Odori Vermuteria Di Atene: Νέος σεφ και νέες, αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στον πεζόδρομο της οδού Σκουλενίου
Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, ιταλικές γεύσεις και δροσερά cocktails σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο. Το Odori Vermuteria Di Atene μας υποδέχεται με ανανεωμένες γευστικές εμπειρίες, με την υπογραφή του σεφ Νίκου Σωτηρόπουλου.
- 07/06/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Ο σεφ Νίκος Σωτηρόπουλος, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με μερικά από τα πιο αξιόλογα εστιατόρια της Αθήνας που εξυμνούν την ιταλική κουζίνα (Vezene, Nolita, Fratti Bistro, The Eatalians-Mario & Luigi), αλλά και σε δημοφιλή εστιατόρια σε Ρώμη, Πάντοβα και Μιλάνο, έρχεται στο Odori Vermuteria di Atene, για να μας συστήσει ένα μενού – φόρο τιμής σε αυτές τις γεύσεις.
Εκπαιδευμένος δίπλα στον πιστοποιημένο pizzaiolo Ιβάνο Μπέκια, ο Νίκος Σωτηρόπουλος ειδικεύεται στην παρασκευή αυθεντικής ναπολιτάνικης ζύμης 36ωρης ωρίμανσης αλλά και στο ψήσιμο σε ξυλόφουρνο Stefano Ferrara. Η διαδικασία ψησίματος μάλιστα στο Odori γίνεται μπροστά στους επισκέπτες.
Η Bloody Μargarita, η Old Fashioned Capricciosa, η Bellini 4 Formaggi και η Parma San Marzano είναι μερικές μόνο από τις πίτσες που ξεχωρίζουν. Βέβαια στο Odori ετοιμάζουν κι άλλα ιταλικά πιάτα εκτός της πίτσας, όπως η ζεστή Focaccia με ελαιόλαδο και μυρωδικά, η burrata με ψητά ντοματίνια, τα χειροποίητα ζυμαρικά και η tagliata di manzo.
Όλα αυτά σε έναν όμορφο πεζόδρομο (τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί τον χειμώνα σε υποδέχονται στον φιλόξενο εσωτερικό χώρο), όπου μπορείς να απολαύσεις τις ιταλικές γεύσεις παρέα με ένα από τα cocktails που υπάρχουν στη λίστα.