Τα νέα Waffy Burgers του Waffle House κάνουν το καλοκαίρι μας πιο απολαυστικό
Όπως γράφει και ο κατάλογος: Σερβίρονται με μαχαιροπίρουνο, τρώγονται με τα χέρια.
- 20/06/2019
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Waffle House το ξέρεις ήδη. Σημείο αναφοράς πια όχι μόνο για την περιοχή της Βουλιαγμένης αλλά συνολικά για τα νότια προάστια, έχει από χρόνια πάψει να έχει ανάγκη από συστάσεις. Το ειδυλλιακό location, το ολόφρεσκο παγωτό του και, φυσικά, η φημισμένη βάφλα του το έχουν κατατάξει στους κορυφαίους προορισμούς για γλυκό στην Αθήνα, ενώ οι ουρές που σχηματίζονται τα Σαββατοκύριακα για ένα τραπέζι στη νησιώτικη αυλή του είναι η απόδειξη πως στην εστίαση, αν είσαι καλός, το να πετύχεις είναι μονόδρομος.
Τι σημαίνει όμως επιτυχία; Για τον Κωνσταντίνο και τον Σταύρο, τους δύο ιδιοκτήτες του Waffle House, η απάντηση είναι εύκολη: Επιτυχία είναι το οικογενειακό κλίμα μεταξύ των συνεργατών και φυσικά τo να βλέπουν τον κόσμο να επιστρέφει ξανά και ξανά στο μαγαζί τους εδώ και 23 συνεχόμενα χρόνια (το Waffle House στην Βουλιαγμένη άνοιξε το 2006, αλλά όλα είχαν ξεκινήσει ήδη δέκα χρόνια νωρίτερα, στη Νάξο). Σήμερα, είναι ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων στη Νάξο -ένα στο λιμάνι και ένα στην Πλάκα- ενώ το 2015 άνοιξαν και δεύτερο κατάστημα στην Αθήνα, αυτή τη φορά στα βόρια προάστια, σε έναν τεράστιο και πανέμορφο κήπο στην Πεντέλη. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να έχει διάρκεια. Δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα πυροτέχνημα. Πάντα αυτός ήταν ο στόχος μας. Και γι’ αυτό επενδύσαμε στην ποιότητα των προϊόντων. Ξέραμε ότι η ποιότητα ήταν ο μόνος τρόπος να έχουμε διάρκεια. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάναμε ποτέ franchise» λέει ο Σταύρος.
Ωστόσο, όπως οτιδήποτε μένει διαχρονικό, το Waffle House ξέρει επίσης να εξελίσσεται. Έτσι, μετά τις αμέτρητες γεύσεις παγωτού που εναλλάσσονται καθημερινά, μετά την τρέλα των Waffins που έχουν ήδη μπει στη λίστα με τα αγαπημένα μας, σειρά έχουν τα ολοκαίνουρια Waffy Burgers. Από το σχετικά μινιμαλιστικό HOMEY SOS (με μία γεύση παγωτού και σως ή σιρόπι) μέχρι το απολύτως πλουραλιστικό TUMBANO (με μία γεύση παγωτού, επικάλυψη σοκολάτας, τριμμένο μπισκότο, σιρόπι και κομμάτια σοκολάτας), τα Waffy Burgers είναι η απάντηση στις προσευχές σου για ακόμη περισσότερη αφράτη και ξεροψημένη βάφλα να αγκαλιάζει το αγαπημένο σου παγωτό. Μπορείς βεβαίως να διαλέξεις το CRISPY CHOCO, που δεν έχει παγωτό, έχει όμως τριμμένο μπισκότο και επικάλυψη σοκολάτας ή ζεστή κουβερτούρα Βελγίου. Επίσης, το NUTELLA ICE CREAM και το LIONO CHOCO (με παγωτό και Nutella /με παγωτό και ζεστή κουβερτούρα Βελγίου αντίστοιχα) είναι τα instant classics που δεν γινόταν να λείπουν από τη λίστα. Ό,τι και να επιλέξεις, πίστεψέ μας, θα το ονειρεύεσαι για τις μέρες που θα ακολουθήσουν.
Παγωτό «από σπίτι»
Επειδή όμως κείμενο για το Waffle House χωρίς εκτενή αναφορά στο απίστευτο παγωτό του δεν γίνεται, ζητήσαμε από τον Σταύρο να μας εξηγήσει τι είναι αυτό που, τελικά, κάνει το παγωτό τους τόσο νόστιμο. «Δεν ξέρω αν έχουμε το πιο νόστιμο παγωτό. Αυτό είναι θέμα υποκειμενικό. Ξέρω, όμως, ότι έχουμε το πιο σπιτικό παγωτό που μπορείς να βρεις στην αγορά. Κάνουμε τη δουλειά εντελώς διαφορετικά. Κι αυτό είναι που πιστεύω ότι τελικά αντιλαμβάνεται ο κόσμος και γι’ αυτό μας έχει ξεχωρίσει και μας έχει αγαπήσει» σχολιάζει.
