Η πολυταξιδεμένη ομάδα πίσω από την πιο γλυκιά άφιξη της σεζόν
Γιάννης Καλδάνης, Λέανδρος Φίλιππος και Γιώργος Παπαγεωργίου είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν το Wesud.
- 16/06/2021
- Κείμενο: Μάρω Παρασκευούδη
«Όραμά μας είναι να ανοίξουμε το επόμενο κατάστημα στο Μαϊάμι, όπου έχουμε ήδη συνεργασίες, καθώς και σε άλλα μέρη στον κόσμο» λέει η ομάδα πίσω από το Wesud. Ο νεοσύστατος χώρος που έστησαν οι Γιάννης Καλδάνης, Λέανδρος Φίλιππος και Γιώργος Παπαγεωργίου, ξεχωρίζει ήδη για την αισθητική αλλά και τις εξαιρετικές επιλογές σε γλυκά, φαγητό, healthy επιλογές και τις ετικέτες κρασιών.
Τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά και στην περίπτωση του Wesud, υπάρχει μία πολυταξιδεμένη ομάδα με εξειδίκευση στον τομέα της. Με κοινό στόχο τις premium υπηρεσίες αλλά και μία επαγγελματική πορεία μέσα από την οποία κέρδισαν πολλές εμπειρίες, οι τρεις ιδιοκτήτες δίνουν στα νότια προάστια έναν χώρο με κοσμοπολίτικο αέρα.
Στο κατασκευαστικό κομμάτι, τον πρώτο λόγο έχει ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Γνωστός στον χώρο της εστίασης με μαγαζιά, όπως το Rakkan, και μεγάλο πορτφόλιο στα κατασκευαστικά (21 Constructions), ο Γιώργος δίνει προσοχή μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. «Από το κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό κομμάτι μέχρι τη διακόσμηση, θα έλεγα ότι είναι το στοιχείο μου» εξηγεί. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος minimal αισθητικής, όπου αναδεικνύεται η ταυτότητα του μαγαζιού και οι πελάτες μπορούν αφενός να περιηγηθούν με άνεση και αφετέρου να απολαύσουν καθήμενοι πλέον τις παροχές. Όντας ένας επαγγελματίας με εμπειρία στην εστίαση και σε συνεργασία με τον διακεκριμένο chef Γιάννη Καλδάνη, η κουζίνα / παρασκευαστήριο τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για τον όγκο της δουλειάς και εξασφαλίζει πλήρως τις καλύτερες συνθήκες για την παρασκευή φαγητών, γλυκών και ζυμαριών.
«Έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, από βασιλικούς γάμους στο Ντουμπάι μέχρι την Ίμπιζα και τη Νέα Υόρκη, δημιουργώ μενού με τάσεις από τα ταξίδια μου αλλά και τις ανά τον κόσμο συνεργασίες μου. Εδώ, ξεκινάμε το brunch που έχει επιρροές από Νέα Υόρκη, συνεχίζουμε με σάντουιτς και πρώτες ύλες από Ισπανία και Ιταλία και κάπως έτσι δένουν όλα μαζί» εξηγεί ο chef.
Την επιτυχημένη συνταγή δένει ιδανικά ο Λέανδρος Φίλιππος. «Ασχοληθήκαμε με την εστίαση γιατί την αγαπάμε και μας ενδιαφέρει. Δεν είμαστε απλώς τρεις τύποι που θέλουμε να κάνουμε μαγαζιά» τονίζει. Η φιλοσοφία τους είναι ξεκάθαρη, καθώς όπως στον χώρο και στο φαγητό, έτσι και στην κάβα φαίνεται το know – how των ιδιοκτητών. Ο Λέανδρος Φίλιππος ασχολήθηκε με το κρασί από χόμπι και το Wesud είναι το δικό του προσωπικό στοίχημα. Έτσι, η ενημερωμένη κάβα περιλαμβάνει ακόμη και ετικέτες από δημοπρασίες και σπάνιες χρονιές. «Ξεχωρίζουμε στο μαγαζί ετικέτες και υλικά τα οποία εκτός από ποιοτικά είναι και πιο ιδιαίτερα και premium. Και δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να πλαισιώσουν το τραπέζι τους στο σπίτι με υπέροχα γλυκά, αλλαντικά, κρασιά και άλλα προϊόντα deli από εμάς».