Ramino: Η Ιταλία στο πιάτο σας και τις γιορτές
Αποκλειστικά ιταλικές, κλασικές αλλά και πιο ανανεωμένες συνταγές με πρωταγωνιστές αυθεντικά ιταλικά προϊόντα θα μας ταξιδέψουν σε εορταστικές γευστικές περιπέτειες. Και για όλα αυτά δε θα πάμε μακριά… μόνο μέχρι τη Γλυφάδα!
- 30/12/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Ήθελα αυτές τις ημέρες τις γιορτινές να κάνω ένα ρομαντικό δώρο στον σύντροφό μου. Και μου ήρθε η τέλεια ιδέα! Να φρεσκάρω… τα ιταλικά μου. Όχι δε θα κάναμε μάθημα ξένης γλώσσας. Ένα γευστικό ταξίδι θα κάναμε στην Ιταλία με μία βόλτα μέχρι τη Γλυφάδα. Και για την ακρίβεια στο Ramino.
Έτσι και έγινε… Με την είσοδό μας στο εστιατόριο Ramino, στη Γλυφάδα είπαμε σε απόλυτα ιταλικά Benvenuto in Italia καθώς νιώσαμε ότι πατήσαμε σε ιταλικό έδαφος και ότι το ρομαντικό, γευστικό και γιορτινό ταξίδι μας στην Ιταλία μόλις ξεκινούσε!
Ας αρχίσουμε λοιπόν την ξενάγηση μας από τη διακόσμηση του Ramino, που στα ιταλικά σημαίνει ταυτόχρονα χάλκινο σκεύος, χάλκινη κουτάλα και το γνωστό παιχνίδι τζιν ράμι. Οι αποχρώσεις της σκουριάς, τα καφε-κόκκινα τούβλα και τα χάλκινα αντικείμενα δίνουν ζεστό, ρομαντικό και πολύ cozy χαρακτήρα στο χώρο.
Οι ήχοι της καλής ιταλικής, τζαζ και χριστουγεννιάτικης μουσικής συντελούν μοναδικά στο υπέροχο ρομαντικό γιορτινό δείπνο αλά Ιταλικά που έχω ετοιμάσει για τον καλό μου.
Φυσικά επειδή το ταξίδι στην Ιταλία δεν γίνεται χωρίς τις γνήσιες γεύσεις της, φρόντισα να μάθω το μενού που μας προτείνει ο σεφ του, Χρήστος Γιατράκος. Λοιπόν ο σεφ με συμβούλεψε: Για αρχή να παραγγείλουμε μία από τις σούπες (κρέμα μπρόκολου, γλυκιά κολοκύθα, παντζάρι και κλασική μινεστρόνε) και τη σαλάτα Caprino με σπανάκι, καραμελωμένα καρύδια, ρούμι και κατσικίσιο τυρί.
Αμέσως μετά θα έρθει στο τραπέζι μας το διάσημο ιταλικό Vitello Tonnato (φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα τόνου και καπνιστή κάππαρη και για κυρίως πιάτο μία εξαιρετική ταλιάτα από μοσχάρι συνοδευμένη με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με λάδι τρούφας για εκείνον και για μένα το φιλέτο τσιπούρας Αcqua pazza και θα το συνοδεύσουμε με κάποια από τα καλύτερα ιταλικά κρασιά.
Και από γλυκό; Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικός τρόπος να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας με το Cioccolato, μια ωδή στις διαφορετικές υφές της σοκολάτας εκτός και αν αποφασίσουμε να γράψουμε τον εξαιρετικό επίλογο και με κάποια ακόμα επιδόρπια αξιώσεων, όπως τη ζεστή μηλόπιτα και το αυθεντικό τιραμισού. Και όλο αυτό το υπέροχο και εντυπωσιακό γεύμα στην γνωστή σχέση ποιότητας-τιμής που διέπει όλα τα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο.
Αξίζει να σας πω επίσης, επειδή έχω φάει εκεί και άλλες μέρες του χρόνου, ότι στο Ramino θα βρείτε και συνταγές που κινούνται σε ρυθμό τρατορίας: παπαρδέλες με μοσχαρίσιο λαιμό μπρεζέ, χειροποίητα ραβιόλι μανιταριών, κοτόπουλο με φρέγκολα, καθώς επίσης και πίτσες, κάποιες κλασικές και κάποιες πιο ασυνήθιστες, όπως αυτή με το σπανάκι και η Carbone Vegetale που είναι best seller.
Αν θελετε, λοιπόν, και εσείς ένα γευστικό ταξίδι, επισκεφτείτε το Ramino, προσδεθείτε και απογειωθείτε με τα γνήσια πιάτα κατευθείαν από την Ιταλία. Όχι μόνον τις γιορτές, το ταξίδι αυτό μπορείτε να το κάνετε 365 μέρες το χρόνο!
Φωτό: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Ramino:Λεωφόρος Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 36, Γλυφάδα, τηλ.: 210-8944430, Ανοιχτά όλες τις ημέρες των γιορτών εκτός από ανήμερα τα Χριστούγεννα.