Το Hell’s Burger του Mind The Pub είναι η αμαρτία που θα κάνεις ξανά και ξανά
H Mind the Pub στην Ηλιούπολη, με trademark το Hell's Burger, δεν θυμίζει καμία άλλη μπυραρία των νοτίων προαστίων. Πρόκειται για μια all day fusion pub που θέλεις να επισκεφθείς, ανεξαρτήτως από το πόσο σου αρέσει η μπύρα ή όχι.
- 05/03/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Mind the Pub στην Ηλιούπολη ξεφεύγει από το συνηθισμένο μοτίβο των pubs που γνωρίζεις. Δεν έχει ούτε την προχειρότητα του αγγλικού στυλ, ούτε το αυστηρό ντεκόρ που θα συναντήσεις σε μπιραρίες Βαυαρικού τύπου. Αντιθέτως θα μπορούσες να πεις ότι πρόκειται για μία «fusion pub» -ναι, fusion– που καταφέρει να μεταμορφώσει τον εαυτό της σε ένα all day μαγαζί, προσφέροντας δροσερές μπίρες, όμορφο κόσμο και γεύσεις που ταυτίζονται με την ποιότητα και την στοργή που θα έβρισκες σε ένα σπιτικό πιάτο.
Το κομμάτι του ποτού για το Mind the Pub είναι γνωστό. Από τον Ιούνιο του 2013 για την ακρίβεια όταν ο Γρηγόρης, o Φίλιππος και ο Γιάννης, αποφάσισαν να ανοίξουν το μαγαζί, με στόχο την δημιουργία κάτι εναλλακτικού και ποιοτικού στο κομμάτι της μπιραρίας.
«Εκτός από την ποιότητα και το σέρβις, ένα καλό μαγαζί πρέπει να έχει και θετική αύρα. Δεν μπορείς να κάτσεις σε ένα μαγαζί το οποίο δεν σε εμπνέει. Όπου το προσωπικό είναι σκυθρωπό και ο χώρος παραμελημένος. Ο κόσμος, πλέον με την κρίση, δεν έχει λεφτά για πέταμα. Θέλει από τα μαγαζιά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του».
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Γρηγόρης και η παρέα του δίνουν μέχρι και σήμερα τον καλύτερο τους εαυτό. Σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο που δεν παριστάνει ότι είναι το Aachen στην Γερμανία, αλλά που το προσεγμένο ντεκόρ και το νεωτερίστικο στυλ του, θα παρέπεμπε σε ένα beer house του Μανχάταν. Από τα χρώματα μέχρι τους πάγκους και τα σχέδια στους τοίχους.
Όσον αφορά το ποτό, το Mind the Pub προσφέρει 3 βαρελίσιες μπίρες και 22 ετικέτες -ελληνικές και ξένες- καθώς και πολλά ευφάνταστα κοκτέιλς με σκοπό να μην διψάσει ποτέ κανένας μας. Και τώρα που ο καιρός ανοίγει και η άνοιξη έρχεται στο προσκήνιο, τα παραπάνω είναι must για να κυλήσει σωστά ή νύχτα ή και η μέρα.
H μεγάλη αποκάλυψη, όμως, ήταν ο λόγος για τον οποίο βρεθήκαμε αρχικά εκεί. Για το burger που πουλάει πιο γρήγορα απ’ ότι ο διάολος αγοράζει ψυχές. Το burger που οι παρευρισκόμενοι ήθελαν να βουτήξουν όταν κατέφθασε στο τραπέζι. Ένα burger που σε στέλνει κατευθείαν στην Κόλαση χωρίς άφεση αμαρτιών. Το Hell’s Burger.
