Χριστούγεννα στα νότια με ιταλικό panettone από τον Κατσαρό
Ο φούρνος Κατσαρός στη Γλυφάδα υποδέχεται και τα φετινά Χριστούγεννα με πολλά γιορτινά γλυκά και ένα panettone σε τρεις εκδοχές, που θα σε βάλει στα πιο γλυκά διλήμματα.
- 13/12/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Το panettone, το διάσημο, ψηλό ιταλικό κέικ που η παρασκευή του θυμίζει τσουρέκι, έχει κερδίσει επάξια μία θέση στη λίστα και των δικών μας αγαπημένων χριστουγεννιάτικων γλυκών. Ο φούρνος Κατσαρός λοιπόν, που για περίπου 4 δεκαετίες τώρα φροντίζει να γεμίζει το τραπέζι των νοτίων με νόστιμα αρτοσκευάσματα και γλυκά, δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει στο πιστό κοινό του και αυτή την απόλαυση.
Αυτή την περίοδο, στο εργαστήριό τους ζυμώνονται, φουσκώνουν και ψήνονται καθημερινά βουτυράτα panettone από αυθεντικό προζύμι -στο οποίο άλλωστε έχει παράδοση ο φούρνος Κατσαρός, με τα προζυμένια ψωμιά του να φεύγουν καθημερινά από τα ράφια πριν καν προλάβουν να κρυώσουν. Παραδοσιακά, το panettone τους γίνεται με φρουί γλασέ, σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ και επικάλυψη από καραμελωμένα αμύγδαλα σβησμένα με κουαντρό. Δεν ξέρω τι να σου πρωτοπώ για αυτό το panettone: για το αέρινο κυψελωτό εσωτερικό του, για το φίνο του άρωμα και τα καραμελωμένα αμύγδαλα που θέλεις να τα τσιμπήσεις όλα από την επιφάνειά του με το που ανοίξεις τη συσκευασία ή για την νόστιμη γεύση του; Παρέα με ένα φλιτζάνι τσάι, είναι το γλύκισμα που θα θέλεις να απολαμβάνεις κάθε μέρα αυτές τις γιορτές.
Φέτος βέβαια, δίπλα στο κλασικό panettone με φρουί γλασέ, ο φούρνος Κατσαρός βάζει και άλλες δύο, υπερ-σοκολατένιες εκδοχή του, την πρώτη με chips bitter σοκολάτας και την δεύτερη με τριπλή σοκολάτα -λευκή, γάλακτος και bitter-, που πιστεύουμε ότι επίσης θα σου αρέσουν πολύ.