Mano D’Oro, o πιο αυθεντικά ιταλικός λόγος να κατέβεις Βουλιαγμένη το χειμώνα
Επισκεφτήκαμε το νέο Ιταλικό εστιατόριο της Βουλιαγμένη, Mano d’ Oro και βρήκαμε ένα ακόμη αγαπημένο στέκι χειμώνα-καλοκαίρι.
- 09/02/2018
- Κείμενο: NouPou.gr
Θα στοιχημάτιζα μέχρι και να χάσω ένα αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι στα Νότια, πως δεν υπάρχει Νότιος (για να μην πω Αθηναίος και με πεις υπερβολική) που δεν αγαπάει Βουλιαγμένη. Το δικό μας «Μαϊάμι» ξέρει πολύ καλά πώς να μας παρασύρει στα μέρη του, στα μαγαζιά του, στη θάλασσα και στους δρόμους του. Σαν Σειρήνα που κολυμπάει στα νερά αυτής της πλανεύτρας περιοχής και με το τραγούδι της δεν αφήνει κανέναν περαστικό να την προσπεράσει.
Αλλά είναι και κάποιοι από εμάς που αγαπάμε τη Βουλιαγμένη όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι για τον κοσμοπολίτικο αέρα της αλλά το χειμώνα την αγαπάμε για τη γαλήνη της.
Μια γαλήνη διαφορετική από τις άλλες. Σε κυκλώνει με μια αύρα εστέτ, ανεπιτήδευτης υπεροχής, μια σιγουριά πως ξέρει ποια είναι και όταν τη επισκεφτείς το ξέρεις κι εσύ. Αυτή η περιοχή εσωκλείει μέσα της μια υφέρπουσα υπόσχεση, τη νιώθεις στο πετσί σου ακόμη κι όταν σε σουβλίζει το κρύο.
Είναι μια υπόσχεση ξενοιασιάς, χαλάρωσης και νεανικής ανεμελιάς. Είναι ο,τιδήποτε έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι. Αυτή την αίσθηση αναζητήσαμε ένα βράδυ Παρασκευής, όταν οι Σειρήνες της Βουλιαγμένης μας οδήγησαν στο Mano d’ Oro.
Στη θέση του παλιού Al Bacio, (ανα)γεννήθηκε ένα νέο Hot Spot, ένα Ιταλικό διαμάντι. Ο Παναγιώτης και ο Λεωνίδας Μπέλμπας, δύο νέα παιδιά, Βουλιαγμενιώτες, με μεγάλη οικογενειακή παράδοση στο χώρο της εστίασης -αφού μαζί με τους γονείς τους βρίσκονται πίσω από την 17χρονη εταιρεία catering Amalthia κι έχουν επίσης μια μαμά που για 23 χρόνια εργαζόταν στην Olympic Catering-, θέλησαν να κάνουν ένα cozy μαγαζί με καλό φαγητό, καλό service και καλό κρασί.
Με το που μπήκαμε στο Mano d’ Oro μας πλημμύρισε ζεστασιά. Ο χαμηλός φωτισμός, το minimal ύφος του χώρου αλλά και το μέγεθός του ακόμα μας έκανε να νιώσουμε άνετα από τα πρώτα λεπτά. Ένα όμορφο καλωσόρισμα. Υπό τους ήχους ιταλικής jazz, κοίταξα τον κατάλογο. Εντάξει, η ιταλική κουζίνα είναι η αδυναμία μου κι αυτό μάλλον σημαίνει πως είμαι και πιο απαιτητική.
Επέλεξα ριζότο μανιταριών, λάδι τρούφας και πεκορίνο γιατί είναι το πιάτο με το οποίο κάνω crash test στα Ιταλικά εστιατόρια (το ριζότο είναι συνήθως πονεμένη ιστορία). Μπαγκετίνια φουρνιστά με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και πεπεροντσίνι φούρνου για αρχή, καραμελωμένη μοτσαρέλλα bufala με ντοματίνια και λάδι τρούφας που μου κίνησε την περιέργεια σαν πιάτο και μια σαλάτα ρόκα, προσούτο, ντοματίνια (παλαιωμένο βαλσάμικο έξι ετών, φρέσκα ημίλιαστα ντοματίνια, προσούτο, φλύδες παρμεζάνας και κάσιους). Όλα αυτά φυσικά συνοδεία λευκού κρασιού.
