Άννα Σωτηράκη – Meat The Butcher: «Η ποιότητα είναι το βασικό μας κριτήριο»
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη ΓλυφάδαΗ Άννα Σωτηράκη, ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου Meat The Butcher στην Άνω Γλυφάδα, μιλά για την εμπειρία της οικογένειάς της στην επεξεργασία του κρέατος, που ξεκινά από το 1960, καθώς και για τις ιδιαίτερες επιλογές του καταστήματος και όλα τα καλούδια που θα βρεις εκεί.
- 29/03/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Το Meat the Butcher είναι ένας από τους προορισμούς στα νότια, στους οποίους ξέρεις ότι όποια στιγμή κι αν το επισκεφτείς θα καλύψει κάθε σου επιθυμία και ανάγκη. Εδώ θα βρεις την ποιότητα και την ποικιλία που αναζητάς, ενώ θα λάβεις μια άψογη εξυπηρέτηση από την έμπειρη ομάδα του κρεοπωλείου, η οποία μπορεί να σε κατευθύνει υπεύθυνα για να κάνεις την πιο σωστή επιλογή.
Στο κρεοπωλείο της Άνω Γλυφάδας θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε εκλεκτά κρέατα, αλλά και διάφορες κρεατοπαρασκευές τις οποίες επιμελείται ο σεφ Χάρης Σαρίδης. Παράλληλα, υπάρχει και section με delis, ώστε να φύγεις από το Meat the Butcher με όλα τα απαραίτητα.
Η Άννα Σωτηράκη, ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου, μας βάζει μέσα στον κόσμο της, εντός των τοιχών του Meat the Butcher, ενώ ξεδιπλώνει ταυτόχρονα την ιστορία της οικογένειάς της στην επεξεργασία του κρέατος. Μιας ιστορίας που ξεκίνησε πριν από 60 και πλέον χρόνια.
Ποια η εμπειρία της οικογένειάς σας στην επεξεργασία του κρέατος;
Η οικογενειακή μας εμπειρία στην επεξεργασία του κρέατος ξεκίνησε το 1960.Ο πατέρας μου, όντας πρωτοπόρος στην επεξεργασία παραπροϊόντων κρέατος, ενέπνευσε εμένα και τα αδέρφια μου, τον καθένα στον τομέα του, να συνεχίσουμε το έργο του. Με προϋπηρεσία στην κεντρική αγορά του Ρέντη και στην κεντρική αγορά Αθηνών, μετά από χρόνια, αποφάσισα να πορευτώ μόνη μου και να ανοίξω ένα μοντέρνο κρεοπωλείο που να στηρίζεται στην κλασσική και σύγχρονη οπτική του κρέατος.
Ποιες αξίες διατηρείτε αναλλοίωτες στον χρόνο;
Την ποιότητα και τη φερεγγυότητα απέναντι στους πελάτες και τους συνεργάτες μου.
Γιατί επιλέξατε να ανοίξετε το Meat The Butcher συγκεκριμένα στην περιοχή της Γλυφάδας;
Η Γλυφάδα είναι η πόλη που μεγάλωσα και ήθελα να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Το κρέας είναι κάτι που αγαπώ και μέσα από αυτό εκφράζω το καλύτερο που μπορεί να μας προσφέρει, όχι μόνο σαν τροφή, αλλά και σαν απόλαυση. Έχουμε ξεπεράσει πλέον την εποχή του «κόβω ένα κομμάτι κρέας και απλώς το πουλάω». Προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο που μπορούμε να δημιουργήσουμε και πολλές φορές αυτό εκφράζεται μέσα από την τέχνη και την αισθητική.
Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα κρέατα που βρίσκουμε στο Meat The Butcher και από ποιες περιοχές προέρχονται;
Η ποιότητα είναι το βασικό μας κριτήριο, κάτι που οι συνεργάτες μας ξέρουν από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε. Τα κρέατα μας είναι ελληνικά και προσφέρουμε και εισαγόμενες κοπές από νότια Αμερική, Αυστραλία και προσφάτως Ιαπωνία.
Τι διαφορετικό προσφέρετε στο Meat The Butcher; Ποιες ιδιαίτερες προτάσεις μπορεί να βρει κανείς;
Οι δημιουργίες μας σε κρεατοσκευάσματα είναι κάτι που δεν θα βρει κάποιος αλλού. Το Meat The Butcher και ο σεφ του Χάρης Σαρίδης, με μοναδικές συνταγές από φρέσκα υλικά που επεξεργάζονται και δημιουργούνται εντός του καταστήματος, προσφέρουν ό,τι επιθυμεί ο καθένας για το τραπέζι του.
Ποιες είναι οι best seller επιλογές σας;
Οι εξαιρετικές μοσχαρίσιες μπριζόλες ωρίμασης, το wagyu Ιαπωνίας (Α5), το αρνάκι γάλακτος Μυτιλήνης, τα burritos (κοτόπουλο και μοσχάρι), ο ασκός κοτόπουλου με διάφορες γεμίσεις και τα εξαιρετικά μπιφτέκια μας είναι μερικά από τα προϊόντα που ξεχωρίζουν.
Υπάρχουν επιλογές σε βιολογικά κρέατα;
Συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένες φάρμες από την Εύβοια και τα Ιωάννινα, με στόχο να προσφέρουμε στους πελάτες μας πλήθος επιλογών.
Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το επάγγελμα σας στην πάροδο του χρόνου;
Οι νέοι που μπαίνουν στο επάγγελμα, αν και λίγοι, αγαπάνε το κρέας. Με την πάροδο του χρόνου ανεβαίνει το επίπεδο και της εξυπηρέτησης και της ποιότητας που προσφέρεται, παρόλο που οι δυσκολίες που προκύπτουν είναι πολλές.
Με ποιον τρόπο πιστεύετε πως έχει αλλάξει το πώς οι Έλληνες αντιλαμβάνονται το καλό κρέας;
Ο Έλληνας πλέον έχει εξελίξει τις γνώσεις του πάνω στο κρέας μέσω των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου. Έχει μάθει να ξεχωρίζει την ποιότητα και την αισθητική που του προσφέρεται.
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη Γλυφάδα τρέχει τώρα στο NouPou: Πρόσωπα, Stories, Ρεπορτάζ και ένας πλήρης Οδηγός Πόλης σε ένα δυναμικό αφιέρωμα που ανανεώνεται διαρκώς.