Το νέο Migliore Pizza & Wine στο Παλαιό Φάληρο ξέρει από αυθεντική ιταλική πίτσα
Το Migliore Pizza & Wine του Παλαιού Φαλήρου συστήνεται ξανά με αέρα Ιταλίας, υπό νέα διεύθυνση, αυθεντικές ιταλικές συνταγές και εξειδίκευση στο κρασί.
- 19/04/2024
- Κείμενο: Βικτωρία Καλονάρου
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Η Migliore Pizza υπήρξε για πολλές δεκαετίες γνωστή και αγαπητή στους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Εδώ και τρεις μήνες επανασυστήνεται, υπό νέα διεύθυνση, με μια εντελώς φρέσκια ματιά, δίνοντας βάση στη Ναπολιτάνικη πίτσα και αναδεικνύοντας τη νέα αναβαθμισμένη γαστρονομική ταυτότητα του Migliore Pizza & Wine, αλλάζοντας ριζικά την προηγούμενη φιλοσοφία του εστιατορίου.
Ο Στέλιος και ο Λευτέρης Μπαρμπάνης, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας, είναι τα δύο αδέλφια που ανέλαβαν να θέσουν τις νέες βάσεις και ουσιαστικά να «επανιδρύσουν» το Migliore Pizza προσθέτοντας και το Wine. Τα δύο αδέλφια έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία σε πολύ καλά εστιατόρια και με σπουδές στο αντικείμενό τους, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους που δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία ενός δημιουργικού ιταλικού εστιατορίου.
Το Migliore Pizza & Wine έχει ανακαινιστεί και στη νέα του μορφή είναι περιτριγυρισμένο από τζαμαρία, που δέχεται άπλετο φως και αυτό από μόνο του σου φτιάχνει τη διάθεση. Η αισθητική του μαγαζιού είναι λιτή και απέριττη, με ίσιες γραμμές και μινιμαλιστική διάθεση. Κυριαρχούν οι γήινοι τόνοι με διακριτικές κόκκινες πινελιές στις μαξιλάρες και η comfort προσέγγιση στην επίπλωση.
Μπαίνοντας στο Migliore Pizza & Wine το πρώτο καλωσόρισμα γίνεται από τις λαχταριστές μυρωδιές της καλοψημένης ζύμης, της φρέσκιας ντομάτας, του λιωμένου ιταλικού τυριού, της ρίγανης, του βασιλικού και του σκορδόψωμου. Στον χώρο δεσπόζει ο εντυπωσιακός ξυλόφουρνος, κατασκευασμένος σ’ ένα από τα καλύτερα εργοστάσια της Ιταλίας. Εδώ ο pizzaiolo Λευτέρης Μπαρμπάνης, παρασκευάζει την Contemporanea Pizza Napoletana την επονομαζόμενη «σύγχρονη πίτσα» και όπως σημειώνει ο ίδιος, «Είμαστε περήφανοι για την πίτσα μας, γιατί δίνουμε πολλή αγάπη και φροντίδα στη δημιουργία της. Το ζυμάρι είναι κρύας ωρίμασης 48 ωρών, ψημένο σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 400 βαθμούς στον ξυλόφουρνό μας. Παράλληλα, εκτελούμε ευλαβικά και με συνέπεια την υπόλοιπη παρασκευή, για να έχουμε το ιδεατό αποτέλεσμα που θέλουμε και είναι αυτό που έχει λατρέψει ο κόσμος».
Όπως επισημαίνει ο Λευτέρης, στην παρασκευή της Ναπολιτάνικης πίτσας χρησιμοποιεί: «αυθεντικά ιταλικά προϊόντα όπως η salsa san marzano, η mozzarella fior di latte, το prosciutto di parma, η parmigiana reggiano, η pancetta affumicata και άλλα ιταλικά προϊόντα, που χρησιμοποιούνται τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκές παρασκευές».
