Στο V1935 κλείνεις εισιτήριο για ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία
Ένα roof garden στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί κοινό μυστικό για όσους αναζητούν αυθεντική ιταλική pizza και pasta.
- 28/07/2021
- Κείμενο: Μάρω Παρασκευούδη
“Delicious” (μτφρ. νόστιμο) αναφωνούν οι επισκέπτες που δοκιμάζουν για πρώτη φορά την ιταλική κουζίνα του Λευτέρη Τσαουσάκη στο V1935. Πόλος έλξης τόσο των ταξιδιωτών από το εξωτερικό όσο και των Αθηναίων που αναζητούν μία αυθεντική εμπειρία στην ιταλική κουζίνα, το roof garden που στεγάζεται στον τελευταίο όροφο του boutique apartment, σε μεταφέρει στα στενά του Τραστέβερε και τις πλακόστρωτες πλατείες της Φλωρεντίας.
Αναζητώντας την καλή πρώτη ύλη, τις παραδοσιακές συνταγές της Ιταλίδας γιαγιάς αλλά και την πραγματική έννοια του «γκουρμέ», ο Λευτέρης Τσαουσάκης, αυτοδίδακτος pizzaiolo και δημιουργός του V1935, έστησε μία αυθεντική κουζίνα χωρίς εκπτώσεις στη γεύση και την ποιότητα. Το σκηνικό: μια ανοιχτή κουζίνα σε ένα roof garden, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις όλη τη δράση της προετοιμασίας χαλαρώνοντας κάτω από τον αττικό ουρανό και απολαμβάνοντας σκηνές από τον βουβό κινηματογράφο, που έχει στηθεί στο εστιατόριο.
Το θρυλικό Beetles, το επιχειρηματικό πνεύμα του Αριστοτέλη Ωνάση και η παραδοσιακή ιταλική κουζίνα ενώνονται με έναν υπέροχο τρόπο μέσα από το γαστρονομικό εγχείρημα του pizzaiolo. Το V1935 συνδυάζει τη φινέτσα με τη σπιρτάδα, δύο στοιχεία που αντικατοπτρίζονται στο φαγητό και το ποτό. «Θαύμαζα το επιχειρηματικό μυαλό του Ωνάση και άντλησα έμπνευση τόσο από τον ίδιο όσο και από τη Μαρία Κάλλας για τα cocktails» λέει ο Λευτέρης. Το Suspicious Moments, με ούζο, λεμόνι και δυόσμο, έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και ιντριγκάρει τις αισθήσεις, ενώ το Carmen, με Aperol, άρωμα πορτοκαλιού, σόδα και λεμόνι ενδείκνυται για στιγμές χαλάρωσης.
Στην κουζίνα, η φιλοσοφία είναι επίσης αυθεντική, αφού ο pizzaiolo βασίστηκε στις παραδοσιακές συνταγές της Ιταλίας, που γνώρισε και αγάπησε μέσα από τα ατελείωτα ταξίδια του. «Για μένα η έννοια του γκουρμέ έγκειται στην απλότητα» προσθέτει ο pizzaiolo, ο οποίος έχει αναζητήσει τα καλύτερα ιταλικά προϊόντα για να φέρει εις πέρας το μαγειρικό του όνειρο. Για την pizza δεν είναι μόνο το εξαιρετικής ποιότητας αλεύρι που κάνει τη διαφορά αλλά και το γεγονός ότι το ζυμάρι ωριμάζει για 24 ώρες. Άφησε χώρο για τιραμισού ή πανακότα, γιατί κανένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία δεν ολοκληρώνεται χωρίς γλυκό.