Το Frankie φέρνει την Ιταλία στην καρδιά της Αθήνας
Με τα πληθωρικά πιάτα ζυμαρικών, την πίτσα που ψήνεται στον ξυλόφουρνο δίπλα στο μπαρ και την μοναδική αισθητική του, το ιταλικό εστιατόριο Frankie στο Κολωνάκι ξέρει να κλέβει καρδιές.
- 27/10/2021
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra και δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού η ομάδα του ομίλου Nice n Easy, που κρύβεται πίσω του, δεν έχει κρύψει ποτέ την αδυναμία της στον σπουδαίο τραγουδιστή. Όπως άλλωστε δηλώνουν για τη φιλοσοφία των εστιατορίων τους, οι στίχοι του ομώνυμου τραγουδιού του Frank Sinatra, «“Let’s take it nice ‘n’ easy… cause nice ‘n’ easy does it every time», αποτελούν για αυτούς πηγή έμπνευσης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frankie (@frankie.restaurant)
Τo Frankie στο κέντρο της Αθήνας, τοποθετημένο ακριβώς δίπλα στο Nice n Easy «αδερφάκι» του, στη γωνία Ομήρου και Σκουφά (εκεί όπου παλαιότερα βρίσκαμε το Rosebud), ξεχωρίζει αρχικά με το στυλ του. Μαρμάρινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες, ένας μεγάλος κίτρινος καναπές στη μία πλευρά και μία επίσης μεγάλη μπάρα ακριβώς απέναντι, που στη μία άκρη της φιλοξενεί το μπαρ και στην άλλη τον ξυλόφουρνο και φυσικά, οι «μισογκρεμισμένες» κολώνες και το ζωγραφισμένο ταβάνι από όπου επίσης ηθελημένα λείπουν κομμάτια, συνθέτουν ένα σκηνικό ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, που δεν μπορείς παρά να του αφιερώσεις αρκετά λεπτά για να το περιεργαστείς.
Περνώντας τώρα στο μενού, το Frankie ακολουθεί τη farm-to-table φιλοσοφία του ομίλου, με πρωταγωνιστές τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, τα κρεατικά, την πίτσα με προζύμι και βιολογικό αλεύρι και την αυθεντική pinsa. Στην τελευταία μας επίσκεψη προσπαθήσαμε να πάρουμε μία γεύση από όλα, για να εντρυφήσουμε για τα καλά στην ιταλική κουζίνα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frankie (@frankie.restaurant)
Η επίσκεψη μας έγινε μία Πέμπτη βράδυ του Οκτωβρίου, έχοντας κάνει κράτηση ευτυχώς, καθώς όπως διαπίστωσα από τα πρώτα λεπτά, τα τραπέζια του εστιατορίου γεμίζουν εύκολα και γρήγορα, τόσο με παρέες και ζευγάρια που κάνουν την έξοδο τους στο Κολωνάκι, όσο και με τα στελέχη από τις γύρω επιχειρήσεις, που πηγαίνουν για after work φαγητό και ποτό. Ευτυχώς τα απαραίτητα για την εποχή μας μέτρα, που θέλουν να έχουμε και κάποια απόσταση από τα δίπλα τραπέζια, τηρούνται ευλαβικά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frankie (@frankie.restaurant)
Ξεκινήσαμε με arancini, τις γνωστές κροκέτες ρυζιού, που στο Frankie γίνονται με ποικιλία αρωματικών και σερβίρονται με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς και ντοματίνια confit. Τραγανά εξωτερικά και τόσο γευστικά λόγω των αρωματικών, αλλά και της σάλτσας που τα συνοδεύει, ήταν η καλύτερη αρχή για τη βραδιά μας. Ακολούθησε η επίσης απολαυστική πίτσα prosciutto με ρόκα, παρμεζάνα, mozzarella, σάλτσα ντομάτας και λάδι τρούφας, ενώ τα πρώτα πιάτα ολοκλήρωσε η σαλάτα Frankie με ανάμεικτα σαλατικά, λαχανίδα, μανούρι, ψητό στήθος κοτόπουλο και σάλτσα από οξύμελι. Την βρήκα αρκετά φρέσκια αλλά και χορταστική, χάρη στα μεγάλα κομμάτια του κοτόπουλου που περιείχε, τόσο που νομίζω ότι άνετα θα μπορούσα να την επιλέξω και ως κυρίως πιάτο, αν ήθελα κάτι ελαφρύ, απλά για να συνοδεύσω το κρασί μου.
Στα κυρίως, αυτή τη φορά παίξαμε με ζυμαρικά, επιλέγοντας τα gnocchi με γλυκιά κολοκύθα, gorgonzola, λάδι χαμομηλιού και lime, που είναι ένα τέλειο πιάτο για τις φθινοπωρινές εξόδους, αλλά και τη σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκια και ξηρό ανθότυρο, που μου είχαν συστήσει όσοι φίλοι είχαν πάει στο Frankie πριν από εμένα. Πόσο δίκιο είχαν, θα πω! Το κρέας με βαθιά, ρουστίκ γεύση και το κριθαράκι al dente και πολύ νόστιμο. Σίγουρα θα το πάρουμε και την επόμενη φορά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frankie (@frankie.restaurant)
Γλυκό δυστυχώς αυτή τη φορά δεν δοκιμάσαμε, οι μερίδες ήταν αρκετά χορταστικές και μας είχαν καλύψει πλήρως. Επιφυλασσόμαστε όμως για την επόμενη έξοδο!