Ξέρουμε πού θα πας για pizza και aperitivo στα νότια με θέα θάλασσα
Οι ανοιξιάτικες βόλτες στη Μαρίνα Φλοίσβου οδηγούν στο Napolitivo για αυθεντικές ναπολιτάνικες γεύσεις.
- 05/04/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Η ιταλική παράδοση μας έχει προσφέρει πολλές από τις γεύσεις που λατρεύουμε, αλλά κυρίως μας έχει μυήσει σε συνήθειες που αγαπήσαμε και κάναμε δικές μας. Το Napolitivo αναβιώνει καθημερινά τον συνδυασμό pizza και aperitivo και μας θυμίζει ότι όσο ψαγμένος foodie κι αν είσαι, σε αυτό το γευστικό πάντρεμα δε λες όχι με τίποτα. Μάλιστα, όταν μιλάμε για το εστιατόριο στη Μαρίνα Φλοίσβου, δίπλα στις γεύσεις πρέπει να βάλεις την απόλαυση της θέας στη θάλασσα και της ανοιξιάτικης αύρας που αρχίζει σιγά – σιγά να κυριεύει τις βόλτες στα νότια προάστια.
Εδώ λοιπόν, σε αυτό το σούπερ ανοιξιάτικο σκηνικό θα βρεις τις πιο αυθεντικές συνταγές της ναπολιτάνικης κουζίνας για να συνδυάσεις με ένα εξαιρετικό aperitivo ή ένα ποτήρι κρασί. Ειδικά την περίοδο της Σαρακοστής το Napolitivo της Μαρίνας Φλοίσβου γίνεται προορισμός γεύσης για τους λάτρεις της ιταλικής κουλτούρας, καθώς έχει διαμορφώσει ένα μενού με νηστίσιμα πιάτα που αναδεικνύουν τη μεσογειακή φρεσκάδα.
Η pizza Napoletana πρωταγωνιστεί και είναι μια αποκάλυψη. Με ένα ζυμάρι ωρίμασης 12 – 14 ωρών, που ψήνεται σε ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στην Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο (!) κάθε συνταγή είναι τόσο γευστική όσο και ελαφριά, απολύτως πιστή στη ναπολιτάνικη παράδοση. Για τη Σαρακοστή και το Πάσχα, το Napolitivo προτείνει την pizza Marinara με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο και ρίγανη, ενώ στις επιλογές pasta ξεχωρίζει το Linguine Gamberetti με γαρίδες σβησμένες με ούζο.
Φυσικά οι βόλτες στο ιταλικό στέκι της Μαρίνας Φλοίσβου ξεκινούν από το πρωί με αρωματικό espresso και γευστικό ιταλικό brunch -πρέπει να δοκιμάσεις τα αβγά Uova al Forno, που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana- και συνεχίζονται μέχρι αργά για αυθεντικό aperitivo. Αν θέλεις να συνδυάσεις πολλές αγάπες σε μια εμπειρία, είσαι στο σωστό σημείο.