Vouliagmeni Peninsula Restaurant: Για χειροποίητη pasta στην καρδιά της Βουλιαγμένης
Pasta WeekΣτο πολυσύχναστο στέκι της Αθηναϊκής Ριβιέρας που μας συστήθηκε αυτό το καλοκαίρι, δοκιμάζουμε εξαιρετικά χειροποίητα ζυμαρικά
- 25/10/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
Μπορεί το Vouliagmeni Peninsula, το κομψό εστιατόριο με την urban διάθεση, να άνοιξε τις πόρτες του το φετινό καλοκαίρι, κατάφερε όμως πολύ γρήγορα να γίνει σημείο συνάντησης στα νότια προάστια. Με φόντο ένα ειδυλλιακό σκηνικό μπροστά στη θάλασσα, κέρδισε πολύ γρήγορα το στοίχημα της επιτυχίας, ποντάροντας στη μεσογειακή κουζίνα με έντονες ιταλικές αναφορές.
Έχοντας ως σήμα κατατεθέν τον custom made φούρνο του, το Vouliagmeni Peninsula Restaurant καταγράφτηκε αρχικά στη συνείδηση των Νοτίων ως στέκι για pizza, αλλά στο μενού του ένας άλλος δυναμικός πρωταγωνιστής είναι τα ζυμαρικά. Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, καθώς δημιουργός του καταλόγου είναι ο ταλαντούχος και έμπειρος Ιταλός chef Marco Calenzo.
Με προϋπηρεσία σε διάσημα εστιατόριο του εξωτερικού (Zuma London, Al Mare/ Jumeirah, Lido Surf Club/Four Seasons Miami), ο Marco Calenzo κάνει στο Vouliagmeni Peninsula Restaurant αυτό που ξέρει καλά: αυθεντική ιταλική κουζίνα, με έμφαση στην προσεκτική προετοιμασία και σεβασμό στην εποχικότητα.
Στο Vouliagmeni Peninsula Restaurant ξέρουν καλά ότι το φρέσκο είναι πάντα ωραιότερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο και ότι αυτό ισχύει και για την pasta. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν πάει τα φρέσκα ζυμαρικά σε άλλο επίπεδο, χρησιμοποιώντας για την παρασκευή τους υλικά πρώτης ποιότητας.
Γνωρίζοντας αυτό το «μυστικό», επισκεφτήκαμε το Vouliagmeni Peninsula Restaurant και από την ενότητα με τα ζυμαρικά του μενού διαλέξαμε αρχικά τα σπιτικά ραβιόλι με γέμιση ricotta-σπανάκι και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό. Πρόκειται για μια κλασική συνταγή που συναντάμε κυρίως στη Ρώμη. Δεν απογοητευτήκαμε. Με φίνο βράσιμο και βελούδινη σάλτσα, τα συγκεκριμένα ραβιόλι μας ενθουσίασαν με τη βαθιά νοστιμιά τους και τη λεπτότητα της ζύμης τους.
Σειρά είχαν οι απολαυστικές παπαρδέλες, οι οποίες για τους Ιταλούς αποτελούν την εκδοχή της μακρόστενης χυλοπίτας και για εμάς την αποθέωση του όρου «pasta fresca». Το όνομά τους, μάλιστα, το χρωστούν στο ρήμα «pappare», που σημαίνει τρώω κάτι με πολλή όρεξη. Στη γείτονα χώρα, μια από τις πιο αγαπημένες τους συνταγές είναι να τις φτιάχνουν αλά μπολωνέζ. Στο Vouliagmeni Peninsula Restaurant «επενδύουν» σε μια απολαυστική παραλλαγή με σιγομαγειρεμένο ραγού πάπιας που προσθέτει βάθος και ένταση -ένα πιάτο απίστευτα wine friendly.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peninsula Restaurant (@peninsularestaurant)
Άλλωστε, στο εστιατόριο υπάρχει μια αξιόλογη λίστα κρασιών, για να συνοδέψεις το φαγητό σου, ενώ θα βρεις επίσης signature cocktails και πολλές προτάσεις σε premium spirits για να περάσεις μια αξέχαστη βραδιά. Μήπως να γίνει το Vouliagmeni Peninsula Restaurant στέκι σου και τον χειμώνα;