Brutus Tavern: Μια πολυτελής γιορτινή εμπειρία premium κρεατοφαγίας στο Κολωνάκι
Downtown ChristmasΓιορτινά δείπνα και Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε ένα steakhouse υψηλής αισθητικής, που συνδυάζει την τέχνη της γαλλικής κουζίνας με τις παγκόσμιας κλάσης κοπές κρέατος.
- 20/12/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
- Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αντωνιάδης | art: the challenger
Η εορταστική περίοδος είναι η ιδανική ευκαιρία για μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία, και το Brutus Tavern στο Κολωνάκι αποτελεί σίγουρα μια από τις κορυφαίες επιλογές για όσους αγαπούν το καλό κρέας. Συνδυάζοντας την τέχνη του steak με τη φινέτσα της γαλλικής κουζίνας, το εστιατόριο υπόσχεται να υπερβεί κάθε προσδοκία, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και μοναδικής φιλοξενίας.
Το Brutus Tavern ξεχωρίζει για την αυθεντική προσέγγισή του στις premium κοπές κρέατος από παραγωγούς παγκόσμιας κλάσης. Παράλληλα, με τη σφραγίδα του executive chef Στέφανου Ρίζου, κάθε πιάτο γίνεται ωδή στη γευστική αρτιότητα: από τις διάσημες T-bone και την εξαιρετική olive-fed Wagyu Tomahawk μέχρι τα ενδιαφέροντα πιάτα γαλλικής επιρροής, οι προτάσεις του μενού ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη γεύση τους αλλά και για την κορυφαία τεχνική προετοιμασίας, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας.
Ειδικά για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο σεφ δημιούργησε δυο ξεχωριστά, πλήρη set menus 7 σταδίων.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων το γεύμα ξεκινάει με σούπα με σαλσιφί, εσπρέσο και καπνιστό αμύγδαλο και ζεστή σαλάτα με αντίβ, γλυκιά γκοργκοντζόλα, κυδώνι και εσπεριδοειδή. Σειρά έχουν το Carpaccio από ελληνικό βοδινό με κρέμα ψητού κάστανου και βινεγκρέτ τρομπέτα, το φύλλο από λαζάνι με καπνιστή γλυκοπατάτα, μπούτι πάπιας κονφί και περγαμόντο, αλλά και η τάρτα με λευκά κρεμμύδια, ημίπαστο χτένι, chorizo και κρέμα μαϊντανού. Η κορύφωση του δείπνου έρχεται με ένα αριστοτεχνικό chateaubriand με πατάτα fondant, brandy και φουά γκρα, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια υπέροχη black forest με βύσσινο, ρούμι και παγωτό ανθόγαλα.
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η εμπειρία ξεκινά με μπισκ αστακού με lemongrass και σαλάτα με ψητά παντζάρια, brie de Meaux και πεκάν. Στη συνέχεια, ο σεφ προτείνει ταρτάρ μοσχάρι με λάδι λεμονιού και τερίνα πατάτας, wagyu tataki με τσίλι και κουμ κουατ ponzu αλλά και μια αφράτη χειροποίητη pithivier με αστακό και φουά γκρα. Βασιλιάς της βραδιάς, το ισπανικό Black Angus cote de boeuf με ψητό κουνουπίδι, bearnaise και μαύρη τρούφα και, ιδανικό κλείσιμο, η τάρτα αλμυρής καραμέλας με φουντούκι και παγωτό καφέ.
Η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με την εκτεταμένη λίστα κρασιών του Brutus Tavern. Εκλεκτές ετικέτες από τους διασημότερους οινοπαραγωγούς του κόσμου συνδυάζονται αρμονικά με τα πιάτα, δημιουργώντας τα απόλυτα pairings που ενισχύουν τη γαστρονομική υπεροχή του εστιατορίου σε έναν χώρο με νεοϋορκέζικη αισθητική, ατμοσφαιρικό φωτισμό και πολυτελείς λεπτομέρειες, ιδανικό για εορταστικά δείπνα και ξεχωριστές στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.