Bella Vespa: Ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης δίνει νέο αέρα στο δημοφιλές hot spot της Γλυφάδας
Αέρας ανανέωσης για το εμβληματικό στέκι των νοτίων προαστίων, το Bella Vespa, το οποίο κλείνει έξι χρόνια πετυχημένης παρουσίας, καταφέρνοντας μάλιστα να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών του, έχοντας πάντα να επιδείξει κάτι καινούριο.
- 10/12/2021
- Κείμενο: Δημήτρης Σταθόπουλος
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Τελευταία προσθήκη στη γαστρονομική εμπειρία ο εγνωσμένης αξίας και βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης, ο οποίος αναλαμβάνοντας τα ηνία της κουζίνας θέλει με οδηγό την Ιταλία, να αποσαφηνίσει το ύφος και να κινηθεί σε comfort μονοπάτια προσθέτοντας παράλληλα το απαιτούμενο μοντέρνο touch που θα μας οδηγήσει στο κατώφλι του 2022. Το μενού κινείται με μαεστρία στον άξονα της cucina povera, διατηρώντας πειστικές αναφορές στη ραχοκοκαλιά της ιταλικής κουζίνας, της κουζίνας των υλικών, απέναντι στα οποία τοποθετείται με σεβασμό. Ο Παύλος Κυριάκης, είναι ένας σεφ που επιλέγει με προσοχή τα υλικά, τους δίνει χώρο να εμφανίσουν τα κύρια χαρακτηριστικά τους, και ενδυναμώνει και δίνοντας τους το χώρο να εμφανίσουν την ποιότητά τους.
Ένας κατάλογος comfort και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενος δίνει επιλογές, φέρνει την έννοια του sharing και ταυτόχρονα αναδεικνύει την ομορφιά μέσα από την απλότητα. Στις antipasti επιλογές βρίσκουμε το χειροποίητο ραβιόλι με ποικιλία άγριων μανιταριών, κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας, το king oyster mushroom, όπου πρόκειται για ραγού μανιταριών, πολέντα, gorgonzola και truffle ponzu.
Ένα ιδανικά κομμένο carpaccio μόσχου, αλλά και τo λαυράκι ceviche και τα χτένια δίνουν ένα πλήθος επιλογών που καλύπουν κάθε διάθεση. Μία ευρεία ποικιλία από φρέσκες λαχταριστές σαλάτες, όπου ξεχωρίζει η Burrata, αλλά και η vegan Avocado and Cucumber Bocconcini (με τοµάτες green zebra, τοµάτες ananas και βασιλικό). Ταλιατέλες τρούφας, spaghetti καρμπονάρα, παπαρδέλες Bolognese, αλλά και πακερι, τα μισά σε μέγεθος κανελόνια δηλαδή, με ραγού μοσχάρι και κρέμα μετσοβόνε, αποτελούν τις κύριες επιλογές ζυμαρικών. Η vegan επιλογή στα ζυμαρικά είναι τα fusilli με ρόκα, λιαστή τομάτα, μπρόκολο και βασιλικό. Το νόστιμο κριθαρότο γαρίδας, αλλά και το ριζότο βασιλικού ξεχωρίζουν για τη βαθιά γεύση τους και την ιδανική σύμπραξη του ριζότο με τα υλικά της συνταγής.
Παραμένοντας σε casual επιλογές, έχοντας όμως ταυτόχρονα εξυψώσει την ποιότητα και την διαχείριση των υλικών, στην ενότητα pizza, επιλέγουμε αυτή με την κρέμα μελιτζάνας και μασκαρπόνε, το καραμελωμένο κρεμμύδι και το τυρί μετσοβόνε, αλλά και εκείνη με το Prosciuto, μοτσαρέλα, λάδι τρούφας, παρμεζάνα, σάλτσα τομάτας και ρόκα. Η μοναδική γεύση του σπεκ, δημιουργεί μία μοναδική pizza ενώ για τους λάτρεις της απλότητας υπάρχει πάντα και η επιλογή της Μαργαρίτας. Η Μαρινάρα, είναι η vegan επιλογή, με τομάτα, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Παίζοντας και σε μία ακόμη κατηγορία βρίσκουμε μία εξαιρετικά ψημένη σφυρίδα με άγρια χόρτα και αυγολέμονο, αλλά και τον σολομό με πουρέ αρακά, γλάσο hoizin και φουντούκι. Rib Eye Steak, Skirt Steak, Osso Buko με κριθαράκι, κρεμμυδάκια, και τοματίνια κονφί, αλλά και στήθος από κοτόπουλο, ολοκληρώνουν το έξυπνα στημένο μενού του εστιατορίου, το οποίο ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα σε απλές επιλογές γεμάτες γεύση, αλλά και πιο περίπλοκες παρασκευές. Ένα γεύμα θα ολοκληρωθεί με ένα τιραμισού, με κρασί Μαρσάλα, μασκαρπόνε και καφέ, ή με Mi Cuit Σοκολάτας, με γκρανόλα, παγωτό βανίλια και καραμέλα. Η γεύση του Calzone με τα κόκκινα φρούτα, και την πραλίνα, θα μείνει αξέχαστη.
Το Bella Vespa, ανανεώνει το μενού παραμένοντας ένας αγαπημένος ζεστός και φιλόξενος χώρος για όλες τις ώρες της ημέρας.