Τα αυγά με πανσέτα σε ψωμί αργής ωρίμανσης του Περιβολιού στη Βάρη
Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.
- 20/04/2018
- Κείμενο: NouPou.gr
Η εμμονή: Τα αυγά με πανσέτα σε ψωμί αργής ωρίμανσης του Περιβολιού στη Βάρη, γιατί το brunch στην εξοχή είναι προτιμότερο.
Γιατί: Η πανσέτα προέρχεται από χοιρινό ελευθέρας βοσκής (πιο συγκεκριμένα, με καταγωγή από τα Γιάννενα) και έχει ψηθεί με ελάχιστο αλάτι. Το πιάτο, όπως και όλα τα άλλα πιάτα στο Περιβόλι στη Βάρη, είναι χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα. Τα αυγά προέρχονται από το κοτοτρακτέρ, στο οποίο διαμένουν οι κότες του Περιβολιού που τρέφονται από βιολογικά λαχανικά των παρτεριών του. Το ψωμί είναι προζυμένιο και ξεχωρίζει στη γεύση, αφού έχει ωριμάσει για 8- 10 ώρες προτού ψηθεί (γι’ αυτό και το αποκαλούμε ψωμί αργής ωρίμανσης).
Που θα τα βρεις: Το Περιβόλι στη Βάρη, Κυρηνείας 15 (πρωην Κυργιών), 16672, Βάρη, Τ: 210-8963 000, Email: info@perivolivari.gr
Χάρτης και οδηγίες εδώ: www.perivolivari.gr
Bonus tip: Απόλαυσε το συγκεκριμένο πιάτο για πρωινό ή brunch και μην το μοιραστείς!
Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη