Mario & Luigi – The Eatalians: Από τη Νάπολη στην Ηλιούπολη, αυτό το ιταλικό εστιατόριο θα σε ταξιδέψει σε όλη την Ιταλία
Οι αγαπημένοι μας υπερ-ήρωες μετατρέπονται στους καλύτερους ξεναγούς της Ιταλίας μέσα από την αυθεντική Nαπολιτάνικη πίτσα και τα φρέσκα ζυμαρικά.
- 31/10/2020
- Κείμενο: NouPou.gr
Όλοι θυμόμαστε το αγαπημένο παιχνίδι των 80s, “Super Mario”. Ακόμη κι αν δεν ήμασταν fans ή κάποιοι δεν είχαμε γεννηθεί καν, οι περιπέτειες των αδελφών Mario και Luigi είναι πασίγνωστες στον κόσμο της ποπ κουλτούρας. Τώρα, και στη γαστρονομία. Γιατί μπορεί το “Super Mario” να έχει μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες μας ως ένα αγαπημένο μας βιντεοπαιχνίδι, όμως αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην Ηλιούπολη θα μας κάνει να ξεχάσουμε οτιδήποτε άλλο πέρα από τις αυθεντικές Ναπολιτάνικες πίτσες του και τα φρέσκα ζυμαρικά. Μας μετατρέπει σε σωστούς “Eatalians”.
To Mario & Luigi ξεκίνησε ως μια ιδέα μεταξύ δύο παιδικών φίλων και μιας μεγάλης αγάπης στην ιταλική κουζίνα και φυσικά, την ίδια τους τη γειτονιά. Ο Αντώνης και ο Σπύρος είχαν ως όνειρο να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ιταλικό εστιατόριο.
«Τη στιγμή που αποφασίσαμε ότι θα προχωρήσουμε το πλάνο μας με το Mario & Luigi, ξεκινήσαμε για το μεγάλο μας ταξίδι στην Ιταλία. Μέσα σε δύο εβδομάδες, γυρίσαμε όλες τις μεγάλες πόλεις και μερικά από τα μικρά χωριά της χώρας. Ταξιδέψαμε από το Μιλάνο έως και τη Νάπολη, δοκιμάζοντας τα πάντα. Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας τα καλύτερα μαγαζιά για πίτσα και ζυμαρικά, πήραμε ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν για να τα ‘φέρουμε’ πίσω μαζί μας». Κάπως έτσι, δημιούργησαν ένα νέο και φρέσκο ιταλικό εστιατόριο στην καρδιά της Ηλιούπολης. Με τη βοήθεια του διακεκριμένου σεφ Νίκου Σωτηρόπουλου στο lead και την επιμέλεια του καταλόγου, οι τρεις τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στα αμέτρητα ιταλικά εστιατόρια της περιοχής.
Η αυθεντική Ναπολιτάνικη πίτσα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά σου
«Οι Mario και Luigi, με την ολοκλήρωση της κάθε πίστας του Super Mario, έσωζαν και μια πριγκίπισσα. Με έμπνευση από αυτό, αποφασίσαμε να δώσουμε σε όλες τις πίτσες μας ονόματα από γνωστές ιταλίδες πριγκίπισσες.»
To Mario & Luigi σε μόλις τρεις μήνες λειτουργίας, έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει και τους πιο δύσκολους πελάτες της Αττικής. Εξάλλου, «Αυτό που κάνει την αυθεντική Ναπολιτάνικη πίτσα είναι το σχήμα και το μέγεθος: λεπτή στη μέση και αφράτη στις άκρες, έτσι ώστε να μπορείς να τη φας διπλώνοντάς την». Δηλαδή ακριβώς σαν την πίτσα που μπορεί να απολαύσει κάποιος σε ένα στενό της Νάπολης.
Όλες οι πίτσες στο Mario & Luigi είναι 35 εκατοστά και φτιάχνονται στον ξυλόφουρνο. Έναν ξυλόφουρνο που έχει γραμμένη τη φράση που τους καθορίζει: Take it Cheesy! «Αυτή η ατάκα μας συνοδεύει χρόνια, καθώς και οι δύο πιστεύουμε πολύ πως όλα πρέπει να τα παίρνεις χαλαρά στη ζωή και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει. Ταυτόχρονα, θέλαμε να τη συνδέσουμε άμεσα με ένα από τα βασικά συστατικά της πίτσας, το τυρί. Έτσι, της δώσαμε κι εμείς τη διττή σημασία που της αξίζει».
