Το K.Grill είναι για τους εραστές του κρέατος
Μια θεσπέσια μυρωδιά από ζουμερό κρέας που σιγοψήνεται σε ξυλόφουρνο με κάρβουνα θα οδηγήσει τα βήματά σου στη Βούλα και νέο K.Grill του Ομίλου Καστελόριζο που έχει χτυπήσει με βέλος του Νότιους κρεοφάγους.
- 27/01/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Tο μικρό «παιδάκι» του Ομίλου Καστελόριζο, στην κεντρική πλατεία της Βούλας και φυσικά, έχει κερδίσει την εκτίμηση των νότιων καλοφαγάδων από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του.
Ένα απόγευμα καθημερινής μετά τη δουλειά, λοιπόν, κατευθυνθήκαμε προς το K.Grill για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι αν ισχύουν όλα αυτά που είχαμε ακούσει για το γευστικό του κόσμο. Η αλήθεια είναι πως πήγαμε πολύ καλά διαβασμένοι, αφού το κατάστημα της Βούλας είναι η συνέχεια του K.Grill της Καλλιθέας που υπάρχει στις ζωές (και τις καρδιές) όχι μόνο των Καλλιθεατών από το Δεκέμβριο του 2011. Οι φήμες κάνουν λόγο για ένα μαγαζί που τιμά τη γνήσια ελληνική παράδοση και πως εκεί το φρέσκο κρέας κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Έμενε να το διαπιστώσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Τρώγοντας.
Μπαίνοντας στο K.Grill, αντικρύσαμε ένα casual κρεοφαγικό στέκι με μοντέρνα αισθητική, σε ένα περιβάλλον προσεγμένο αλλά και ταυτόχρονα χαλαρό. Στο χώρο κυριαρχεί το ξύλο και τα πράσινα φυτά που δημιουργούν αυτόματα μια γήινη ατμόσφαιρα που σε προκαλεί να μείνεις και να την απολαύσεις όσο το δυνατό περισσότερο. Το καλοκαίρι επίσης, μάθαμε πως το K.Grill βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία, δημιουργώντας μια παρεΐστικη διάθεση διακοπών, καθημερινά, στην πρωτεύουσα. Αλλά ας περάσουμε στο κυρίως μενού, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Στο γεγονός πως εκείνη τη μέρα, ήμασταν πολλοί, υπάρχει ένα πλεονέκτημα κι ένα μειονέκτημα. Το θετικό ήταν πως πήραμε όλο το μαγαζί, το αρνητικό ήταν πως θα έπρεπε και να τα μοιραστούμε. Ξεκινήσαμε με την ομώνυμη σαλάτα K.Grill, πράσινη ανάμεικτη με ψητό χαλούμι, πολύχρωμες ψητές πιπεριές και βινεγκρέτ ροδιού και δεν έμεινε ούτε μια στάλα από το τελευταίο. Συνεχίσαμε με ορεκτικά, συνοδεία εκλεκτών ελληνικών κρασιών, από ρολάκια μελιτζάνας φουρνιστά, φωλιά πατάτας με αυγά μάτια, φέτα με μέλι και σουσάμι, θρακόψωμο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σως B.Β.Q και λιωμένο τυρί μέχρι γραβιέρα σαγανάκι με μαρμελάδα λεμονιού στον ξυλόφουρνο. Και λίγα λέω.
Στη συνέχεια, άρχισαν να καταφτάνουν τα κυρίως, όπου ο μπαξές μας είχε απ’ όλα τα καλά. Χειροποίητα βουβαλίσια μπιφτέκια, μια ποικιλία από χειροποίητα κρεοφαγικά αλλά και χορτοφαγικά καλαμάκια σκέτα αλλά και με πίτα (τίμησα δεόντως το τυλιχτό vegetarian με μανιτάρια, χαλούμι και ντοματίνια), κότσι που είχε σιγομαγειρευτεί στον ξυλόφουρνο για περισσότερες από 6 ώρες συνοδεία σπιτικού πουρέ μελιτζάνας (σερβίρεται και με πουρέ πατάτας ανάλογα με την περίοδο), λουκάνικο χωριάτικο με σως μουστάρδας, μπριζόλα TOMAHAWK 800 γραμμαρίων αλλά και ζουμερή Picanha 300 γραμμαρίων. Όλα ψημένα με περίσσιο μεράκι, θαρρώ, για να αποκτήσουν αυτό το μοναδικό άρωμα του κάρβουνου. Ναι, θα το παραδεχτώ, είναι πολύ επώδυνο να γράφω για αυτά τα πιάτα και να μην τα απολαμβάνω την ίδια στιγμή.
Δεν ξέρω που βρήκαμε το χώρο να βάλουμε και τα γλυκά αλλά η επιγραφή που υπάρχει στον κατάλογο του K.Grill πως είναι σπιτικά, ήταν ομολογουμένως άκρως δελεαστική. Σπασμένο μιλφέιγ και κέικ με ρευστή σοκολάτα και παγωτό βανίλια έμειναν στο τραπέζι μας για περίπου πέντε ολόκληρα λεπτά. Ε μετά το αλμυρό, το θέλαμε το γλυκό μας. Αν διαβάζεις από τον καναπέ σου και το στομάχι σου έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται και ο ουρανίσκος σου να σε γαργαλάει, να σε ενημερώσω πως στο K.Grill υπάρχει και delivery, ώστε οι εραστές του καλού κρέατος που μένουν στην περιοχή να μπορούν να το απολαμβάνουν και στο σπίτι τους.
Γιατί εκτός από το πλούσιο μενού, στο K.Grill μπορείς να είσαι σίγουρος πως τα κρέατά τους είναι φρεσκότατα και ετοιμάζονται στο χώρο τους, αφού τα καλαμάκια, οι γύροι και τα βουβαλίσια μπιφτέκια είναι χειροποίητα. Όλα με τη σφραγίδα ποιότητας και εμπειρίας του Ομίλου Καστελόριζο, ο οποίος βραβεύτηκε πριν λίγες μέρες, μάλιστα, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για το επιχειρηματικό δαιμόνιο του ιδρυτή του, Αντώνη Σταύρου και τη διαχρονική, συνεχή ανάπτυξη των εστιατορίων του, με το «Βραβείο Βιώσιμης- Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».
Αυτό που αντιλαμβάνεσαι στο Κ.Grill από την πρώτη στιγμή είναι πως το ψήσιμο του κρέατος ανάγεται σε τέχνη και περνά σε νέους γαστρονομικούς ορίζοντες, αποκαλύπτοντας την απλότητα και μοναδικότητα της ελληνικής γαστρονομίας. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
K.Grill, Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, τηλ. 210 8994040/ www.kgrill.gr/
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βέργης