Αυτό είναι το καλύτερο ιταλικό εστιατόριο στον Άγιο Δημήτριο
Με το δικό του παρασκευαστήριο ζυμαρικών σε περίοπτη θέση, το ιταλικό εστιατόριο του Αγίου Δημητρίου κάνει την χειροποίητη pasta μια μοναδική γευστική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.
- 13/12/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Όταν μιλάμε για αγαπημένες γεύσεις, υπάρχει τίποτα πιο κορυφαίο από τα ζυμαρικά; Κι όμως υπάρχει! Τα φρέσκα ζυμαρικά, τα ζυμωμένα με μεράκι και μαγειρεμένα με επιλεγμένα υλικά, που κάνουν την διαφορά. Αυτό δηλαδή που προσφέρει καθημερινά και η ομάδα του Pizza Days.
Το ιταλικό του Αγίου Δημητρίου βάζει τη σφραγίδα του στην περιοχή και είναι must visit ακόμα κι αν δεν μένεις στην περιοχή, αλλά για ένα καλό πιάτο ζυμαρικών θα έκανες με ευχαρίστηση την διαδρομή.
Το Pizza Days, όπως αντιλαμβάνεσαι από το όνομά του, είναι διάσημο για την πίτσα του και όχι άδικα, αφού μιλάμε για γευστικότατη χειροποίητη πίτσα που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Ωστόσο, είναι πολύ δυνατή και στην κατηγορία pasta, που είναι ένας εξίσου καλός λόγος για να φτάσεις στο Νο2 της Ανδρέα Παπανδρέου στον Άγιο Δημήτριο και να απολαύσεις τις ξεχωριστές συνταγές που ετοιμάζονται εδώ. Αλλά πριν φτάσουμε στην κουζίνα του Pizza Days, αξίζει να αναφέρουμε το Pastificio, το εργαστήριο του εστιατορίου δηλαδή, όπου παρασκευάζονται καθημερινά ζυμαρικά σε διάφορα σχήματα.
Όλες οι παραλλαγές του λατρεμένου είδους ετοιμάζονται σε αυτό το παρασκευαστήριο, είτε με το χέρι είτε με τη μηχανή και μεταφέρονται στην κουζίνα. Ραβιόλια, τορτελόνια, γεμιστά agnolotti, casarecce, paccheri, mafaldine, ραντιατόρι, παπαρδέλες, ριγκατόνι ή λιγκουίνι, όποια κι αν είναι τα ζυμαρικά που λαχταράς, στο Pizza Days θα βρεις μια από τις καλύτερες εκδοχές τους. «Στα χειροποίητα ζυμαρικά δίνονται ιδιαίτερα σχήματα, ανάλογα με την επιλογή του εργαλείου που θα χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή τους, με κάθε ένα να είναι περίτεχνο και δημιουργικό», αναφέρει ο κ. Αναστάσιος Δήμας, ιδιοκτήτης του Pizza Days.
Σημείωσε ότι η παρασκευή των ζυμαρικών γίνεται μπροστά στα μάτια σου -αξίζει να χαζέψεις την όλη διαδικασία πριν καταλήξουν στο πιάτο σου.
Κι έπειτα έρχεται η συνταγή της σάλτσας να ολοκληρώσει την γευστική εμπειρία. Με προτάσεις άκρως ιταλικές και νόστιμες, από την κλασική Ναπολιτάνα με κόκκινη σάλτσα και φρέσκια μοτσαρέλα ή τη «μαμαδίστικη» Μπολονέζ με κιμά που μοσχομυρίζει κανέλα, μέχρι την ιδιαίτερη Polpette με κεφτεδάκια γεμισμένα με μοτσαρέλα, όλοι βρίσκουν το δικό τους πιάτο με φρέσκια pasta. Εξαιρετική η Asparagi, με φιλετάκια κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα, σπαράγγια, τυρί κρέμα, κουκουνάρι και βασιλικό, ένα πιάτο που από τότε που το δοκιμάσαμε έχει μπει στις top επιλογές μας για ζυμαρικά.
Στα συν του Pizza Days δεν μπορούμε βέβαια να παραλείψουμε και τον άνετο, φιλόξενο και διακοσμημένο με στυλ χώρο του εστιατορίου -εδώ κυριαρχούν το ξύλο και τα γήινα χρώματα-, που προσφέρεται για μια ωραία έξοδο με την οικογένεια ή τους φίλους σου.
Extra tip: Για τις ημέρες των Χριστουγέννων το Pizza Days σου επιφυλάσσει και μία γλυκιά έκπληξη, καθώς στα επιδόρπια προστίθενται αυθεντικό ιταλικό πανετόνε. Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα σου αρέσει πολύ, να ξέρεις ότι στην “αγορά” του εστιατορίου θα βρεις και ολόκληρο πανετόνε να πάρεις για το σπίτι.