Temps Perdu: Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα κρουασαντερί του Πειραιά
Το brunch στα νότια σήμεραΑπό τα κρουασάν βουτύρου μέχρι τα αρωματικά cinnamon buns με κρητικό γαλένι και τα πεντανόστιμα pasteis de Nata, ο πεζόδρομος της Καραΐσκου φιλοξενεί εδώ και λίγο καιρό μικρά έργα γαστονομικής Τέχνης που ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο άρτι αφιχθέν dough lab του Πειραιά με το ιδιαίτερο όνομα.
- 17/10/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Βιομηχανικό στυλ, μίνιμαλ σχεδιασμός. Δεν γίνεται να περνάς από τον πεζόδρομο της Καραΐσκου και να μην πέσει το μάτι σου στο νέο διαμαντάκι του Πειραιά, για το οποίο έχουν ήδη γραφτεί έπη. Η πρόσοψη του Temps Perdu (το όνομα του οποίου σημαίνει «χαμένος χρόνος» και αντλεί έμπνευση από την έννοια του Προυστ για τον χρόνο που ξαναβρίσκεται μέσα από αγαπημένες στιγμές) αποτελείται από δύο τζαμαρίες, μία στο ισόγειο και μία στον πάνω όροφο, που ανοίγουν μπροστά σου έναν μαγικό κόσμο σχεδόν εξολοκλήρου αφιερωμένο σε έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, το κρουασάν.
Η μαγεία λαμβάνει χώρα στον πρώτο, όπου βρίσκεται το εργαστήριο ή αλλιώς το dough lab όπως το ονομάζουν οι ιδιοκτήτες του, ο pastry chef Γιάννης Βλασίου και ο αρτοποιός Δημήτρης Δρίτσας. Εκεί, ψήνονται καθημερινά βουτυράτα κρουασάν και άλλα μικρά έργα Τέχνης, τα οποία μάλιστα εκτίθενται με αντίστοιχο τρόπο στον ιδιαίτερο χώρο του και, βεβαίως, γίνονται ανάρπαστα. Πριν κλείσει τις πόρτες του (καθημερινά στις 16:00 και τα Σάββατα στις 15:00 – τις Κυριακές παραμένει κλειστό), το Temps Perdu έχει προλάβει που ξεφουρνίσει αρκετές φορές τα αφράτα δημιουργήματά του, όλα όμως εξαφανίζονται σε λίγες μόνο ώρες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TEMPS PERDU (@temps_perdu_the_dough_lab)
Ως προς το τι να επιλέξεις, οι κλασικές προτάσεις, όπως κρουασάν βουτύρου ή pain au chocolat, συγκαταλέγονται σίγουρα στα must, για να νιώσεις την ωραία γεύση τους χωρίς πολλά πολλά. Θα βρεις επίσης αρωματικά cinnamon buns – με σιρόπι τόνκα, κανέλα, βανίλια και κάρδαμο, καλυμμένα με γαλένι (κρητικό τυρί με κρεμώδη υφή) – αλλά και τα περίφημα pasteis de Nata, τα μικρά πενταντόστιμα γλυκάκια από την Πορτογαλία που κάνουν θραύση τελευταία και στην Ελλάδα.
Ωστόσο, δεν γίνεται να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις μια από τις signature προτάσεις τους, όπως το Gianduja Croissant, με τις αμέτρητες τραγανές στρώσεις ζύμης που προσθέτουν, εκτός από τη γεύση, και φοβερή υφή, αλλά και το αλμυρό hit τους: Το κρουασάν με λουκάνικο Δράμας και δική τους σάλτσα χαρίσα, που πάει την κλασική λουκανικόπιτα σε νέα γαστροδιαστημικά επίπεδα. Συνόδευσέ τα με έναν ωραίο cappuccino (δουλεύουν με blend 3sips από τη Μr Bean) και μόλις ξεκίνησες τη μέρα σου σαν να βρίσκεσαι κάπου στο Le Marais.