Το La Μerise είναι η πιο γλυκιά χριστουγεννιάτικη συνήθεια
Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές όλης της οικογένειας «φορά» τους εορταστικούς σκούφους της κι ετοιμάζει γλυκιές παραδοσιακές και πρωτότυπες γεύσεις.
- 14/01/2019
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ολυμπία Ορνεράκη
Με μακρά ιστορία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής που μετρά από το 1986, η ιστορία του La Merise ξεκίνησε μέσα σε ένα μικρό παρασκευαστήριο στη Δάφνη. Λίγα χρόνια μετά, μετακομίζει, μόνιμα πια, στη Βούλα (Αγίου Ιωάννου 24) και στο Ελληνικό (Πόντου 81), σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Γλυκίσματα γαλλικής και ελληνικής ζαχαροπλαστικής, από Γάλλους και Έλληνες σεφ ετοιμάζονται καθημερινά, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και μπόλικο μεράκι.
Αξίζει να δοκιμάσεις τους κουραμπιέδες με γίδινο βούτυρο και αμύγδαλα αλλά και την σοκολατένια εκδοχή τους, με λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα υγείας. Ανάρπαστα τις γιορτές γίνονται και τα μελομακάρονά τους, γεμιστά με κάστανο ή καρύδι καθώς κι εκείνα με τη σοκολάτα πορτοκαλιού.
Στο La Merise δημιουργούν αξεπέραστους κορμούς Χριστουγέννων σε διάφορες γεύσεις καθώς και ολόφρεσκα τσουρέκια, είτε γεμιστά με καρύδι και μέλι, είτε με κάστανο, ή με τραγανό μπισκότο, αλλά και ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με Pavloves διακοσμημένο με φύλλα κουμαριάς. Η μυρωδάτη πολίτικη βασιλόπιτα σε στιλ κέικ με μαχλέπι, μαστίχα, καρύδι και σταφίδες αποτελεί την ιδανικότερη συντροφιά για να υποδεχθείς τη νέα χρονιά, μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία για να γευθείς και μερικά από τα πιο κλασικά κι αγαπημένα γλυκά; Προφιτερόλ, πανακότα, cheesecake, yogurt cake, red velvet, παραδοσιακά αμυγδαλωτά και μακαρόν, ικανοποιούν κάθε γούστο και ουρανίσκο.
La Μerise
– Πόντου 81, Ελληνικό, τηλ. 21 0960 3741
– Αγίου Ιωάννου 24, Βούλα, τηλ. 210 9657139