«Πρέπει να σου πω κάτι σημαντικό που αφορά όλα τα πιάτα που υπάρχουν στο μενού του μαγαζιού. Ο κιμάς είναι 100% μοσχαρίσιος, χωρίς το παραμικρό ίχνος ψωμιού ή σόγιας. Το μόνο που περιέχει το κρέας είναι αλάτι και πιπέρι. Επίσης δεν υπάρχει τίποτα στην κατάψυξη. Ο κιμάς φεύγει καθημερινά. Έτσι κερδίζεις την ποιότητα» συμπληρώνει ο Φίλιππος, που εκτός από ιδιοκτήτης είναι και ο επικεφαλής στην κουζίνα. Συνοδευόμενο από πατάτες widjets , το Hell’s Burger σε κερδίζει από την πρώτη δαγκωνιά.
Μην ψάχνεις για περιττούς εντυπωσιασμούς με 4 μπιφτέκια, το ένα πάνω στο άλλο, και πιο πολύ τυρί απ’ όσο χρειάζεσαι. Αυτά είναι μάρκετινγκ. Το Hell’s Burger περιέχει την σωστή αναλογία υλικών, έτσι ώστε να αποτελέσει τον πιο γευστικό σύντροφο για την μπίρα σου. Όχι ένα κατασκεύασμα που θα σε κάνει να βαρυστομαχιάσεις. Αλλά πέρα από το τραγανό μπέικον, το τυρί, τα onion rings και το διθυραμβικό μπιφτέκι του, ξεχωρίσαμε δύο πράγματα: το αβγό (σ.σ.: το οποίο δεν ήρθε με καμένο τον κρόκο) και το γεγονός ότι το ψωμί είναι λεπτό έτσι ώστε να μην χάνεται η γεύση των υλικών.
Είναι ένα burger που θα μπορούσε να στο έχει φτιάξει ο κολλητός σου ή ο πατέρας σου με πράγματα που αγόρασε από τα σούπερ-μάρκετ. Σπιτικό δηλαδή. Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως πολλές από τις σάλτσες που περιέχονται στο μενού του μαγαζιού, είναι 100% χειροποίητες.
Όσον αφορά τη γεύση του, θα μας επιτρέψεις να μην μιμηθούμε τα άθλια food blogs που κυκλοφορούν εκεί έξω και να σε προτρέψουμε να το δοκιμάσεις από μόνος σου. Αν θες ένα μικρό hint ωστόσο, πήγαμε στην Κόλαση πιο γρήγορα απ’ ότι ο Keanu Reeves στο Constantine.
Ειδική μνεία αξίζει η τορτίγια με το κοτόπουλο. Γιατί; Γιατί εκτός από το όμορφο mix της σάλτσας με τα φιλετίνια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, η τορτίγια παρουσιάζεται σε σχήμα λουλουδιού που αποτελεί βάση και όχι «φωλιά» για τα υλικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθότι στα περισσότερα μαγαζιά οι τορτίγιες σερβίρονται σκεπαστές και συνήθως έχουν ελάχιστα υλικά στο εσωτερικό που σε κάνουν να μετανιώνεις τα λεφτά σου. Αυτά τα λάθη δεν γίνονται στο Mind the Pub, καθότι όλες οι επιλογές σου είναι ξεκάθαρα value-for-money.
Αυτό δεν είναι άλλωστε που ζητάμε σήμερα από τα μαγαζιά; Να μπορούν να μας προσφέρουν την μέγιστη ποιότητα σε λογικές τιμές και μάλιστα να παραμένουν διαχρονικοί σε αυτό. Το Mind the Pub καταφέρνει και παίρνει άριστα σε όλα τα παραπάνω. Ένα στέκι που αξίζει να γνωρίσουν όσοι βρισκόντουσαν σε άγνοια και που με την πρώτη δαγκωνιά σε ένα Hell’s Burger θα επανεξετάσουν όλα όσα ήξεραν -ή που νόμιζαν ότι ξέρουν- για την αμερικάνικη λιχουδιά.
Μέχρι τότε σε περιμένει να στο αποδείξει. Γιατί τα μαγαζιά που κερδίζουν, όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και το σεβασμό, θα είναι πάντα τα καλύτερα.
* Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson
Info: Mind the Pub, Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη, τηλ.: 210-9703811, www.facebook.com/mindthepub, www.mindthepub.gr