Στην κουζίνα της ‘γλυκο-χέρας’ Άντας Λιβιτσάνου
Η Άντα Λιβιτσάνου, περήφανη νότια, φτιάχνει στο Ada's Little Kitchen τα πιο ωραία γλυκά στην Γλυφάδα.
- 03/07/2018
- Κείμενο: Μιχάλης Προβατάς
Ada’s Little Kitchen, δηλαδή η μικρή σου κουζίνα. Περίγραψέ μου το χώρο σου.
Φως ζεστό και διάχυτο, λευκό πάτωμα, λεύκη retro βιτρίνα, κίτρινο παστέλ, κάδρα στους τοίχους και ρομαντική διάθεση. Το μαγαζί είναι ένα κουτί και τα γλυκάκια κρυφά όνειρα και επιθυμίες.
Από το τραγούδι και την υποκριτική στη ζαχαροπλαστική. Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Δεν είναι μετάβαση και δεν είναι σίγουρα ιδέα. Είναι άλλο ένα κομμάτι της Άντας, κάτι που μου αρέσει να προσφέρω απλόχερα, ακριβώς όπως το να παίζω και να τραγουδώ. Απλά είναι άλλη μορφή τέχνης αλλά με ένα έξτρα avantage… γεύσης.
Γιατί στα νότια;
Γιατί είναι το σπίτι μου. Έχω μεγαλώσει και μένω στα νότια και αγαπώ την θάλασσα. Ειδικά το χειμώνα. Έχω φίλους, γνωστούς, αναμνήσεις και η Γλυφάδα θεωρώ ότι είναι πανέμορφο σημείο.
Είναι όλα δικές σου δημιουργίες;
Κάποια γλυκά είναι γνωστά, αλλά όλα έχουν την δική μου σφραγίδα. Φυσικά υπάρχουν και αρκετά που είναι καθαρά δικά μου.
Τι θα μου πρότεινες να δοκιμάσω πρώτο από όλα;
Ένα ίσον κανένα. Θα σε ρωτούσα πρώτα ποιες είναι οι αγαπημένες σου γεύσεις και μετά θα σε προκαλούσα με ένα Auntie Mary’s ή ενα triple chocolate.
Τι άλλο θα βρω;
Αλμυρά. Πολύ σύντομα limoncello (δικό μου φυσικά), μαρμελάδες σε υπέροχες γεύσεις (πάλι) παραγωγής μας. Φυσικά μπορούμε να οργανώσουμε μαζί από το πάρτι των γενεθλίων σου μέχρι τον γάμο σου. Πρόσφατα αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε με μια υπερταλαντούχα διακοσμήτρια και έτσι με ένα ραντεβού σε εμάς μπορεί κανείς να οργανώσει όλο το event του.
Είναι τέχνη η ζαχαροπλαστική. Το είχες από μικρή;
Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη. Και ναι το είχα από μικρή. Η χαρά που αισθάνομαι όταν κατασκευάζω τούρτες ή γλυκά είναι απερίγραπτη.
Με τη μαγειρική πώς τα πας;
Εξαιρετικά! Φτιάχνω από σούσι μέχρι μπάμιες.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου γλυκό;
Ανάλογα τα κέφια. Δυο γλυκά που θεωρώ παντός καιρού είναι το Αuntie Mary’s (ελαφρύ φρουτώδες και αρωματικό) και το Mamma Ina’s (τιραμισού – ΠΑΝάλαφρο, με υπέροχη υφή και γεύση). Φυσικά, επειδή μου αρέσουν τα τροπικά φρούτα, αγαπώ την pavlova μου, με passion fruit και το funky cheesecake με raspberry. Αλλά επειδή έρχεται χειμώνας, το Ada’s Gateaux είναι το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό. Να συμπληρώσω ότι έχουμε top red velvet και lavender cake.
Φήμες λένε ότι έχεις το ωραιότερο red velvet της Αθήνας. Τι λες για αυτό;
Χαχα! Το red velvet μας όντως έχει καθιερωθεί και πιστεύω δικαίως . Η πλειοψηφία του κόσμου μας είναι πραγματικά εθισμένη στην γεύση του και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερως. Την συνταγη αυτή την επεξαργαζομουν τουλάχιστον 8 μήνες για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα καθημερινά. Σήμερα μπορώ να πω ότι από τις 12 γεύσεις που προσφέρουμε σαν επιλογές στο κατάστημα για custom τούρτες όλες είναι στο επίπεδο του red velvet μας. Και που να δείτε και το νέο μενού που ετοιμάζω.
Ζαχαροπλαστική, υποκριτική ή τραγούδι;
Για εμένα είναι 3 διαφορετικά πράγματα και 3 διαφορετικές μορφές τέχνης. Όλες έχουν στιγμές που σου γεμίζουν την ψυχή σου με μοναδικό τρόπο.
Καλύτερη βόλτα για να αποφορτιστείς στα Νότια;
Μα φυσικα η Γλυφαδα. Μου αρέσει να κάνω βόλτα στην παραλία.
Καλύτερο μέρος για ρομαντική έξοδο στα Νότια;
Αυτό εξαρτάται από τι είναι ρομαντικό για τον καθένα μας και πως το αντιλαμβανόμαστε. Ευτυχώς η Γλυφαδα και τα νότια προάστια γενικώς προσφέρουν πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Προσωπικά με τον άντρα μου επιλέγουμε αρκετά μέρη ανάλογα με τις γαστρονομικές ανησυχίες που έχουμε κάθε φορά και επειδή θα ήταν άδικο να αριθμήσω 1-2 μέρη, καλύτερα να με ακολουθήσετε στο instagram και θα δείτε αρκετές προτάσεις! Το μόνο σίγουρο είναι από που θα παρουμε γλυκό.
Καλύτερος λόγος για να μείνει κανείς Νότια;
Έχοντας μείνει και στα νότια και στα βόρεια προάστια μπορώ να πω πως όταν εμένα στα βόρεια μου έλειπε παρά πολύ η θάλασσα. Δεν έχει σημασία αν την βλέπεις απαραίτητα από το μπαλκόνι σου, την αισθάνεσαι όμως, ξέρεις ότι σε 10’ θα είσαι εκεί ότι και να γίνει όπου και να είσαι. Είναι άλλωστε η Αθηναϊκή Ριβιέρα και είμαι σίγουρη πως στο κοντινό μέλλον θα είναι ακόμα πιο όμορφη .
Ετοιμάζεις κάτι άλλο στο χώρο του θεάματος ή προτιμάς να συνεχίσεις ως pastry chef;
Προς το παρόν λόγω έλλειψης χρόνου θα συνεχίσω τα live μου σε διάφορους χώρους στην Αθήνα.
Χαρακτήρισέ μου την Άντα με 3 λέξεις.
Ιm a dreamer (ε, έτσι γραμμένο είναι τρεις).
Χρόνια είχα την απορία. Το Άντα από πού βγαίνει;
Είναι ιταλικό όνομα, καθότι η προγιαγιά μου ήταν Ιταλίδα. Δεν είναι υποκοριστικό και δεν γιορτάζω.
Ada’s Little Kitchen, Γρηγορίου Λαμπράκη 10, Γλυφάδα, τηλ.: 211 400 6509