Πώς μπορείς να γίνεις κι εσύ Eatalian
Ακολουθώντας φυσικά, το στομάχι σου. Ο σεφ, Νίκος Σωτηρόπουλος έχει χτίσει έναν κατάλογο που θα σε ταξιδέψει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Με λίγα ορεκτικά και σαλάτες, αλλά δίνοντας βάση στις πίτσες και τα μακαρόνια, το κάθε πιάτο είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό που τα υλικά του δεν επαναλαμβάνονται στον κατάλογο. Ξεκίνα με ένα Suppli Al Ragu (κροκέτα ρυζιού με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, καπνιστό τυρί provola, mozzarella και παρμεζάνα) και συνέχισε με την ιδιαίτερη Julius Ceasar (τραγανό κοτόπουλο, πανσέτα affumicata, παρμεζάνα και τη δική τους μυστική JC sauce).
Μόλις φτάσεις στα κυρίως, δοκίμασε την Antonella alla Chittara (γαρίδες, κολοκύθι, lime, chilli και bisque γαρίδας) ή την Chiara Pappardelle (μοσχάρι ραγού, τυρί pecorino romano, θυμάρι και semi-dry τοματίνια). Δεν πρέπει να χάσεις τα ζυμαρικά του Mario & Luigi, αφού όλα είναι φρέσκα και φτιάχνονται κάθε μεσημέρι στη βιτρίνα που θα δεις μπαίνοντας. Από πίτσες, δοκίμασε την Beatrice (μοσχάρι ραγού, mozzarella for di latte, σάλτσα San Marzano, παρμεζάνα Reggiano, τυρί ricotta, θυμάρι και βασιλικό), τη «διαβολική» Anabella (σάλτσα San Marzano, mozzarella fior di latte, σαλάμι picante, πάστα nduja, παρμεζάνα Reggiano, chilli μέλι και φρέσκο βασιλικό) εάν σου αρέσουν τα καυτερά, ή την εκλεπτυσμένη Gustina (κρέμα τρούφας, παρμεζάνα Reggiano, mozzarella fior di latte, μανιτάρια πορτομπέλο και ρόκα) εάν πραγματικά αγαπάς την τρούφα.
«Αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς είναι οι εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η παρμεζάνα ωριμάζει 16 μήνες, όπως και το προσούτο san Danielle από τη βόρεια Ιταλία. Η σταθερότητα στην καλή πρώτη ύλη σε συνδυασμό με τις δεξιότητες του σεφ και της ομάδας του, αλλά και το ευγενέστατο προσωπικό είναι το κλειδί της επιτυχίας του Mario & Luigi».
Πριν φύγεις όμως, πρέπει να δοκιμάσεις τη Luna. Ένα καλτσόνε που έχει πάρει το όνομά του από τη θεά της Σελήνης γιατί είναι σαν μισοφέγγαρο. Έχει μέσα σοκολάτα φουντουκιού και μασκαρπόνε, ενώ περιλούζεται με ακόμη περισσότερη σοκολάτα. Εάν πάλι δεν είσαι fan της σοκολάτας ή του καλτσόνε, η αυθεντική lemon pie και το παραδοσιακό tiramisu που κρύβει μια έκπληξη, μοιάζουν να είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσεις την εμπειρία.
Σε ένα κεντρικό δρόμο στην Ηλιούπολη, έχει ανοίξει ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο για όλους. Γιατί το Mario & Luigi δεν είναι ιδανικό για κάποια περίσταση ή κάποιο ηλικιακό γκρουπ. Είναι ένα μέρος όμορφο και ζεστό, που μπορείς να πας με την οικογένειά σου, να βγεις ένα ραντεβού, να δειπνήσεις με τους φίλους σου. Κι όταν αυτό μπορείς να το συνδυάσεις με μοναδικές γεύσεις και εξαιρετικά πιάτα, τότε συμβαίνει κάτι μαγικό. Έχεις ανακαλύψει το μέρος που μπορεί να σε κάνει χαρούμενο, τόσο κοντά σου.