Alpino: Μισός αιώνας παράδοσης στις ιταλικές γεύσεις
Από τα πιο ιστορικά ιταλικά εστιατόρια -όχι μόνο των νοτίων προαστίων- το Alpino συμπληρώνει φέτος τα 50 του χρόνια και βάζει πλώρη για άλλα τόσα.
- 26/07/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Βέβαια, επειδή η εξέλιξη είναι το μυστικό της μακροβιότητάς του, οι ιδιοκτήτες των δύο εστιατορίων σε Παλαιό Φάληρο και Χαλάνδρι, Κώστας και Βαγγέλης Σκάρλας, φροντίζουν να εκπλήσσουν συνεχώς τους επισκέπτες τους, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με πιο σύγχρονες παρασκευές. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν λάβει την διάκριση Ospitalità Italiana, ως αναγνώριση της προώθησης της ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα.
Στο ανανεωμένο μενού τους λοιπόν, δίπλα σε απολαυστικά πιάτα με χειροποίητη pasta, στα καλοφτιαγμένα risotti, την σταθερά καλή πίτσα και τα κυρίως με κρέας και ψάρι, βρίσκεις και ωμές παρασκευές. Ιδανικά κομμένο carpaccio μόσχου, αλλά και θαλασσινό carpaccio τόνου με πίκλα σταφύλι, tataki και tartare μόσχου, καθώς και ένα φινετσάτο tartare λαυράκι, τα οποία δίνουν ένα πλήθος επιλογών που καλύπτουν κάθε διάθεση.
Όσο για τον χώρο του Alpino στο Παλαιό Φάληρο, πέρα από την κομψή του σάλα, τώρα το καλοκαίρι έχει και μια υπαίθρια πρόταση, μεταφέροντας τη δράση στο καταπράσινο παρκάκι μπροστά από τον χώρο του εστιατορίου. Ένας δροσερός πράσινος κήπος, με ψηλά δέντρα, προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης και γίνεται το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις το γεύμα και το ποτό σου.