«Όταν κανείς ξεκινάει να ανοίξει ένα παγωτατζίδικο, πέφτει σε μια παγίδα: Οι μεγάλες εταιρίες τον προωθούν σε απολύτως κονσερβοποιημένα προϊόντα. Του λένε ‘έλα να διαλέξεις τη γεύση φυστίκι, τη γεύση σοκολάτα, τη σάλτσα φράουλα, την καραμέλα’… Όλα αυτά τα προϊόντα είναι έτοιμα. Πώς είναι η σάλτσα πέστο που βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ; Κάπως έτσι. Αν έχεις φάει αυτή και έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις και στο σπίτι σου, θα ξέρεις ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά προϊόντα. Αυτό, λοιπόν, συμβαίνει και με τα παγωτά».
«Η δική μας φιλοσοφία είναι εντελώς διαφορετική. Θέλουμε να παράγουμε σπιτικά προϊόντα. Δηλαδή να κάνουμε το παγωτό όπως θα το κάναμε σπίτι μας. Κάνουμε πάρα πολλή δουλειά και σπαταλάμε πολλή ενέργεια και χρήμα για να το πετύχουμε αυτό. Παλεύουμε με τις κατσαρόλες! Παίρνουμε την πρώτη ύλη και την κάνουμε δική μας. Φτιάχνουμε τις σως, τα μπισκότα, τα brownies, τα κέικ και, φυσικά, τις βάφλες. Όλα είναι δικά μας, τα φτιάχνουμε εμείς εξαρχής».
«Γι’ αυτό και έχουμε τόσες διαφορικές γεύσεις παγωτού, που δεν τις βρίσκεις αλλού. Γιατί είναι δικά μας δημιουργήματα και δεν είναι προτάσεις των εταιριών πώλησης γεύσεων. Επίσης, αν προσέξεις, στη βιτρίνα μας δεν θα δεις έντονα χρώματα. Εκτός από τη φράουλα ή, για παράδειγμα, το μάνγκο, που από τη φύση τους έχουν έντονο χρώμα, έρχεσαι και βλέπεις μόνο παλ χρωματισμούς. Είναι επειδή χρησιμοποιούμε μόνο αληθινές/ελάχιστα επεξεργασμένες πρώτες ύλες –και είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό».
«Η βάφλα μας είναι εντελώς χειροποίητη, δική μας συνταγή. Κάνουμε το μείγμα από την αρχή. Με γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, αβγό… Τα ζυμάρια φτιάχνονται κάθε πρωί και είναι πάντα ημέρας, ασυζητητί. Αλλιώς, με ζυμάρι από την προηγούμενη μέρα, δεν θα έχεις σωστό αποτέλεσμα. Εμείς βέβαια δεν πουλάμε ούτε παγωτό αν έχουν περάσει τρεις μέρες. Το παγωτό μπορείς να το κρατήσεις και ένα μήνα ή δύο μήνες, δεν έχει πρόβλημα. Αλλά εμείς τέταρτη μέρα δεν το πουλάμε. Το παγωτό ημέρας είναι άλλο πράγμα από το παγωτό που είναι στο ψυγείο δύο εβδομάδες ή ένα μήνα. Κάθε πρωί, βλέπουμε τον καιρό, μιλάμε και με τα μαγαζιά, μας λένε πόση κίνηση υπολογίζουν, και αναλόγως φτιάχνουμε όσα κιλά νομίζουμε ότι χρειάζονται. Γι’ αυτό και καμιά φορά συμβαίνει το παράδοξο να έρχεται κόσμος Κυριακή βράδυ και να έχουμε ξεμείνει εντελώς. Να μην έχουμε να σερβίρουμε τίποτα!».
Όσο για τις απίστευτες γεύσεις του Waffle House, μια βόλτα από τα ψυγεία του αρκεί για να σου ανοίξει την όρεξη (και να κλείσει αυτό το κείμενο όσο λαχταριστά του αξίζει). Ανάμεσα σε δεκάδες ταμπελάκια, ξεχωρίσαμε:
-Aegean Sea Salt: Παγωτό με παραδοσιακή κρέμα, ανθό αιγαιοπελαγίτικου αλατιού, κουβερτούρα πικρής σοκολάτας και φιστίκια Αιγίνης.
-Lemon Pie: Παγωτό κρέμα λεμονιού από 100% φρέσκο λεμόνι και σπιτικά μπισκότα.
-Κρέμα Waffle Ηouse: Παγωτό κρέμα, σπιτική καραμέλα βουτύρου, καραμελωμένα αμύγδαλα και κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος.
-Naxian cheesecake με 100% φρέσκο τυρί (μυζήθρα) Νάξου, σπιτική σάλτσα ντομάτας Νάξου και παξιμάδι.
Last but not least, κλασικές γεύσεις όπως το γιαούρτι αγριοκέρασο, το μωσαϊκό, το παρφέ (κρέμα ή σοκολάτα), το φιστίκι και το προσωπικό αγαπημένο του Σταύρου: H ασυναγώνιστη Stracciatella.