Ο Δρακούλης επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη
Ο Drakoulis επέστρεψε με νέο κρεοπωλείο στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε το success story του: τη Νέα Σμύρνη.
- 22/10/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Ο Σταύρος Δρακούλης άφησε το 1965 τη Λέσβο, όπου είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει, ώστε να έλθει στην Αθήνα και να ανοίξει στη Νέα Σμύρνη – στην περιοχή της πλατείας Σκατζουράκη – κρεοπωλείο. Δύο δεκαετίες αργότερα, το 1987, όταν ο Σταύρος Δρακούλης έφυγε από τη ζωή, ο γιος του, Στράτος, που ήταν τότε μόλις 16 χρόνων, ανέλαβε το κρεοπωλείο.
The rest is history – μια ιστορία την οποία έχει ήδη αφηγηθεί στο NouPou ο ίδιος ο Στράτος Δρακούλης, ιδρυτής της Drakoulis Μeat, που από ένα συνοικιακό κρεοπωλείο εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο success story. Νέα κρεοπωλεία, πρωτοποριακά εστιατόρια, συνεργασίες με καταξιωμένους chef και η ίδρυση της Drakoulis Wholesales, που σηματοδότησε την είσοδο της εταιρείας στον τομέα της χονδρικής πώλησης, με τη δημιουργία της υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας κρέατος στο Κορωπί, ήταν μερικοί από τους βασικούς σταθμούς αυτής της πορείας.
Πρόσφατα, η εταιρία έκανε δυναμικό come back με ένα νέο κατάστημα στο μέρος όπου ξεκίνησαν όλα: τη Νέα Σμύρνη και συγκεκριμένα την πλατεία Σκατζουράκη (πολύ κοντά στο πρώτο κατάστημα που είχε ανοίξει πριν από δεκαετίες ο αείημνηστος Σταύρος Δρακούλης). Πριν λίγες μέρες μάλιστα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο του event, με πλήθος κόσμου να το επισκέπτεται.
Όπως και στα υπόλοιπα καταστήματα, έτσι και εδώ, βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία τόσο σε κρέατα (premium επιλογές από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερες κοπές), όσο και σε delicatessen.