Ovio: Ένα εορταστικό ταξίδι στη σύγχρονη ιταλική κουζίνα δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη
Xmas Guide 2024Το ιταλικό εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, που μόλις προστέθηκε στις επιλογές του οδηγού Michelin για την Αθήνα, είναι η τέλεια πρόταση για τις γιορτινές μας εξόδους στο κέντρο.
- 20/12/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αντωνιάδης | art: the challenger
Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Απόλλωνος, το Ovio φέρνει στο τραπέζι την «cucina contemporanea» με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη. Ο Έλληνας maestro της σύγχρονης ιταλικής κουζίνας (σε ρόλο Executive Chef), συναντά τον Head Chef Τάσο Θεοτόκη και μαζί δίνουν στη foodie πιάτσα κάτω από το Σύνταγμα μικρές μάχες που έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες γευστικές νίκες αλλά και μια πολύ σημαντική διάκριση: Το Ovio κατάφερε φέτος, όπως ανακοινώθηκε σχεδόν στην εκπνοή του 2024, να μπει στις επιλεγμένες προτάσεις του οδηγού Michelin για την Αθήνα.
Σε έναν χώρο με ωραία αισθητική και ανεπιτήδευτη, ζεστή ατμόσφαιρα, το Ovio υπόσχεται μια “casual fine dining” εμπειρία που ενδείκνυται σχεδόν για κάθε περίσταση: Από χαλαρές βραδιές με φίλους μέχρι ρομαντικά dinner dates και αξιομνημόνευτες χριστουγεννιάτικες εξόδους.
Όλα τα στοιχεία των πιάτων είναι φρέσκα και χειροποίητα. Από τις ζύμες για πίτσα και ζυμαρικά μέχρι τις σάλτσες και τις υπόλοιπες παρασκευές, η ποιότητα και η from scratch προσέγγιση αποτελούν σταθερά τη βάση, πάνω στην οποία χτίζεται ένα ενδιαφέρον αλλά απόλυτα κατανοητό μενού.
Εδώ, το γεύμα θα ξεκινήσει με τον signature Tonno Tonnato, με το ιδιαίτερο Tartare Bolognese ή με τη χειμωνιάτικη σούπα Pasta e Fagioli. Τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τα διάσημα risotti του Πάνου Ιωαννίδη κλείνουν το μάτι στην comfort πλευρά της ιταλικής κουζίνας (για παράδειγμα Risotto Στιφάδο με Κάστανα, Cacio e pepe Tartufata ή Maltagliati Ragu) και βεβαίως το ίδιο κάνει η πίτσα του· βέρα ναπολιτάνα, ψημένη σε ξυλόφουρνο, με αφράτο cornicione και ατομική (εκτός κι αν μπορείτε να αρκεστείτε σε ένα ή δύο κομμάτια). Από τις προτάσεις για κρέας ξεχωρίζουν η εκλεπτυσμένη Tagliatta Black Angus με σάλτσα βοτάνων, η πληθωρική Bistecca από ελληνική μοσχίδα και το παραδοσιακό Ossobuco με άγρια μανιτάρια και risotto al salto.
Τα cocktails και η πλούσια wine list του Ovio, με ετικέτες ελληνικών και ιταλικών οινοποιείων, συμπληρώνουν την εμπειρία σε έναν χώρο φτιαγμένο για να περνάμε ωραίες στιγμές με τους αγαπημένους μας. Mangia bene, ridi spesso, ama molto, που θα έλεγαν και οι Ιταλοί (δηλαδή “φάε καλά, γέλα συχνά, αγάπα πολύ”).