To premium panettone Paloglou είναι το θαύμα των Χριστουγέννων
Η τέχνη του αυθεντικού panettone με τα αγνά, πρώτης ποιότητας υλικά και το ασίγαστο μεράκι ενός πραγματικού δημιουργού αποτυπώνονται στο μοναδικής έμπνευσης και φρεσκάδας panettone by Paloglou.
- 09/12/2022
- Κείμενο: Βικτωρία Καλονάρου
Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μέχρι το Μιλάνο για να απολαύσεις αυτό το μικρό θαύμα των Χριστουγέννων. Η οικογένεια Παλόγλου δημιουργεί το μοναδικό panettone της, που γεμίζει χαρά το γιορτινό τραπέζι. Μυρωδάτο, αφράτο και μαστιχωτό, το panettone by Paloglou, ξύπνησε όλες μας τις αισθήσεις με το που άνοιξα το κομψό κουτί του.
Η επικρατέστερη εκδοχή της καταγωγής του panettone είναι ρομαντική και παραπέμπει στο μακρινό 1494, όταν ένας ερωτευμένος Ιταλός ευγενής θέλοντας να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του, κόρης ενός φούρναρη, δημιούργησε το «pan de ton» που μεταφράζεται σε «ψωμί πολυτελείας». Έκτοτε οι μύθοι και οι ιστορίες για το παραδοσιακό γλύκισμα ποικίλουν, όπως άλλωστε και όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Τα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου επιλέγουν κάθε χρόνο να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία απόλαυσης. Ήταν το 2007 όταν η οικογένεια Παλόγλου ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής. Ιδρυτής της επιχείρησης ο κύριος Χρήστος Παλόγλου, άνθρωπος ανήσυχος και δημιουργικός, με αναφορές στην ιταλική pasticceria, επιδόθηκε με πείσμα, επιμονή και υπομονή στην αναζήτηση της τέλειας συνταγής του panettone. Ενός παρασκευάσματος ιδιαίτερων απαιτήσεων, εάν αναζητάς την άρτια παρασκευή του, που είναι και αυτό που προσφέρουν. Όπως μου περιγράφει ο ίδιος: «η διαδικασία παραγωγής ενός panettone είναι αρκετά χρονοβόρα, ενώ παράλληλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για ένα άριστο αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρα τα έτοιμα μείγματα. Επίσης, δεν χρησιμοποιούμε μαγιά αλλά φυσικό προζύμι. Τα υλικά μας είναι υψηλής ποιότητας και η δική μας συνταγή κρατά την παράδοση ετών και είναι μοναδική».
Έχοντας δοκιμάσει το panettone του, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η επίγευση που σου αφήνει είναι κάτι μοναδικό. Είναι σαν να απολαμβάνεις ένα γλύκισμα μεταξύ τσουρεκιού και κέικ σε μια πολύ αφράτη, ανάλαφρη και αρωματική εκδοχή. Και πως θα γινόταν διαφορετικά όταν στο εσωτερικό του περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες, βανίλια Μαδαγασκάρης, χυμό από φρέσκο πορτοκάλι, βέλγικο βούτυρο και άλλα υλικά όπως υπαγορεύει η αυθεντική συνταγή του, αυτού του «θεϊκού» εδέσματος;
«Το panettone απαιτεί δέσμευση, υπομονή, αγάπη. Δεν αρκεί μόνο η επένδυση σε υλικά υψηλής ποιότητας. Ο δημιουργός πρέπει να δώσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του προκειμένου να πάρει πίσω το απόλυτο στη γεύση, στην υφή και στο άρωμα. Εμείς το έχουμε πετύχει κι αυτό είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε», συμπληρώνει ο κ. Παλόγλου.
Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας δεν μπορεί παρά να κερδίσει και τον πλέον απαιτητικό. Με το που έρχεται μπροστά σου, νιώθεις αμέσως το μοναδικό άρωμα βανίλιας και βουτύρου που σου ξυπνάει τις πιο όμορφες γευστικές μνήμες. Κόβοντάς το τώρα, ανακαλύπτεις μια αφράτη, κυψελωτή καρδιά με διαφορετικές υφές, χάρη στα υλικά που μπαίνουν στο ζυμάρι. Απαλή και ξεκάθαρη υφή στο σύνολό της, αγκαλιάζει τις γευστικές νότες από την έντονη σοκολάτα Βελγίου μέχρι το διακριτικό λεμόνι και τη μεθυστική σταφίδα, που ολοκληρώνουν την συγχορδία.
Να σου πω σε αυτό το σημείο βέβαια, ότι το panettone by Paloglou θα το βρεις σε δύο εκδοχές. Το παραδοσιακό panettone με πορτοκάλι και σταφίδες και συγκεκριμένα κορινθιακή σταφίδα, κύβους από ζαχαρωμένο πορτοκάλι, πάστα λεμόνι και πάστα πορτοκάλι, που μπλέκουν τρυφερά με προζύμι φυσικής ωρίμασης, αλλά και το panettone με σοκολάτα και πορτοκάλι, που γίνεται με σοκολάτα γάλακτος και υγείας από το Βέλγιο και θα λατρέψουν σίγουρα όλοι.
Όπως με ενημερώνει ο κ. Παλόγλου, «Χρειάστηκαν δύο χρόνια αλλαγών και δοκιμών μέχρι να τελειοποιήσουμε τη συνταγή μας. Η σωστή διαδικασία απαιτεί 40-60 ημέρες φυσικής ωρίμασης του προζυμιού και τρεις ημέρες ξεκούρασης για την “ιερή ζύμη” που οι Ιταλοί ονομάζουν “Μητέρα Μαγιά”. Για τις τρεις αυτές ημέρες αναμονής απαιτείται έλεγχος κάθε τέσσερις ώρες, μέρα και νύχτα». Όλη η προσπάθεια που κατέβαλε ο κύριος Παλόγλου καρποφόρησε, αφού το προϊόν τελειοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε ως άριστο από κορυφαίους Ιταλούς δημιουργούς του είδους, που του έδωσαν τα εύσημα.
Ένα τόσο εντυπωσιακό γλύκισμα, καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται και την ανάλογη συσκευασία. Το panettone του Παλόγλου λοιπόν, μπαίνει σε elegant φούξια και πετρόλ κουτιά με διακριτική εκτύπωση, που αποπνέουν πολυτέλεια αλλά και την ενδόμυχη σιγουριά ότι αυτό το δώρο θα ευχαριστήσει και θα συγκινήσει τον παραλήπτη του. Είναι αυτή η κομψή συσκευασία που το κάνει ιδανικό και για εταιρικό δώρο, που πίστεψέ με θα εκτιμηθεί δεόντως. Υπεύθυνη για τις εμβληματικές συσκευασίες αλλά και για το σύνολο των ενεργειών marketing και διαφήμισης της επιχείρησης, είναι η κόρη του Χρήστου Παλόγλου, Σέβη, μια νέα και δραστήρια επιχειρηματίας που με τις ιδέες της εξελίσσει και αναβαθμίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης.
Σημείωσε ότι η «ζωή» ενός panettone μπορεί να διαρκέσει έως και 60 ημέρες! Αυτό συμβαίνει χάρη στη ζύμη φυσικής ωρίμασης που έχει χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή του. Όσο για την διάθεσή του είναι αυστηρά εποχιακή και θα το βρεις στα τέσσερα νότια ζαχαροπλαστεία Παλόγλου αλλά και μέσω του επίσημου e-shop τους, κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Παλόγλου ζαχαροπλαστεία
* Παλαιό Φάληρο: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 68, τηλ: 210 9419010
* Νέα Σμύρνη: Αγίας Σοφίας 111, τηλ: 210 9314731
* Πειραιάς 1: Γρηγορίου Λαμπράκη 98-100, τηλ: 210 4127288
* Πειραιάς 2: Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6, τηλ: 210 4288066
www.panettonepaloglou.com
Facebook
Instagram