Στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος, το Cupola γίνεται το must των γιορτινών μας εξόδων
Xmas Guide 2024Φανταστική ναπολιτάνικη πίτσα στον ξυλόφουρνο και νόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά σε μια minimal ιταλική τρατορία στο Παγκράτι: Ή, απλώς, μια έξοδος στο περίφημο Cupola.
- 20/12/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αντωνιάδης | art: the challenger
Στον γραφικό πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, το Cupola αποτελεί εδώ και χρόνια μια από τις σταθερές προτάσεις για ιταλική κουζίνα. Η τοποθεσία του, λίγο πιο ήσυχη από την πολυσύχναστη γειτονική Ερατοσθένους, το κάνει ιδανική επιλογή για χαλαρές εξόδους με καλούς φίλους.
Παράλληλα, ειδικά την περίοδο των γιορτών, το Cupola γίνεται το μέρος που αποκλείεται να σε απογοητεύσει, αφού προσφέρει αληθινά νόστιμο και value for money φαγητό, ωραίο περιβάλλον χωρίς glam υπερβολές και άψογο, ανεπιτήδευτο σέρβις.
Pizza napoletana και pasta fatta a mano
Η κουζίνα του Cupola, υπό την καθοδήγηση του executive chef Τάσου Θεοτόκη, επανερμηνεύει κλασικές συνταγές με δημιουργικότητα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ναπολιτάνικη πίτσα, η οποία ψήνεται σε ξυλόφουρνο και χαρακτηρίζεται από το λεπτό και ανάλαφρο ζυμάρι της που ωριμάζει για 72 ώρες. Και βέβαια από το φουσκωτό καψαλισμένο cornicione με τη γεύση και την υφή που μόνο ο ξυλόφουρνος μπορεί να πετύχει.
Από την απλή, αλλά πάντα απολαυστική Margherita μέχρι πιο σύνθετες επιλογές όπως η Caponata με mozzarella, μελιτζάνες, πιπεριές, stracciatella και κουκουνάρι ή η Bismarck (με καπνιστή pancetta και ποσέ κρόκο αβγού), οι πίτσες είναι εδώ το απόλυτο must.
Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής του μενού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι παπαρδέλες ραγού με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι και σάλτσα ντομάτας, τα gnocchi με κρέμα gorgonzola dolce, βανίλια και φουντούκια, καθώς και τα ravioli μανιταριών με κρέμα λευκής και μαύρης τρούφας.
Όσο για τα γλυκά του Cupola, είναι ένα γευστικό κεφάλαιο μόνα τους: Αυτήν την περίοδο θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων μια αρωματική panna cotta με κολοκύθα, αλλά και το κλασικό τιραμισού, ενώ θα συνοδεύσεις το γεύμα σου με κρασί από τη μεγάλη λίστα με ελληνικές και ιταλικές ετικέτες ή με κάποιο από τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ.
Πιάσε θέση στα τραπεζάκια του Cupola στον πεζόδρομο (η κουζίνα είναι πλέον open από αυτή την πλευρά και έτσι μπορείς να χαζεύεις τη «δράση»), στην όμορφη σάλα του ή στον ανανεωμένο πρώτο όροφο για να απολαύσεις τη μοντέρνα και minimal ατμόσφαιρα πιο privé.