Εκτός από τον ξυλόφουρνο, ακόμη μια έκπληξη σε περιμένει κατά την είσοδό σου στο εστιατόριο. Μία εντυπωσιακή κάβα κρασιών με βιτρίνα περιμετρικά, που σε προσκαλεί και σε προκαλεί να δοκιμάσεις καινούργιες ποικιλίες, υπό την καθοδήγηση του έτερου αδελφού Στέλιου Μπαρμπάνη, που είναι ο sommelier του εστιατορίου.
Ο Στέλιος έχοντας πλήρη γνώση του αντικειμένου αλλά και μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία, έχει δημιουργήσει μια κάβα με ποικιλίες κρασιών απ’ όλο τον κόσμο, για να προτείνει και να συμβουλεύει τους επισκέπτες του εστιατορίου για το σωστό pairing με το φαγητό. Όπως μας ενημερώνει ο ίδιος, «Το όνειρό μου ήταν να δημιουργήσω με τον αδελφό μου ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, σε συνδυασμό με ένα κελάρι που θα διαθέτει ετικέτες κρασιών απ’ όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να υπάρχουν πολλές επιλογές για τον πελάτη. Αυτό είναι για μένα ο απόλυτος συνδυασμός. Είναι αυτό που θα ήθελα σαν πελάτης να απολαμβάνω και χαίρομαι πολύ που το καταφέραμε».
Όσο για το μενού, οι προτάσεις του Migliore Pizza & Wine είναι πολλές και λαχταριστές με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να επιλέξεις. Για αρχή ξεχωρίσαμε τη Caesar’s Salad, που είναι και η best seller στην κατηγορία της, αλλά και την πιο ιδιαίτερη Βresaola salad. Αγαπημένη γεύση που ανακαλεί όμορφες γευστικές αναμνήσεις είναι και το μυρωδάτο σκορδόψωμο, που δεν πρέπει να χάσεις.
Εξαιρετικά και must try τα polpettini -ένα από τα comfort φαγητά της Νάπολης που δεν είναι άλλο από κεφτεδάκια με μοσχάρι Black Angus, σερβιρισμένα με σάλτσα piccante και φρέσκια focaccia. Στην κατηγορία pasta πάλι, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις το Rigatoni Ragu, με σιγομαγειρεμένο Black Angus και αφρό scamorza, καθώς και το Casarecce Con Polo Tartufatto, με κοτόπουλο, μανιτάρια porcini και κρέμα τρούφας.
Φτάνοντας στον πρωταγωνιστή του εστιατορίου, την πίτσα, ξεχωρίσαμε την Pizza Mortadella με mozzarella fior di latte, mortadella Bologna, stracciatella και pesto από φυστίκι Αιγίνης, ενώ δεν μπορούμε να μη σου μιλήσουμε και για την Pizzaiolo με σάλτσα San Marzano, mozzarella fior di latte, γκοργκοντζόλα, μανιτάρια, σκόρδο, νιφάδες τσίλι και φρέσκια ντομάτα. Για τους λάτρεις των μανιταριών, προτείνουμε την Tartufata με mozzarella fior di latte, ποικιλία άγριων μανιταριών, κρέμα τρούφας και ρόκα, αλλά όπως μας ενημερώνουν και η Prosciutto Funghi με σάλτσα San Marzano, mozzarella fior di latte, προσούτο cotto και μανιτάρια, βρίσκεται ψηλά στις επιλογές του κόσμου.
Ένα γεύμα δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο χωρίς τον γλυκό επίλογο που δίνει ένα ωραίο επιδόρπιο. Στο Migliore Pizza & Wine το τιραμισού κλέβει την παράσταση, με την πλούσια αφράτη κρέμα του, αλλά εξίσου γευστικά είναι και το calzone με γέμιση σοκολάτας καθώς και το profiterole τους που σερβίρεται με μια φίνα κρέμα από φιστίκι Αιγίνης.