Η γαλατόπιτα στον ξυλόφουρνο του Ark
Και στον ξυλόφουρνο και φτιαγμένη από ελληνικά μόνο προϊόντα. Να γιατί η γαλατόπιτα του Ark πρέπει να μπει στη λίστα με τα αγαπημένα brunch των νοτίων.
- 03/05/2016
- Κείμενο: Αναστασία Παπακωνσταντίνου
Η γαλατόπιτα του Ark δεν μπορεί παρά να είναι το αγαπημένο μας πιάτο brunch. Αφενός γιατί ψήνεται στον ξυλόφουρνο, (ναι!) και καταλαβαίνεις ότι αυτό και μόνο αρκεί για να της δώσει ξεχωριστή γεύση. Αφετέρου, είναι ο τρόπος που φτιάχνεται. Είναι ένα γλυκό με ζύμη σαν τσουρέκι, που μουλιάζει με γάλα και ζάχαρη όταν είναι ακόμη ζυμάρι. Στη συνέχεια, φουσκώνει και ψήνεται μαζί με το γάλα που το «λούζει». Σερβίρεται με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πέρα, βέβαια, από αυτό το πιάτο, θα βρεις στο Ark κάθε Κυριακή πρωί, μπουφέ με ό,τι τραβά η ψυχή σου! Λουκουμάδες, πίτες που μπορείς να τις γεμίσεις με ξινομυζήθρα, με χόρτα ή με μελιτζάνα ψητή σαλάτα και τυρί. Θα βρεις χυμούς, καφέ, επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά, μπουγάτσες, χαρουπόψωμο με σπιτικές μαρμελάδες και πολλά άλλα. Στο είπα. ‘Ο,τι τραβά η ψυχή σου!
Info: Κάθε Κυριακή 12:30-17:30
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, 210-8948882
http://www.ark-glyfada.gr/, https://www.facebook.com/ark.glyfada, https://www.instagram.com/ark.glyfada/