Τα χειροποίητα σμυρνέικα κουλουράκια Παλόγλου είναι πασχαλινός θεσμός
Μυρωδάτα σμυρνέικα κουλουράκια, αφράτα τσουρέκια, σοκολατένια αβγά και ιδιαίτερες πασχαλινές τούρτες κάνουν και φέτος το Πάσχα τα νότια ζαχαροπλαστεία Παλόγλου αγαπημένο προορισμό.
- 31/03/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Η στάση για γλυκό σε ένα από τα νότια ζαχαροπλαστεία Παλόγλου, σε Πειραιά, Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη, κρύβει πάντα γευστικές εκπλήξεις. Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα μάλιστα, η πλούσια γκάμα τους εμπλουτίζεται και με παραδοσιακά αλλά και πιο σύγχρονα γλυκίσματα, που δίνουν στις γιορτινές ημέρες την γεύση που τους αξίζει.
Τι μπορεί να έχεις λαχταρίσει και δεν θα το βρεις εδώ; Ξεκινώντας από τους κλασικούς πρωταγωνιστές των ημερών, τα τσουρέκια, εδώ τα βρίσκεις αφράτα, μαστιχωτά και άκρως αρωματικά, χάρη στην γνήσια μαστίχα Χίου και το μαχλέπι Ηπείρου που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή τους.
Τα παραδοσιακά σμυρνέικα κουλουράκια βέβαια, είναι αυτά που θα σου κλέψουν την καρδιά και όχι άδικα. Καταρχάς είναι χειροποίητα και δεν εννοούμε απλά ότι φτιάχνουν οι ίδιοι το ζυμάρι, αλλά ότι τα κουλουράκια πλάθονται ένα – ένα, με το χέρι, όπως τα έκανε η μαμά και η γιαγιά σου. Πιο παραδοσιακά δεν γίνεται! Όσο για την συνταγή τους -αν και την κρατούν μυστική-, σημειώνουν ότι η νοστιμιά οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν αγνά υλικά και βούτυρο υψηλών προδιαγραφών. Σε αυτό το σημείο βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι γλυκά των ζαχαροπλαστείων Παλόγλου, διακρίνονται για την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους, με το εργαστήριο που βρίσκεται στον Πειραιά να ετοιμάζει καθημερινά εδώ και δύο δεκαετίες απολαυστικά γλυκίσματα και χειροποίητο παγωτό με άριστες πρώτες ύλες.
Συνεχίζοντας με την πασχαλινή γκάμα τώρα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα σοκολατένια αβγά που ενθουσιάζουν μικρούς αλλά και μεγάλους. Εννοείται ότι και αυτά είναι χειροποίητα, με τους τεχνίτες του εργαστηρίου να δουλεύουν ακούραστα τη σοκολάτα και στη συνέχεια να τα διακοσμούν ένα προς ένα, δίνοντας τους διάφορα παιχνιδιάρικα σχέδια.
Για το τέλος, κρατήσαμε την μαστιχωτή Colomba by Paloglou, το πασχαλινό panettone με τις ιταλικές ρίζες και την ασυναγώνιστη γεύση, που αξίζει να επιλέξεις και για δώρο στα καλέσματα των ημερών, αλλά και τις ιδιαίτερες τούρτες τους που γίνονται το πιο ταιριαστό επιδόρπιο για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.
Παλόγλου ζαχαροπλαστεία
* Παλαιό Φάληρο: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 68, τηλ: 210 9419010
* Νέα Σμύρνη: Αγίας Σοφίας 111, τηλ: 210 9314731
* Πειραιάς 1: Γρηγορίου Λαμπράκη 98-100, τηλ: 210 4127288
* Πειραιάς 2: Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6, τηλ: 210 4288066
email : palogloupastryshops@gmail.com
Facebook
Instagram