Το καραβιδάκι sashimi από τον Δουράμπεη
Το Nou-Pou.gr διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.
- 14/04/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Νηστεία έχουμε, να μη φας τα καλύτερα; Σου αξίζει λοιπόν, να γευτείς τη γαριδόσουπα, ένα από τα πιο ξακουστά πιάτα του Δουράμπεη, το οποίο έχει αντέξει στο χρόνο αν σκεφτείς ότι “βγήκε” για πρώτη φορά στη σάλα του εστιατορίου στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Μπορείς πάλι, να επιλέξεις και το πιάτο της φωτογραφίας: είναι το καραβιδάκι σασίμι, έμπνευση της τρίτης γενιάς της οικογενείας που έχει την επιχείρηση. Προστέθηκε στον κατάλογο πριν τέσσερα χρόνια, με τους ιδιοκτήτες να ανταποκρίνονται στην ανάγκη των πελατών για υγιεινή διατροφή. Είναι κομμάτια φρέσκιας καραβίδας, με μυστική συνταγή των ανθρώπων που αν μη τι άλλο ξέρουν να διαχειρίζονται το ψάρι και τα θαλασσινά, ώστε να τα κάνουν πεντανόστιμα, στο βαθμό που το πιάτο έχει εξελιχθεί σε hit. Μη ψάξεις να το βρεις αλλού. Δεν υπάρχει.
Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς, 2104122092