La Ricotta: Φρέσκα ζυμαρικά και πίτσα με «μυστική» salsa di pomodoro από την Πάρμα στη Νέα Σμύρνη
Αυθεντικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά σε ξύλινα πλατό, πίτσες με ναπολιτάνικη ζύμη και λαχταριστά επιδόρπια συνθέτουν ένα ταξίδι γεύσεων στην ιταλική παράδοση με μοντέρνα μίνιμαλ αισθητική του σήμερα.
- 25/01/2025
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Ανάμεσα στην Πλατεία Νέας Σμύρνης και το Άλσος, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, το «ristorante italiano» La Ricotta είναι το ιδανικό σημείο για ένα μικρό γευστικό ταξίδι στην Ιταλία. Ανοιχτό από τη μια το μεσημέρι, μέχρι το βράδυ, προσφέρει αυθεντικές γεύσεις σε ένα χαλαρό και μοντέρνο περιβάλλον που διατηρεί τα παραδοσιακά στοιχεία και τη ζεστασιά ενός αυθεντικού ιταλικού «ristorante».
Με ανανεωμένη ομάδα το La Ricotta φέρνει νέα πνοή στην ιταλική γαστρονομία, παραμένοντας πιστό στην παράδοση και την ποιότητα, με πραγματική προσοχή στις αυθεντικές πρώτες ύλες.
Εδώ η αγάπη για την ιταλική κουζίνα είναι εμφανής σε κάθε πιάτο. Οι πίτσες παρασκευάζονται με λεπτή, αφράτη ναπολιτάνικη ζύμη, ενώ η «μυστική» σάλτσα ντομάτας βασισμένη σε μια συνταγή 100 ετών, φτιάχνεται από ντομάτες pomodoro San Marzano που ωριμάζουν φυσικά κάτω από τον ήλιο. Τα τυριά προέρχονται από επιλεγμένους Ιταλούς παραγωγούς, ενώ τα φρέσκα λαχανικά επιλέγονται από τοπικούς μικρούς προμηθευτές με αυστηρά πρότυπα ποιότητας.
Το μενού του συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες ιταλικές συνταγές. Σίγουρα ξεχωρίζουν οι πολλές επιλογές σε pasti, πίτσα και antipasti που σερβίρονται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε ξύλο κοπής, ιδανικά για sharing και wine pairing.
Βέβαια, οι πίτσες είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με επιλογές που καλύπτουν κάθε προτίμηση: από την παραδοσιακή «marinara», μέχρι την ευφάνταστη «la ricotta» με γεμιστή ζύμη, μελιτζάνα και αλμυρή πρόβεια ricotta. Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα φτιαγμένα με μεράκι ενώ το μενού ολοκληρώνεται με μια ποικιλία από ιταλικά γλυκά που αναδεικνύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του εστιατορίου, όπως το τιραμισού.
*Extra tip: Όταν επισκεφτείς το La Ricotta μην παραλείψεις να ρωτήσεις για το γλυκό ημέρας