Στο Σουit του Μπάμπη Ζιντίλη τρως γλυκά που φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας σου
Ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης συστήνει ένα bar με γλυκά και ανέμελη διάθεση στο Παλαιό Φάληρο.
- 20/06/2022
- Κείμενο: Μάρω Παρασκευούδη
- Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Το Σουit άνοιξε τις πόρτες του τη δεύτερη ημέρα του δεύτερου lockdown. Κόντρα στις αντιξοότητες που έφερε η πανδημία, ο Μπάμπης Ζιντίλης, ένας από τους πιο ταλαντούχους chef της γενιάς του, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Να μεταφέρει όσα είχε μάθει στις κουζίνες των διάσημων εστιατορίων που εργάστηκε σε μια βιτρίνα. Το ζαχαροπλαστείο του στήθηκε έτσι ώστε οι επισκέπτες να βλέπουν τη διάδραση στο εργαστήριο και τα γλυκά να έρχονται κατευθείαν, φρέσκα, στις θέσεις τους μπροστά στη βιτρίνα.
Ενάμισι χρόνο μετά, το Σουit έχει πιστούς θαμώνες κάθε ηλικίας, με ευπώλητα γλυκά, όπως το passion – ανανά, το εκμέκ με τσουρέκι, το bitter προφιτερόλ και η σοκολατίνα με passion fruit. Και τώρα, το όνειρό του δημιουργού του φαίνεται πώς ολοκληρώνεται με ένα ακόμα project. Ένα soft bar με γλυκά που φτιάχνονται a la minute, με self-service εξυπηρέτηση, για να τα απολαύσεις στη βόλτα σου ή ακόμα και στα τραπεζάκια έξω από το ζαχαροπλαστείο.
Στη μεγάλη πρασιά που απλώνεται μπροστά από το Σουit, ο Μπάμπης φύτεψε τριανταφυλλιές και μυρωδικά, έβαλε μπαμπού καρέκλες και τραπέζια με τίκι σχέδια και έστρωσε πολύχρωμες κουρελούδες. «Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε ένα εστιατόριο και να φάει ένα ολόκληρο γεύμα για να φτάσει στο γλυκό. Εδώ, μπορεί να το πάρει στο χέρι να το απολαύσει στη βόλτα του ή να καθίσει εδώ να χαλαρώσει» λέει ο Μπάμπης.
Από τη μία, λοιπόν, το ζαχαροπλαστείο εξυπηρετεί την καθημερινή του ροή με τα γλυκά που βγαίνουν καθημερινά στις βιτρίνες, ενώ από την άλλη θα προσφέρει κάποιους κωδικούς που στήνονται a la minute, όπως το σουφλέ που ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας.
Για τον pastry chef και ιδιοκτήτη του Σουit, το πιο σημαντικό σε ένα γλυκό είναι η νοστιμιά. «Φυσικά και υπάρχουν πολλές τεχνικές στις παρασκευές, όλα φτιάχνονται εδώ και δεν υπάρχουν έτοιμα μείγματα πουθενά. Επίσης, χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά που μπορούμε να βρούμε και όσο το δυνατόν πιο λίγη ζάχαρη. Αλλά πάνω από όλα θέλουμε το γλυκό να είναι νόστιμο. Νομίζω ότι πλέον έχουμε ξεφύγει από τις φανφάρες και τις περιττές τεχνικές και εστιάζουμε στην ουσία, δηλαδή τη γεύση» καταλήγει.
Σιροπιασμένο τσουρέκι, καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης, κρέμα πατισερί αφράτη, μπάλα μαστίχα και γλυκό του κουταλιού συνθέτουν μια άλλη εκδοχή του ήδη αγαπημένου εκμέκ, το σουφλέ σοκολάτας συνδυάζεται ιδανικά με παγωτό κόκκινα φρούτα, ενώ το προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια, παγωτό και καβουρδισμένο φουντούκι ολοκληρώνεται με μία ζεστή σως.
Στα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού από την ελληνική εταιρεία Ήδιστον, όπως επίσης οι σπιτικές λεμονάδες και βυσσινάδες του, καθώς επίσης τα premium αναψυκτικά Tomas Henry. Ο καφές και το αλκοόλ δεν έχουν θέση στο μενού του Σουit, το οποίο είναι μάλιστα ιδιαίτερα kids friendly, τόσο λόγω του άνετου εξωτερικού χώρου όσο και της ποιότητάς του. «Θέλουμε να ταΐζουμε τα παιδιά μας εδώ» λέει ο Μπάμπης Ζιντίλης, ο οποίος είναι και ο ίδιος μπαμπάς.
Φανταστική προσθήκη είναι τα milkshakes, που φτιάχνονται εξαρχής στο Σουit -και σε vegan εκδοχή- και καταναλώνονται χωρίς δεύτερη σκέψη. «Αν θέλουμε να εντάξουμε το healthy στις τρέχουσες τάσεις, τότε θα πω ότι χρησιμοποιώ τη λιγότερη ζάχαρη που μπορώ αλλά καθόλου υποκατάστατα. Και φυσικά όσο καλύτερα προϊόντα γίνεται. Από εκεί και πέρα, όλα θέλουν μέτρο».
Το νέο project του Σουit έρχεται πάνω στην ώρα για τις βόλτες στην πόλη, όταν θέλουμε να επιστρέψουμε στις εποχές της ξεγνοιασιάς τρώγοντας ένα χωνάκι παγωτό ή όταν αναζητούμε το τέλειο γλυκό ως πρωταγωνιστή και όχι ως κλείσιμο ενός γεύματος. Και ο Μπάμπης Ζιντίλης κατάφερε να φτιάξει το ιδανικό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους.