Στην αυλή του Il Trovatore για ιταλικές γεύσεις και κρασιά κάτω από τα αστέρια
Το εστιατόριο Il Trovatore στο Παλαιό Φάληρο σε καλεί και αυτό το καλοκαίρι για δροσερές εξόδους στην κομψή αυλή του, απολαμβάνοντας παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις που συνδυάζονται αρμονικά με κρασί.
- 02/06/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Βρισκόμαστε ήδη μια ανάσα από το καλοκαίρι και όπως είναι φυσικό, όλοι πλέον αναζητάμε δροσερούς προορισμούς. Το ιταλικό εστιατόριο Il Trovatore στο Παλαιό Φάληρο, έχει καταφέρει τα δύο χρόνια λειτουργίας του να μπει ψηλά στις επιλογές μας στα νότια, αφού διαθέτει μια καταπράσινη αυλή που γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή χάρη στο σιντριβάνι μπροστά, απολαυστικό και value for money μενού και μία wine list με… μελωδικές περγαμηνές. Ο λόγος για τις ετικέτες κρασιών από τον αμπελώνα της οικογένειας Bocelli που μπορείς να απολαύσεις παρέα με το γεύμα σου.
«Μαέστρος» στην κουζίνα του εστιατορίου, ο executive chef Pino Saccheri που μέσα από ένα μενού που δίνει έμφαση στα χειροποίητα ζυμαρικά, την πίτσα αλλά και το κρέας, συστήνει στους επισκέπτες αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, με βάση τις άριστες πρώτες ύλες. Μάλιστα, αν περάσεις από τον εσωτερικό χώρο, μπορείς να θαυμάσεις όλη την προετοιμασία, στις δύο παρακαλώ, open kitchens του Il Trovatore.
Σε περίπτωση τώρα που αναρωτιέσαι τι να επιλέξεις από το πλούσιο μενού, σου προτείνουμε σίγουρα χειροποίητα ζυμαρικά, όπως τα αρωματικά orecchiette με κρέμα μπρόκολο, ιταλικό λουκάνικο, θυμάρι, σκόρδο και δενδρολίβανο ή τα πληθωρικά agnolotti bolognese -ζυμαρικά γεμιστά με μοσχαρίσιο ραγού δηλαδή, τα οποία σερβίρονται με σάλτσα παρμεζάνας και σχοινόπρασο. Εξαιρετική επιλογή για κυρίως και τα πιάτα με κρέας, όπως η costoletta alla Milanese που δεν είναι άλλο από μοσχαρίσια στηθοπλευρά γάλακτος αργομαγειρεμένη στους ζωμούς της με λαχανικά. Συνοδεύεται από παπαρδέλες σαφράν.
Δεν γίνεται βέβαια, να μην παραγγείλεις και πίτσα, έστω για τη μέση, αφού μιλάμε για μια αυθεντική ιταλική πίτσα με ζυμάρι 48ωρης ωρίμασης, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, θα προτιμήσεις μία «λευκή πίτσα», χωρίς σάλτσα ντομάτας, όπως η bianca neve με πάστα τρούφας, μανιτάρια πορτομπέλο, τυρί φοντίνα, βουτυράτη μοτσαρέλα και τραγανό γκουαντσιάλε.