Η Ψαρού στη Γλυφάδα φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο μας
Το νέο αδελφάκι της αγαπημένης μας ψαροταβέρνας σε Σαρωνίδα και Λαύριο, που προσγειώθηκε στο κέντρο της Γλυφάδας, μας κάνει να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε ήδη σε κάποιο αγαπημένο ελληνικό νησί.
- 22/06/2018
- Κείμενο: Μιχάλης Προβατάς
Όσο καλοκαιριάζει, τόσο ψάχνεις απεγνωσμένα κάτι από νησί, κάτι από θάλασσα και κυρίως κάτι από καλό θαλασσινό φαγητό. Όλα αυτά δε χρειάζεται να τα αναζητήσεις σε κάποιο μακρινό προορισμό, αρκεί να κάνεις μια βόλτα από τη Λαζαράκη στην Γλυφάδα. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται το εστιατόριο «Ψαρού», το όνομα του οποίου -έτσι για την ιστορία- να ξέρεις ότι είναι εμπνευσμένο από μια γάτα που ονομάζεται «Ψαρού», όπως υποδηλώνει άλλωστε και το παιχνιδιάρικο λογότυπο του.
Μόλις μπεις θα νιώσεις πως τηλε-μεταφέρεσαι σε κάποιο από τα αγαπημένα σου κυκλαδίτικα νησιά, καθώς το χρώμα που κυριαρχεί στο εσωτερικό του είναι το λευκό με πινελιές γαλάζιου, με κάθε γωνία του να είναι λεπτομερώς σχεδιασμένη και διακοσμημένη. Ειδική μνεία στην ποικιλία των ούζων και των τσίπουρων από όλη την Ελλάδα, που στολίζουν αρκετά σημεία του μαγαζιού και τα διακοσμητικά πλακάκια που προσδίδουν ένταση και μία αύρα δροσιάς και νεανικότητας στον χώρο.
Ο συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, αναφέρει πως «Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, αλλά η ιστορία πάει 18 χρόνια πίσω στο εστιατόριο ‘Πιπεριά’, το μενού του οποίου αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του μενού του Ψαρού. Επίσης, το ‘αδερφάκι’ του, το ιταλικό εστιατόριο Parlo και αυτό διαμόρφωσε τον τρόπο σκέψης μας και αποτέλεσε έμπνευση για τη συνέχεια».
Έπειτα, οι ιδιοκτήτες, συνέχισαν τη μεγάλη επιτυχία τους στη Σαρωνίδα με την «Ψαρού» και πλέον επεκτάθηκαν και στο Λαύριο.Την επιμέλεια των πιάτων την έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης σε συνεργασία με τον κ. Παπανικολάου από το εστιατόριο «Πιπεριά». Ένα από τα ατού του ‘Ψαρού’, είναι η ισορροπία μεταξύ των δημιουργικών πιάτων με τα κλασικά – έτσι ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι ανήσυχοι όσο και οι πελάτες με πιο παραδοσιακές επιλογές
Πάμε και στο στο… ψητό. Τι μπορεί κανείς να δοκιμάσει εδώ; Πολλές και καλές επιλογές. Ξεκινώντας με τον δίσκο που προσγειώνεται μπροστά σου στον οποίο βρίσκονται πολλά δροσερά ορεκτικά όπως νόστιμη φάβα, φοβερή ταραμοσαλάτα μέχρι και καπνιστά μύδια.
Συνεχίζουμε με φρέσκες σαρδέλες στη σχάρα, κριθαρότο παέγια θαλασσινών με καπνιστή πάπρικα και σαφράν, γιουβέτσι με ντομάτα, γαρίδες και στακοβούτυρο, φρέσκα μύδια τεριάκι, γλώσσα τυλιγμένη σε κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και φιλέτο φρέσκου τόνου στη σχάρα με wasabi mayo.
Οι πιο παραδοσιακοί μπορούν να επιλέξουν γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο, αθερίνα ή γαύρο τηγανητό και πολλά ακόμα φρέσκα ψαράκια που φέρνουν καθημερινά στο εστιατόριο οι ψαράδες που συνεργάζονται.
Βέβαια, θαλασσινά χωρίς ουζάκι δε γίνεται και η «Ψαρού» μας βάζει σε τρομακτικό (αλλά ευχάριστο) δίλημμα με την ποικιλία πενήντα και άνω εκλεκτών ετικετών σε ούζο και τσίπουρο που μας προσφέρει. Μεταξύ των οποίων το ούζο Ζαρμπάνη από τη Σάμο αλλά και το Δολύχι από την Ικαρία. Το όμορφο γεύμα στην «Ψαρού», ολοκληρώνεται με ένα κέρασμα παγωτού. Αν και αυτό που πραγματικά μας δροσίζει είναι οι τιμές του. Βλέπεις, παρά την υψηλή ποιότητα και ποικιλία σε φαγητά και ποτά, οι τιμές είναι προσιτές.
Στο τέλος, ένας εκ των ιδιοκτητών, ο κ. Δημήτρης μας τονίζει πως «έχω στόχο όλοι οι πελάτες να εξυπηρετούνται άψογα στη σάλα μας». Ο ίδιος επιθυμεί κάθε επισκέπτης να νιώθει πως γεύτηκε κάτι νόστιμο, ιδιαίτερο και πως άξιζε τα χρήματα που έδωσε.
Αν θέλετε λοιπόν, να αισθανθείτε πως έχετε αποδράσει σε κάποιο όμορφο νησί, πάρτε την παρέα σας και πηγαίνετε στην «Ψαρού» στη Γλυφάδα. Αν δεν έχει γίνει ήδη, θα γίνει σίγουρα το νέο στέκι κάθε ψαροφάγου.