Το ζαχαροπλαστείο Αμάραντος έχει γεμίσει με χριστουγεννιάτικα, γλυκά καλούδια
Απίθανες σοκολατένιες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικους κορμούς σε διάφορες version και όλα τα γιορτινά γλυκά που λατρεύεις, τα ετοιμάζει πυρετωδώς αυτή την εποχή το ζαχαροπλαστείο Αμάραντος στη Σαρωνίδα.
- 05/12/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου πλησιάζει και, εκτός από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στα σπίτια και στους δρόμους της πόλης, αναπόσπαστο μέρος της είναι τα παραδοσιακά γλυκά, αλλά και οι πιο σύγχρονες προσθήκες στη λίστα, που κάνουν τις γιορτές ακόμη πιο απολαυστικές.
Για όλα αυτά έχει ήδη μεριμνήσει το ζαχαροπλαστείο Αμάραντος, που μετρά χρόνια εμπειρίας στον χώρο, από το 1958 στο τότε κατάστημα στη Γλυφάδα, και από το 1995 στη Σαρωνίδα. Αυτό το διάστημα φτιάχνει στο εργαστήριό του κλασικές επιλογές αλλά και εμπνευσμένα, πρωτότυπα γλυκά twists που σε κάνουν να θέλεις να τα πάρεις όλα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Αμάραντος αυτή την περίοδο φουρνίζει αρωματικούς κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και ολόκληρο αμύγδαλο, αλλά και μελομακάρονα που γίνονται ανάρπαστα στην παραδοσιακή εκδοχή τους, ενώ δίπλα τους βάζει δυο ακόμη λαχταριστές versions: με γέμιση κάστανο και πορτοκάλι ή με επικάλυψη σοκολάτας. Ιδανική επιλογή αν μας ρωτάς είναι να κάνεις ένα mix, για να τα δοκιμάσεις όλα.
Από εκεί και πέρα ο κατάλογος είναι μακρύς. Must αποτελεί ο υπέροχος, χριστουγεννιάτικος κορμός του Αμάραντου σε τρεις γεύσεις, με πραλίνα φουντουκιού και μανταρίνι, με μασκαρπόνε, ρόδι και φιστίκι ή σε γεύση black forest. Την προσοχή θα σου τραβήξουν αμέσως και οι σοκολατένιες δημιουργίες σε διάφορα σχέδια, όπως ο 3D Άγιος Βασίλης αλλά και ο πιγκουίνος, που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους, αλλά και τα μπισκότα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Αν είσαι φίλος του panettone, να ξέρεις πως ο Αμάραντος το φτιάχνει γεμιστό με πραλίνα σοκολάτας, ενώ όσο περνούν οι μέρες και για να μπει καλά ο χρόνος, θα φουρνίζει και βασιλόπιτες σε διάφορες εκδοχές: παραδοσιακή, με ζάχαρη άχνη, με γλάσο, γεμιστή με πραλίνα ή και red velvet για όσους θέλουν κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο για να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους φέτος.
Τα καλούδια είναι πολλά και η ιδανική συμβουλή από εμάς είναι το «λίγο απ’ όλα» για να γεμίσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γλυκές απολαύσεις που θα σε βάλουν στο κατάλληλο mood.