Χριστούγεννα στη Βούλα σημαίνουν πάντα γλυκά και μπισκότα από τον ΒΕΝΕΡΗ
Xmas Guide 2024Για άλλη μια χρονιά γεμίζουμε το σπίτι - και το γραφείο - ενόψει Χριστουγέννων με γιορτινά γλυκίσματα που μας ξυπνούν αναμνήσεις, από έναν φούρνο με μεγάλη ιστορία στη Βούλα.
- 18/12/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Με ιστορία σχεδόν 60 χρόνων (εκ των οποίων τα 40 στο ίδιο ακριβώς σημείο στη Βούλα, επί της Λ. Βουλιαγμένης) ο φούρνος ΒΕΝΕΡΗΣ είναι όχι απλώς μια τοπική επιχείρηση, αλλά πραγματικός θεσμός για την περιοχή. Το ψωμί του, τα γλυκά του και – σίγουρα – οι γιορτινές δημιουργίες του που πρωταγωνιστούν στις βιτρίνες αυτή την εποχή, αποτελούν σημείο αναφοράς για όσους έχουν μεγαλώσει με τις γεύσεις του. Γι΄αυτό κι εμείς κάναμε για ακόμα μια χρονιά την εξόρμησή μας στον ΒΕΝΕΡΗ για να μάθουμε, ενόψει των Χριστουγέννων, όλα τα γλυκά χριστουγεννιάτικα μυστικά του.
Βρήκαμε, φυσικά, τα αγαπημένα μας μελομακάρονα (μελωμένα με αγνό μέλι) και τους τραγανούς βουτυράτους κουραμπιέδες του με το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Βρήκαμε δεντράκια φτιαγμένα από μπισκότο, gingerbread men και πολύχρωμα μπισκοτόσπιτα, σοκολατένια μπισκότα-αστέρια με χρωματιστές τρούφες, χιονισμένα μπισκότα και χριστουγεννιάτικα γλυκά-στολίδια, όλα βγαλμένα από τον κόσμο των παραμυθιών.
Όμως βρήκαμε και τα διαχρονικά αγαπημένα μας, που δεν τα αλλάζουμε με τίποτα, όποια εποχή του χρόνου κι αν μπούμε στον αγαπημένο φούρνο της Βούλας: Το χρυσαφένιο και αφράτο τσουρέκι του, με την έντονη γεύση και μυρωδιά του πορτοκαλιού, που φουρνίζεται όλο τον χρόνο και ξεπουλάει σε χρόνο dt. Το υπέροχο κέικ πραλίνας του αλλά και τη θρυλική μυζηθρόπιτά του, που μοιάζει με (γεμιστό) τσουρέκι και συνοδεύει τέλεια τον καφέ μας κάθε πρωί. Τα άπαιχτα αμυγδαλωτά με πάστα πικραμύγδαλου, τα αγαπημένα και all time classic σκαλτσούνια με γλυκιά μυζήθρα που μοσχοβολούν, αλλά και τα υγιεινά μπισκότα του με βρώμη ή εκείνα με λάδι και σταφίδα. Τα πήραμε, εννοείται, σχεδόν όλα (είμαστε και πολλοί στο γραφείο) και παραγγείλαμε από τώρα και τη βασιλόπιτά μας που αληθινά όμοιά της δεν υπάρχει.
Και του χρόνου!