Kazoku: Το νέο value for money σουσάδικο στη Γλυφάδα
Το sushi bar που ήρθε για να μας μάθει ότι τα maki μπορούν να τυλιχτούν σε κάθε τσέπη.
- 27/03/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Μιλάμε για ένα μικρό αλλά θαυματουργό μαγαζί μέσα σε ένα εμπορικό στην Κύπρου, που είναι σούσι μπαρ, δηλαδή κάτι πιο προσιτό (και γενικά και συγκεκριμένα στις τιμές) από ένα αντίστοιχο εστιατόριο. Μπορείς να καθίσεις και εκεί φυσικά, έχει ξύλινα τραπέζια, χαμηλό φωτισμό και μια σούπερ ζεστή ατμόσφαιρα. Ώρα να το γνωρίσεις, ακόμη κι αν δεν έχεις ξαναπιάσει ποτέ τσόπστικς στα χέρια σου.
Ο Βασίλης, ένας από τους ιδιοκτήτες, που πάρα πολύ μας περιποιήθηκε, μου είπε ότι κινούνται κάπως στη λογική του εξωτερικού. Στο Παρίσι, στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις του κόσμου, όπου το σούσι είναι πιο διαδεδομένο από ότι στην Ελλάδα, υπάρχουν μαγαζιά σαν κι αυτό, με μπάρες μάλιστα κάποια μόνο, χωρίς καν τραπέζια, που πας, αγοράζεις για το σπίτι αυτό που θες και φεύγεις. Και είναι πιο οικονομικά από τα κλασικά σουσάδικα. Έτσι και το Kazoku. Με καλύτερες τιμές από αυτές που ίσως φανταζόσουν, κάτι που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι αυτό το γευστικό θαύμα της Άπω Ανατολής δεν είναι είδος πολυτελείας. Και να σου πω και κάτι, εγώ που υπέρ της σπατάλης, ουδέποτε υπήρξα; Όσα και αν δώσεις, τα αξίζει τα λεφτά του, σε άλλα νέα η φάση είναι value for money.
Όσο για την εμπειρία μου ήταν μοναδική, η Τζέρμα, η σερβιτόρα, ήταν ευγενέστατη, ο Γκίλμπερτ, ο σεφ, δεξιοτέχνης (τον παρατήρησα, ενώ τύλιγε και έκοβε το σούσι). Ο Βασίλης μού έδειξε πώς να κρατάω τα τσόπστικς (η άσχετη) και μου εξήγησε ποια είναι η διαφορά των maki από τα inside out. Τα πρώτα είναι κομμάτια διαμέτρου περίπου δύο εκατοστών (κομμένα από ρολό) με ρύζι και θαλασσινά τυλιγμένα μέσα σε φύκια και τα δεύτερα είναι το αντίστροφο. Δηλαδή το φύκι είναι μέσα και το ρύζι απ’ έξω. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο μου άρεσαν.
Δεν το περίμενα, το φοβόμουν αυτό που άκουγα για το ότι είναι ωμά και τέτοια, όμως τα πιάτα ήταν τόσο σούπερ. Και έμαθα ότι δεν ήταν ακριβώς ωμά. Όλα ένα κι ένα. Αυτό με το καβούρι δηλαδή το California Rolls, αυτό με την γαρίδα δηλαδή το Tiger Tempura Rolls (το καλύτερο) και το άλλο με τα αυγά ψαριού και το σολομό (που δεν του έχω ιδιαίτερη συμπάθεια, αλλά σε αυτό το πιάτο μου άρεσε) δηλαδή το Kazoku Makimono (που είναι και σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, δεν θα το βρεις αλλού σαν να λέμε). Όσο για το πιο εντυπωσιακό από όλα, ε αυτό είναι ασυζητητί το Dragon Rolls, που έχει μέσα χέλι. Και σερβίρεται σε μορφή (τι άλλο) δράκου.
Οι γεύσεις των υλικών έδεναν τόσο μα τόσο μεταξύ τους, που το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Χωρίς υπερβολές. Για να μη σου πω για την πιο ωραία σούπα που έχω φάει, αυτή με τα γιαπωνέζικα noodles, τα λαχανικά και την τηγανισμένη γαρίδα. Ήπια και σάκε, κρασί ζεστό από ρύζι. Στο τέλος ήρθε το Combo Platter, που εκτός από inside out και maki είχε και nigiri, με άλλα λόγια ρυζάκι από κάτω και από πάνω φέτες από ωμό τόνο, λαβράκι και σολομό.
Το Kazoku όμως έχει ακόμη και grilled πιάτα και σαλάτες για εκείνον που θα έρθει επειδή κάποιος άλλος ήθελε να τον πάρει μαζί του για παρέα και που τέλος πάντων δεν είναι εξοικειωμένος με την hardcore γιαπωνέζικη κουζίνα. Α να μην ξεχάσω, αναλαμβάνουν και catering και επαγγελματικά meetings και πάρτι.
Και κάτι που δεν σου είπα, μάθε ότι Kazoku στα γιαπωνέζικα σημαίνει οικογένεια και εδώ θα νιώσεις έτσι, κάπως ζεστά και οικεία, κάπως σαν στο σπίτι σου ρε παιδί μου. Αξίζει να πας, θα με θυμηθείς.
Info: Κύπρου 59, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8944549