Στο Εν Πλω τρως όπως στην Ιταλία αλλά με φόντο τον όρμο της Βουλιαγμένης [VIDEO]
Summer In The CityΑυθεντικές ιταλικές γεύσεις που συνδυάζονται με μια αξεπέραστη θέα στη θάλασσα: Το Εν Πλω αποτελεί για μία ακόμη χρονιά αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
- 18/07/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
- Φωτογραφίες: Γιάννης Συκιανάκης
Σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Βουλιαγμένης, με φόντο το απέραντο γαλάζιο και τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, το Εν Πλω είναι ένα από τα εστιατόρια που βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες μας επιλογές για all-day έξοδο δίπλα στη θάλασσα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Βέβαια, το καλοκαίρι έχεις ακόμα παραπάνω λόγους για να επισκεφτείς το πλέον χαρακτηριστικό meeting point της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Τοποθετημένο ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, το Εν Πλω θα σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι on deck απολαμβάνοντας τον καφέ, το ποτό, το γεύμα ή το δείπνο σου, την ώρα που οι ξύλινες λεπτομέρειες και η θέα γύρω σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πράγματι «εν πλω».
Μία θέση στον comfy εσωτερικό χώρο του ή ακόμη καλύτερα στο εξωτερικό -που θυμίζει κατάστρωμα- θα σε ταξιδέψει πολύ μακριά από την καθημερινότητα στην πόλη, σε πιο ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές.
Το εστιατόριο, που μέχρι πρότινος προσανατολιζόταν στη μεσογειακή κουζίνα, στις αρχές του χρόνου έκανε στροφή και πλέον σερβίρει ιταλικές σπεσιαλιτέ, με ένα μενού που αναδεικνύει την αυθεντικότητα και την ποικιλία των γεύσεων της γειτονικής χώρας.
Αυτή την αποστολή ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο chef Stefano Rossi, βέρος Ιταλός με καταγωγή από τη Βερόνα, που βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας. Chef de cuisine ο Γιάννης Μλόγια, που εκτελεί με πολύ προσοχή και μεράκι τα πιάτα του μενού μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. «Προσφέρουμε κυρίως παραδοσιακά ιταλικά πιάτα. Απλές, λιτές, καθαρές ιταλικές γεύσεις. Δουλεύουμε όσο μπορούμε με υλικά εποχής, ενώ φέρνουμε και προϊόντα από την Ιταλία», εξηγεί ο Γιάννης Μλόγια.
Το μενού στο Εν Πλω χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των επιλογών που προσφέρει, με πιάτα για όλα τα γούστα, βασισμένα στην ιταλική κουζίνα.
Εδώ θα κάνεις την αρχή με μια δροσερή σαλάτα για τη μέση, όπως την απολαυστική Burrata με ρόκα, τοματίνια και pesto Genovese, ενώ από τα starters σου προτείνουμε να επιλέξεις το καρπάτσιο σολομού με βινεγκρέτ, Aperol και φρούτα του δάσους -ένας πολύ ωραίος συνδυασμός, που φέρνει τις σωστές ισορροπίες στο πιάτο.
Μη φύγεις από το εστιατόριο χωρίς να δοκιμάσεις τις μακαρονάδες του, με ολόφρεσκα ζυμαρικά. Τα σπαγγέτι με θαλασσινά – μύδια, κυδώνια και γαρίδες – είναι αγαπημένη επιλογή, αλλά αξίζουν επίσης πολύ και οι ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς. Δύο άκρως καλοκαιρινές προτάσεις, που «μυρίζουν» θάλασσα.
Εκτός από pasta, η πίτσα, που έρχεται σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, είναι ένα από τα πιάτα που οφείλεις να επιλέξεις και ιδανική για to-share καταστάσεις. Αγαπημένη μας η Boscaiola με μανιτάρια champignon, ζαμπόν, μοτσαρέλα και σάλτσα από pomodoro San Marziano.
Αν τώρα είσαι λάτρης του κρέατος, στον κατάλογο του Εν Πλω θα βρεις ένα εξαιρετικό Strip Loin που σερβίρεται με ραβιόλι μανιταριών και νιφάδες μαύρης τρούφας. Πολύ γευστικό πιάτο με ολόσωστο ψήσιμο στο κρέας, ώστε να κρατά τα ζουμιά και όλη του τη νοστιμιά.
Ο γλυκός επίλογος δίνεται με ένα κλασικό τιραμισού ή πανακότα, ωστόσο χωρίς αμφιβολία σου προτείνουμε να κρατήσεις λίγο χώρο για να δοκιμάσεις το Dolce Notte, μια σοκολατένια πίτσα με μασκαρπόνε και ψημένα φουντούκια, που θα δώσει το πιο σωστό κλείσιμο στην έξοδο.
Το μόνο που λείπει από την εξίσωση είναι ένα ποτήρι κρασί, ώστε να απολαύσεις στο μέγιστο την γαστρονομική εμπειρία στο Εν Πλω, τον must προορισμό και αυτό το καλοκαίρι.