To Overoll πάει το κρουασάν σε άλλο επίπεδο
Όλοι μιλάνε για τα απίστευτα κρουασάν του Overoll. Το δοκιμάσαμε και καταλάβαμε το γιατί.
- 05/01/2021
- Κείμενο: Δημήτρης Κουπριτζιώτης
Το κρουασάν. Αυτό το τραγανό απ’ έξω και αφράτο από μέσα θεϊκό έδεσμα. Αυτό που το έχεις συνηθίσει γεμιστό, αλλά και σκέτο μπορεί να σε κάνει να κλείσεις τα μάτια και να μουγκρίζεις από ευχαρίστηση σε κάθε μπουκιά. Αυτό λοιπόν είναι η αρχή, η μέση και το τέλος για το νέο μαγαζί που άνοιξε στην Πραξιτέλους πριν από μερικές εβδομάδες.
Το Overoll είναι το προϊόν της προσπάθειας τριών νέων ζαχαροπλαστών. Ο Άλκης Ζέρβας, ο Σπύρος Παππάς και ο Γιάννης Κικίρας αποφάσισαν να μην ανοίξουν έναν ακόμη μοντέρνο φούρνο, αλλά ένα μαγαζί που θα αποθεώνει το croissant. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο και συγκεκριμένα στην Πραξιτέλους, απέναντι ακριβώς από το The clumsies. Εκεί μια βιτρίνα γεμάτη καλούδια σε περιμένει να διαλέξεις. Από πίσω βρίσκεται το εργαστήρι, όπου όλα δημιουργούνται μαγικά, πριν σερβιριστούν μπροστά σου ολόφρεσκα.
Και μιας και είπαμε για τη βιτρίνα, πίστεψέ με ότι δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι επιλογές είναι και γλυκές και αλμυρές. Όλες τους, έχουν αυτή την υπέροχη βουτυράτη γεύση του croissant και τα φύλλα σπάνε μελωδικά στο στόμα σου. Δώδεκα διαφορετικές εκδοχές croissant, μεταξύ αυτών ένα με πραλίνα φουντουκιού, τσιζκέικ με κόκκινα φρούτα και σταφίδες και ρούμι. Εμένα με ξετρέλανε το κράφιν με καραμέλα βουτύρου, και το ρολό βανίλιας με κρέμα πατισερί. Στα αλμυρά να δοκιμάσεις το croissant σπανακόπιτα και εκείνο με το λουκάνικο, μπέικον και ντομάτα. Θα το καταλάβεις από το λουκανικάκι που είναι καρφωμένο πάνω του. Και μην νομίζεις ότι είναι ακριβά. Από 1,80 ξεκινάνε οι τιμές.
Αλλά δεν είναι μόνο η γεύση που σε μαγεύει στα κρουασάν του Overoll. Είναι και η εμφάνιση. Είτε τα βλέπεις να σε περιμένουν στη βιτρίνα είτε (ειδικά) μετά την πρώτη μπουκιά, που βλέπεις το μέσα τους. Όλη η διαδικασία στο Overoll είναι σκέτη απόλαυση.