Το Da Bruno περνάει σε νέα εποχή με την σεφ Κυριακή Φωτοπούλου
Το γνωστό ιταλικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εγκαινιάζει μια νέα γευστική σελίδα στην ιστορία του, με την σεφ Κυριακή Φωτοπούλου να προτείνει ένα νέο μενού.
- 13/12/2022
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Το Da Bruno, το διαχρονικό ιταλικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου συμπλήρωσε φέτος 37 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και ο αεικίνητος ιδιοκτήτης του Δημήτρης Τσουκάρης αποφάσισε να το γιορτάσει με μία νέα και πολλά υποσχόμενη συνεργασία. Ο λόγος για την σεφ Κυριακή Φωτοπούλου, η οποία πλέον επιμελείται και υλοποιεί ένα νέο μενού, που παίζει με τις ιταλικές συνταγές και τις μεσογειακές γεύσεις, ενώ την ίδια στιγμή ποντάρει και σε προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.
Με θητεία στο Funky Gourmet και το By The Glass και ενεργή συνεργασία με τα εστιατόρια στο Κτήμα Σιγάλα (Σαντορίνη) και στο Κτήμα Κυρ Γιάννη (Νάουσα), όπου επιμελείται τα μενού, η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου χαρακτηρίζεται από την επιμονή στη φροντίδα των πιάτων της και το pairing του φαγητού με το κρασί, καθώς αποτελεί έναν τομέα στον οποίο ειδικεύεται τα τελευταία χρόνια. Στην κουζίνα του Da Bruno δε, δίνει ένα δυναμικό γυναικείο στίγμα, καθώς εκεί πλαισιώνεται από τις Αναστασία Προγουλάκη και Κλέλια Συνοδινού.
Τι δοκιμάζουμε στο νέο μενού του Da Bruno
Το νέο μενού της Κυριακής Φωτοπούλου αποτελεί ένα δείγμα της σύγχρονης φιλοσοφίας του Da Bruno, που φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του με σεβασμό στην παράδοση του εστιατορίου, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει προσήλωση στην πρώτη ύλη, την εποχικότητα των υλικών και τη βιωσιμότητα. Η αναζήτηση της πρώτης ύλης αποτελεί, άλλωστε, διαχρονική αξία για το εστιατόριο, ενώ και η διαχείριση της πλέον συνθέτει βασικό πυλώνα της κουζίνας του.
Οι ιταλικές βάσεις, λοιπόν, παραμένουν -δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, εάν αναλογιστούμε ότι το εστιατόριο διαθέτει πιστοποίηση από την Ιταλική Πρεσβεία ως αυθεντική ιταλική trattoria- και εμπλουτίζονται με προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών.
Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο εστιατόριο είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση από το ανανεωμένο μενού. Η αρχή έγινε με κρύα σούπα gazpacho με παστό φιλέτο τσιπούρας, αγγούρι τουρσί και focaccia. Ιδιαίτερα αρωματική αυτή η δροσερή σούπα, την οποία δεν πρέπει να διστάσεις να δοκιμάσεις λόγω εποχής, μας προϊδέασε ευχάριστα για τα πιάτα που θα ακολουθούσαν.
Πολύ γευστική και η σαλάτα panzanella που ακολούθησε, με ψητά ντοματίνια, μελιτζάνα, burrata και σπιτικά κρουτόν, αρωματισμένη με λάδι βασιλικού.
Στα κυρίως, συνεχίσαμε με θαλασσινές γεύσεις, δοκιμάζοντας το φιλέτο μπακαλιάρου (Baccala στο μενού), με ζουμερή σάρκα και τραγανή πέτσα, που συνοδεύεται με καπονάτα μελιτζάνας, σταφίδες και λάδι βασιλικού. Ένα πιάτο που σίγουρα αξίζει να επιλέξεις, καθώς ξεφεύγει από τις κλασικές επιλογές που θα κάνεις σε ένα ιταλικό εστιατόριο, ενώ ο αρμονικός συνδυασμός των υλικών θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά. Βέβαια, επειδή ιταλικό χωρίς pasta δεν γίνεται, η δεύτερη επιλογή στα κυρίως ήταν paccheri με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα και μια ωραιότατη κρέμα παρμεζάνας από πάνω, που ολοκλήρωσε ιδανικά το πιάτο.
Για το τέλος, tiramisu φυσικά, αέρινο και απολαυστικό, να μην θέλεις να αφήσεις ούτε κουταλίτσα στο πιάτο σου…
Όπως καταλαβαίνεις, το νέο μενού του Da Bruno μας εξέπληξε ευχάριστα και μας έκανε να σκεφτόμαστε πότε θα επιστρέψουμε ξανά, για να δοκιμάσουμε ακόμη περισσότερα πιάτα της σεφ. Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι στην ενημερωμένη wine list του εστιατορίου, όπου περιλαμβάνονται επιλεγμένες ετικέτες από την Ιταλία αλλά και από μικρά ελληνικά οινοποιεία, θα ανακαλύψεις αρκετές επιλογές για να κάνεις το ιδανικό pairing με το φαγητό σου.