Όσο για τις τιμές, ο κατάλογος είναι 2 ταχυτήτων. Ένα ζευγάρι μπορεί να φάει με μόλις 40€ συνολικά ή ένα άτομο μόνο του να ξεπεράσει αυτό το ποσό. Extra Bonus για το γεγονός πως δεν καπνίζουν μέσα στο εστιατόριο και μπορούμε να απολαύσουμε τις εξαίσιες μυρωδιές της Ιταλικής κουζίνας χωρίς παρεμβολές. Ωστόσο, υπάρχει και ο lounge χώρος στο εξωτερικό με θέα θάλασσα με ονειρικό ambience που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, καπνιστή ή μη.
Στο τραπέζι κατέφτασαν πιάτα με καλοδουλεμένες γεύσεις. Η καραμελωμένη μοτσαρέλλα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία γεύσης με κρούστα απ’ έξω και την απαλή υφή της μοτσαρέλλας στο εσωτερικό, ενώ το λάδι τρούφας μαζί με την καραμέλα είχε ένα αλμυρόγλυκο συνονθύλευμα που «στιγμάτιζε» τον ουρανίσκο. Τα μπαγκετίνα σχεδόν δεν πρόλαβαν να τα ακουμπήσουν στο τραπέζι. Όσο για το ριζότο; Bravissimo! Αν και ήδη σχεδόν χορτασμένη δεν έμεινε ούτε κόκκος ρυζιού.
«Με τον σεφ μας Μιχάλη Χατζή, με εμπειρία από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ξεκινήσαμε μαζί από το catering, δέσαμε πολύ καλά και τον πήρα μαζί μου στο Mano d’ Oro. Ποτέ δεν είχαμε εφήμερο προσωπικό. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, η σχέση μας βασίζεται στην επικοινωνία και αγκαλιάζουμε ακόμη και τα λάθη τους. Αν είναι ευχαριστημένοι οι υπάλληλοί μας, θα είναι ευχαριστημένοι και οι πελάτες μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και θεωρώ πως είναι αλάνθαστη» μου λέει ο Παναγιώτης Μπέλμπας, ο οποίος αν μπορούσε θα μιλούσε με κάθε έναν πελάτη στο εστιατόριό του. «Η επαφή με τους πελάτες, είναι ζεστασιά και για μας».
Αν ψάχνεις ένα εστιατόριο με απολαυστικές γαστριμαργικές επιρροές από την Ιταλία, ένα φίνο ενημερωμένο κατάλογο κρασιών, cozy ατμόσφαιρα, ιδιαίτερη φροντίδα σαν να είσαι ο ένας και μοναδικός φιλοξενούμενος του πιο περιποιητικού οικοδεσπότη, τότε βρήκες το μαγαζί σου, στην καρδιά της Βουλιαγμένης. Το Mano d’ Oro είναι τόσο παρεΐστικο και τόσο ρομαντικό όσο χρειάζεται για να περάσεις μοναδικά με τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα.
Και επειδή ο Θεός του έρωτα θα εμφανιστεί σύντομα να σου πω πως το μενού που έχουν ετοιμάσει για τον Άγιο Βαλεντίνο (το οποίο και κρυφοκοίταξα φυσικά) συμπεριλαμβάνει πιάτα όπως βελουτέ σούπα vichyssoise με crispy πατζάρι και sour cream, φρέσκα φύλλα σαλάτας σε δαχτυλίδι παρμεζάνας με καπνιστό σολομό, σχοινοπρασο και vinaigrette limoncello, ψαρονέφρι χοιρινό αγκαλιασμένο με προσούτο (ή φρέσκο φιλέτο κοτόπουλο), πατάτα mashed, μαύρο σκόρδο, τρούφα, flakes γλυκοπατάτας και πλούσια σάλτσα porto.
Ενώ για το τέλος η γλυκιά έκπληξη που μας επιφυλάσσει ο σεφ είναι λαχταριστή σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια και φρούτα του δάσους αλλά και τρουφάκια σοκολάτας. Στοιχηματίζω πως τη μέρα του έρωτα το πιο πιθανό είναι να ερωτευτείς το Mano D’ Oro. Σε καταλαβαίνουμε. Και πού να μπει το καλοκαίρι.
Mano d’ Oro: Αγίου Παντελεήμονος 23, Βουλιαγμένη, 210-8960400 / www.manodoro.gr
Fb page: www.facebook.com/Manodoroitalianrestaurant