Το Pizza Days στον Άγιο Δημήτριο ξέρει και από φρέσκα ζυμαρικά
Το ιταλικό εστιατόριο του Αγίου Δημητρίου μπορεί να το έχεις ταυτίσει με την πίτσα, αλλά δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις και τα πιάτα με ζυμαρικά που έχει στο μενού.
- 18/05/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Φτάνοντας στο Pizza Days στον Άγιο Δημήτριο αρχικά θα σε κερδίσει ο χώρος του. Άνετος, φιλόξενος και διακοσμημένος με στυλ (εδώ κυριαρχούν το ξύλο και τα γήινα χρώματα) προσφέρεται για μια ωραία έξοδο, ενώ τώρα που ζεσταίνουν οι μέρες ανάρπαστα γίνονται και τα τραπεζάκια έξω, στην πλατεία. Στη σάλα του Pizza Days βέβαια, σε περιμένει μία ακόμη έκπληξη: ο χώρος παρασκευής ζυμαρικών.
Μέσα στο Pizza Days λοιπόν, βρίσκεις το Pastificio (εργοστάσιο ζυμαρικών στα ελληνικά), όπου φτιάχνονται καθημερινά ολόφρεσκα ζυμαρικά. Ραβιόλια, τορτελόνια, γεμιστά agnolotti, casarecce, paccheri, mafaldine, ραντιατόρι, παπαρδέλες, ριγκατόνι και λιγκουίνι, χειροποίητα ή μηχανής ανάλογα με το είδος τους, παρασκευάζονται live και στη συνέχεια μεταφέρονται στην κουζίνα για να γίνουν εκείνες οι νόστιμες συνταγές που συναντάς στο μενού.
Από το σταθερό μενού των ζυμαρικών, αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις την Σαλσίσια με σάλτσα ντομάτας, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, πεπερόνι και λουκάνικο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και φέτα, την Genovese με ψαρονέφρι, πιπεριά Φλωρίνης, σάλτσα ντομάτας και κρέμα γάλακτος και την Ιταλική καρμπονάρα με αυγό, παρμεζάνα, γκουαντζιάλε και μαύρο πιπέρι.
Σημείωσε ωστόσο ότι Παρασκευές και Σαββατοκύριακα στο μενού προστίθενται στο μενού επιπλέον πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά. Τον Μάιο για παράδειγμα, μπορεί να δοκιμάσεις φρέσκα ριγκατόνι με κοτόπουλο μαριναρισμένο στον ξυλόφουρνο, ντοματίνια, πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και ντομάτας ή φρέσκα paccheri με σάλτσα ντομάτας, προσούτο και μοτσαρέλα μπουράτα.