Alpino: Δροσερή έξοδος αλά ιταλικά στο Παλαιό Φάληρο
Το Alpino, ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια των νοτίων προαστίων, μας βγάζει και αυτό το καλοκαίρι για φαγητό έξω… στο καταπράσινο παρκάκι, μπροστά από το εστιατόριο.
- 13/07/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Μπορεί το Alpino να διακρίνεται για την elegant αισθητική της σάλας του, όμως το καλοκαίρι η έξοδος σε δροσερές αυλές και κήπους μας τραβάει λίγο περισσότερο και γι αυτό έχουν φροντίσει να μας ευχαριστήσουν, στρώνοντας τραπέζια έξω. Εκεί, υπό το φως των κεριών και με τα δέντρα του άλσους να προσφέρουν μια αίσθηση γαλήνης και δροσιάς, μπορείς να απολαύσεις πιάτα με γεύση και άρωμα Ιταλίας.
Σαν καλό ιταλικό εστιατόριο, το Alpino δίνει μεγάλη βάση στα ζυμαρικά, τα οποία είναι χειροποίητα, ενώ εξέχουσα θέση έχουν και οι πίτσες και τα κρεατικά, σε εκτελέσεις που έχουν χαρίσει στο εστιατόριο τη διάκριση Ospitalità Italiana, μια αναγνώριση για την προώθηση της ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα, με τη σφραγίδα του ιταλικού επιμελητηρίου. Βέβαια, θέλοντας να εκπλήσσουν τους καλεσμένους τους, έχουν εμπλουτίσει το μενού και με νέα πιάτα, όπως ιταλική παντζαροσαλάτα με δυόσμο, mango, αγγουράκι τουρσί, βαλεριάνα, μους από μασκαρπόνε και σκορδάτη κρέμα βαλσάμικου με πεκάν, ιδιαίτερες γαρίδες σε tempura από μελάνι σουπιάς στα ορεκτικά, που γαρνίρονται με λάδι μαύρης τρούφας και spicy κρέμα.
Από τον κατάλογο των ζυμαρικών, ξεχωρίζουν τα φρέσκα χειροποίητα tortelli με γέμιση από μοσχαρίσια ουρά, σε πικάντικη κόκκινη σάλτσα από ζωμό μόσχου και αφρό από Parmigiano Reggiano, ενώ στις νέες γεύσεις πίτσας περιλαμβάνεται και η vegan «Il fiorenero», με λεπτή χειροποίητη ζύμη πίτσας με πούδρα από φυτικό ενεργό άνθρακα, σάλτσα από passata τομάτας, φύλλα βασιλικού, φέτες τομάτας, κρέμα τυριού και τριμμένη mozzarella 100% vegan.
Μπορεί η κλασική επιλογή για ποτό να είναι συνήθως το κρασί, αλλά τώρα το καλοκαίρι δοκίμασε να συνοδεύσεις το γεύμα σου και με ένα από τα καλοκαιρινό κοκτέιλ τους, που επίσης ταιριάζουν πολύ.