Ροζ Πάνθηρας: Στο αγαπημένο στέκι του Παγκρατίου για κρέας στα κάρβουνα
To 2024 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παγκράτι!Ο Ροζ Πάνθηρας αποτελεί προορισμό για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την αυθεντική γεύση της ελληνικής κουζίνας στην καρδιά της πόλης.
- 28/02/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Δεν χρειάζεται να βγεις εκτός Αθηνών για να δοκιμάσεις την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, με πρωταγωνιστές διαλεχτά κρέατα. Φτάνει να βρεις εκείνο το μέρος που θα σου προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία γεύσης, βασισμένη στην καλή πρώτη ύλη και στην άρτια τεχνική του ψησίματος. Ένα από αυτά τα μέρη είναι ο Ροζ Πάνθηρας στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.
Το δυνατό ατού του Ροζ Πάνθηρα και του Σπύρου Κατσίμπα, δημιουργού και επικεφαλής της κουζίνας, είναι χωρίς αμφιβολία το κρέας. Εδώ όλα είναι προσεγμένα στο ψήσιμο, που γίνεται στα κάρβουνα, ώστε να κρατούν τους χυμούς τους και να αναδεικνύουν τη νοστιμιά τους. Θα βρεις διάφορες κοπές, όπως Tomahawk, Rib eye με σάλτσα βατόμουρο και πουρέ γλυκοπατάτας, καθώς και T-bone γάλακτος με άχυρο πατάτας. Αν πάλι θέλεις να το πας πιο «παραδοσιακά», τότε οφείλεις να δοκιμάσεις το μπιφτέκι προβατίνας που γαρνίρεται με σάλτσα Bloody Mary ή τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας.
Στον κατάλογο θα βρεις ποικιλία ορεκτικών για να συνοδεύσεις τα κυρίως. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι το χειροποίητο λουκάνικο Παύλιανης, η κρέμα καπνιστής μελιτζάνας με αχλάδι και φουντούκι, το συκώτι ρακόμελο και η φάβα κόκκινης φακής με πίκλα κρεμμύδι.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα κρέατα έρχονται από μικροπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, αν και η Φθιώτιδα, λόγω καταγωγής του Σπύρου, πρωταγωνιστεί στο μενού. Μάλιστα, η οικογένειά του ασχολείται για τέσσερις γενιές με το κρέας και το αριστοτεχνικό ψήσιμο, γεγονός που εγγυάται από μόνο του την επιτυχία.
Στον Ροζ Πάνθηρα το μοντέρνο συναντά το κλασικό και μαζί δημιουργούν ένα συνδυασμό που περιλαμβάνει προτάσεις για όλους. Γι’ αυτό άλλωστε ο Ροζ Πάνθηρας κάνει τους Αθηναίους να συρρέουν στο Παγκράτι από κάθε μεριά της πόλης.