “δύναμη” του παγωτού. Πιστεύει τόσο, ώστε φτιάχνει καθημερινά γεύσεις με φρέσκιες πρώτες ύλες και αγνά υλικά, με συνταγές οι οποίες μάλιστα βασίζονται σε οικογενειακά “μυστικά” που περνούν από γενιά σε γενιά. Ο Νίκος Δέδες, η σύζυγός του, Έφη, αλλά και οι μαμάδες τους, βάζουν την τεχνογνωσία, εσύ απλά πρέπει να πας έτοιμος να εκπλήξεις τον ουρανίσκο σου ευχάριστα.
Επιλέξαμε να το επισκεφτούμε ένα καλοκαιρινό απόγευμα, παρέα με την fashion blogger και νότια Κατερίνα Μπολάνο, την οποία…αναγκάσαμε να διαλέξει τις πιο αγαπημένες της γεύσεις από τη Gelateria. Φυσικά και ήταν δύσκολο. Αρκεί να σκεφτείς ότι από όλες τις γεύσεις που απλώνονταν προκλητικά μπροστά της, εκείνη έπρεπε να αποφασίσει ποιες θα μας προτείνει, πάντα με τα ανάλογα (γλυκά) επιχειρήματα.
Στο νότιο αυτό μαγαζί, το οποίο λειτουργεί από το 2012, θα δοκιμάσεις τα πιο ωραία παγωτά, από φρέσκα υλικά, στη μεγαλύτερη ποικιλία. Μιλάμε για παγωτό από φρέσκο γάλα που παραλαμβάνουν καθημερινά, από τη μικρή φάρμα “Ρούμελη” και φτιάχνεται καθημερινά στο ζαχαροπλαστείο.
Οι νέες γεύσεις είναι πάντα στο “μενού” του ζαχαροπλαστείου, προκειμένου πάντα να εκπλήσσονται ευχάριστα οι πελάτες. Στην βιτρίνα υπάρχουν 32 διαφορετικές γεύσεις, όμως γενικά εναλλάσσονται περίπου 80-100!
Εδώ τα πάντα είναι χειροποίητα. Όλα τα γλυκά είναι φτιαγμένα από την αρχή, με δικές τους συνταγές, δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο. Από τη λεμονόπιτα και cheecake, μέχρι τη σοκολατόπιτα που γίνεται ανάρπαστη και το καλοκαίρι.
Όσο η Κατερίνα διάλεγε τις αγαπημένες της γεύσεις, μάθαμε ότι η φράση “οικογενειακή υπόθεση”, δεν είναι τυχαία στην περίπτωση της Μιας Γλυκιάς Ιστορίας, μιας και ένα μαμαδίσιο χέρι βοηθείας υπάρχει, και με το παραπάνω. Οι λουκουμάδες για παράδειγμα βασίζονται σε γιαγιαδίστικη συνταγή. Δοκίμασέ τους σκέτους, με παγωτό, με σως λεμονιού, σως bueno, καραμέλα ή ό,τι άλλο επιθυμείς. Το ότι είναι φρέσκιοι και φτιάχνονται κάθε πρωί είναι σίγουρα κάτι που θα διαπιστώσεις από την πρώτη μπουκιά, όπως η Κατερίνα.
Ας περάσουμε στο παγωτό. Το μάτι της Κατερίνας πέφτει στη Salted Caramel Chocolate. “Είναι μία ιδιαίτερη γεύση, ένα παγωτό που δεν την έχω δει κάπου αλλού, οπότε μου κίνησε την περιέργεια από το όνομα. Ο συνδυασμός καραμέλας – σοκολάτας αλλά και το γεγονός ότι σου αφήνει μία φοβερή αλμυρή γεύση είναι αυτό που μ’αρέσει περισσότερο. Ίσως το ότι η καραμέλα είναι παραγωγής της Γλυκιάς Ιστορίας είναι αυτό που κάνει τη διαφορά”.
Επόμενη γεύση (και όπως μου είπε στο τέλος η Κατερίνα, η αγαπημένη της), η coconut truffle, η οποία έφτασε σε μία γόνδολα, παρέα με μία μπάλα Cappricio.
“Πεθαίνω για καρύδα: από λάδι, μέχρι γάλα!Στη διατροφή μου η καρύδα είναι must γιατί είναι και πολύ υγιεινή. Μου άρεσε που είχε μέσα κομμάτια αμυγδάλου, γιατί δεν τα περίμενα. Είναι πραγματικά φανταστικός συνδυασμός”.To Cappricio από την άλλη είναι ιδανικό για σένα που σ’αρέσουν τα Caprice: μία κλασική αγαπημένη σοκολατένια γεύση.
Περνάμε στο Βueno. Γιατί το διάλεξε η Κατερίνα; Μεταξύ μας, ποιος δεν λατρεύει την κλασική αυτή γεύση που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια; Αν και όπως μου είπε εκείνη, ακόμα παίρνει bueno από το περίπτερο…
Η βάφλα με μία μπάλα Caribbean Dream ήρθε για να μας βάλει κατευθείαν σε τροπικό κλίμα. Το παγωτό αυτό είναι φτιαγμένο με premium σοκολάτα Καραϊβικής, ρούμι και ιταλικό βύσσινο. Ένας τέλειος συνδυασμός για την Κατερίνα. “Λίγο ξινό, λίγο γλυκό, πετυχαίνει την τέλεια ισορροπία”.
Με μεγάλη δυσκολία παρακάμψαμε τις best seller γεύσεις cookies αλλά και τη βανίλια Μαδαγασκάρης, η οποία μάλιστα φτιάχνεται με αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης ενώ τηρείται ευλαβικά όλη η διαδικασία παραγωγής (ανοίγουν καθημερινά τα στικάκια και παίρνουν την βανίλια). Η τελευταία επιλογή ήταν μία πιο ιδιαίτερη γεύση, η Amadeus Μοzart, με πικραμύγδαλο, φιστίκι και μαύρη σοκολάτα η οποία θα σε κάνει αιώνιο λάτρη της.
Τι κοινό είχαν οι παραπάνω γεύσεις που διάλεξε η Κατερίνα, αλλά και οι υπόλοιπες της gelateria; Όλο το “παιχνίδι” είναι στη βάση τους, όπου μπορεί μεν να είναι ελαφριά, όμως υπάρχει κάτι μέσα στην υφή που κάνει ένα παιχνίδισμα: ένας ξηρός καρπός, ένα μπισκότο ή κάτι που κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη γεύση. Στη Gelateria αυτή, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.
Photo Credits: Nίκος Κατσαρός
Ιnfo: Ναυσικάς 66, Πλατεία Ντάβαρη, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 2109812270
http://www.miaglikiaistoria.gr/index.php/el/